بازار؛ گروه استان ها: روزهای پایانی سال فرا رسیده است که همه کسبه و بازاریان چشم به راه آن بوده اند، بازار از کوچه و خیابان خلوت تر است و گویی برخی روزهای بازار زمین مرده را دور ریخته است.
بازارهای روز مازندران از لباس فروشی ها و خشکبار فروشی ها خلوت تر است، بازارهای نوروزی مازندران از دلالان و مغازه داران بدتر است و هیچکس از این وضعیت راضی نیست.
از یک سو گرانی و کاهش قدرت خرید مردم و خالی بودن جیب انگیزه ها برای رفتن به بازار را کاهش داده است و زائران منتظر نوبران و آجیل نوروزی، پسته خندان و سایر اقلام هستند.
مغازهداران صندلیهایی را جلوی مغازههایشان میچینند و زیر نور کسلکننده و زمستانی آفتاب آفتاب میگیرند. برخی هم شطرنج و منچ بازی میکنند. می گویند: این وضع بازار نوروز است.
برچسب های حراج و تخفیف های نوروزی نیز در ویترین مغازه ها برجسته شده است. اما بازار عید مانند گذشته پرشور نیست و بسیاری از مردم خرید خود را به پایان سال موکول کرده اند و به همین دلیل ممکن است برخی از قیمت ها مجددا کاهش یابد.
نمایشگاه صنایع دستی و فروش بهاره در برخی شهرها برپا شده و مراکز عرضه میوه شب عید در ۷۶ نقطه مازندران ایجاد شده است.
بازار خشکبار نسبت به روزهای دیگر کندتر است
پسته و گردو که در سال های اخیر به کلی از سفره های مردمی محو شده است در مناطق مختلف مازندران بین 450 تا 800 هزار تومان و هر کیلو آجیل چهار دانه نسبتا مرغوب 650 هزار تومان فروخته می شود.
اکبری یکی از آجیل فروشان مازندران می گوید: با وجود اینکه قیمت ها نسبت به کل سال افزایشی نداشته است اما مردم کمتر رغبتی به خرید گردو و پسته دارند و در صورت خرید فقط چند صد گرم است.
یک فروشنده: وضعیت بازار عید نباید اینگونه باشد و به همین دلیل تجار در تسویه چک با مشکل مواجه هستند.
وی در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه فروشندگان و سوداگران نیز از وضعیت بازار راضی نیستند، گفت: وضعیت بازار در آستانه عید نباید این گونه باشد و به همین دلیل است که دلالان با این وضعیت مواجه هستند. مشکل در پاس کردن چک هایشان
بازار پوشاک نسبت به سایر بازارها تا حدودی فعال است. وجود بن تخفیف نوروزی بسیاری از مردم آمل را به فروشگاهی در مرکز شهر آورده است تا در هنگام خرید محصولات از صدها هزار تومان تخفیف برخوردار شوند.
وارد فروشگاه می شویم و لباس های مختلف از مانتو و شلوار گرفته تا کت و شلوار رسمی چیده می شود و مشتریانی که به این فروشگاه می آیند می توانند با کمی ارزانتر کفش و لباس عید تهیه کنند.
بازار پوشاک با تخفیف گرم نشد.
لباس موجود چندان جذاب نیست اما به گفته برخی از مشتریان همچنان گنج است و در این کت و شلوار گران قیمت جای خرید کت و شلواری با قیمت 1200000 تومباس کمتر وجود دارد.
از بازار پوشاک به بازار میوه های جشن می رویم. سیب، پرتقال و کیوی. پرتقال مازندران در انبارها با قیمت بین هفت تا هشت هزار تومان و این محصولات باغی به صورت وانت توسط دستفروشان تا 15 هزار تومان و در مغازه های سطح شهر و بازارهای روز با قیمت 35 هزار تومان به فروش می رسد. .
تعاون روستایی و جهاد کشاورزی مازندران نیز برای ساماندهی بازار شب عید با برپایی غرفه های فروش، پرتقال را با قیمت 16 هزار تومان به مردم عرضه می کند.
مدیرعامل تعاون روستایی مازندران گفت: 76 مرکز برای توزیع میوه در آستانه عید در مناطق مختلف استان ایجاد شده است.
بر اساس تصمیم کمیته راهبری بازار توزیع میوه های شب عید در استان مازندران آغاز شده و 76 مرکز برای توزیع میوه های شب عید از رامسر تا گلوگاه در استان مازندران فعال شده است.
احمد ایمانی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: بر اساس تصمیم کمیته راهبری تنظیم بازار، توزیع میوه شب عید در استان مازندران آغاز شده و 76 مرکز برای توزیع میوه شب عید از رامسر تا گلگاه در استان مازندران فعال شده است. . .
وی افزود: با توجه به ماه مبارک رمضان، خرما نیز در سطح استان توزیع می شود.
وی ادامه داد: بر اساس تصمیم کمیته راهبری تنظیم بازار، قیمت پرتقال 15 هزار تومان، سیب 35 هزار تومان و خرما 100 هزار تومان است.
ایمانی از توزیع 450 تن سیب و پرتقال به ویژه در شب عید در مناطق مختلف استان خبر داد و گفت: همچنین بخشی از مرکبات استان به سایر استان های کشور ارسال شده است. تنظیم بازار . .
پای ماهی جنوب در آستانه عید نوروز در بازار مازندران افتتاح شد، قیمت ماهی سفید به 400 هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم گوشت به 600 هزار تومان رسید. اسفند ماه در بازارهای مازندران ماه سفید محسوب می شود، گونه های کمیاب از جمله آزاد در سبد برخی از صیادان دیده می شود و یک تکه ماهی آزاد 13 کیلوگرمی تا 51 میلیون تومان در بازار فریدونکنار ارزش دارد.
بازار اجناس و سایر محصولات مازندران در آستانه عید آنچنان که باید گرم نیست و همه دلالان امیدوارند ساعاتی تا سال جدید باقی مانده باشد.