افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
3

نظر عباسعلی کدخدایی در مورد قانون انتخابات مجلس

  • کد خبر : 30057
نظر عباسعلی کدخدایی در مورد قانون انتخابات مجلس

عضو حقوقی شورای نگهبان گفت: هیچ مجلسی نتوانسته قانون جامع انتخابات را تنظیم کند و قانون دهه 60 پاسخگوی نیازهای انتخاباتی ما در سال 1402 نیست. به گزارش عرش آنلاین، عباسعلی کدخدایی در همایش بزرگداشت سالگرد تاسیس شورای نگهبان که پنجم تیرماه در سالن همایش های دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: […]

عضو حقوقی شورای نگهبان گفت: هیچ مجلسی نتوانسته قانون جامع انتخابات را تنظیم کند و قانون دهه 60 پاسخگوی نیازهای انتخاباتی ما در سال 1402 نیست.

به گزارش عرش آنلاین، عباسعلی کدخدایی در همایش بزرگداشت سالگرد تاسیس شورای نگهبان که پنجم تیرماه در سالن همایش های دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: امسال در آستانه انتخابات هستیم. شورای اسلامی که کار سختی برای رای دهندگان است. می شود و فعالان شورای نگهبان برای رضای خدا خدمت می کنند و اجرشان محفوظ است.

وی گفت: شورای نگهبان یک شبکه اداری نیست بلکه علاقه مندان به نظام اسلامی و دلشان به شهدا در این راستا قدم برمی دارند.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان تصریح کرد: بر هیچکس پوشیده نیست که جمهوری اسلامی ایران با هزینه های گزاف شکل گرفت و برای تحقق نظام اسلامی چه فداکاری هایی انجام شد و همه اینها قطعا سرچشمه گرفت. از نفخه الهی امام راحل که مسیر انقلاب را تعیین کرد و به فضل الهی انقلاب اسلامی در بهمن 57 به وقوع پیوست و پس از آن نظام اسلامی برپا شد.

وی خاطرنشان کرد: شعار انقلاب از همان ابتدا احیاء و اجرای احکام اسلامی بود. خواسته ای روشن و صریح که آثار و اسناد آن در تاریخ محفوظ مانده و بر هیچکس پوشیده نیست. نهضت امام خمینی (ره) بر اساس موازین و آموزه های اسلامی و با مشارکت مردم بود. امام خود را جدا از مردم ندانست و سالیان متمادی استقامت کرد تا مردم در این راه رهنمون شدند که اسناد تاریخی آن نیز گویای این حقیقت است و دوست و دشمن آن را می شناسند.

کدخدایی تصریح کرد: نظام مردم سالار برگرفته از آموزه های دینی است و هیچ سنخیتی با نظام های سیاسی غرب ندارد. ما دموکراسی را از دل احکام اسلامی می گیریم و نظام اسلامی بدون حضور مردم معنا ندارد.

یکی از پایه های نظام اسلامی مردم سالاری است.

وی تصریح کرد: موضوع مردم سالاری دینی باید در دانشگاه ها و کلاس های درس تبیین شود، چرا که گاهی مردم در صدد عیب یابی هستند اما نظام اسلامی مبتنی بر احکام دینی است که یکی از پایه های آن مردم سالاری است.

عضو حقوقی شورای نگهبان گفت: وظایف شورای نگهبان نظارت بر مصوبات مجلس و بررسی و اعلام نظر و تفسیر اصول قانون اساسی است اما آنچه شورای نگهبان به آن معروف است انتخابات است. .

با طرح این سوال که حوزه نظارت شورای نگهبان چقدر است؟ وی تاکید کرد: اصل 93 قانون اساسی به این موضوع اشاره کرده است، اما بر همگان روشن است که هر ساختاری در مراحل شکل گیری و در ادامه کار نیاز به ناظر دارد تا دچار انحراف نشود و این موضوع در حوزه اجتماعی و مسائل سیاسی نیز نیاز به پیگیری دقیق دارد و در چارچوب است.

کدخدایی تصریح کرد: یک مشکل نظارت است. اگر معتقدیم نظام سیاسی ما کارآمد است، باید نظارت کنیم تا به بیراهه نرود، باید نهادی برای نظارت بر ارکان نظام باشد.

وی با تأکید بر اینکه «انتخابات» زیربنای مردم سالاری دینی است، گفت: انتخابات راهی برای رسیدن به مردم سالاری دینی است که نیازمند دقت و نظارت مؤثر است. باید مراقب بود که افراد شایسته و واجد شرایط وارد چرخه انتخابات شوند. اگرچه مولفه های رقابت واقعی را نمی توان به صورت مطلق بیان کرد و مکانیسم آن با عقل محدود انسانی تعیین و اندازه گیری می شود.

این عضو شورای آسایش گفت: عده ای اعتراض می کنند که شورای نگهبان بررسی صلاحیت ها نداشته باشد و عدم انتخاب را پیش مردم و قبل از انتخابات مطرح می کنند که این یک نوع مناقشه است و بحث منطقی نیست. ، چرا که برای انجام هر کار معمولی و پیش پا افتاده ای، بالاخره همیشه به دنبال یک فرد شایسته هستیم، پس چگونه برای انتخاب دارنده یک رکن اصلی نظام نباید بازرسی و بررسی و تایید صلاحیت ها انجام شود؟

شورای نگهبان موظف به حفظ آرای مردم است

وی افزود: شورای نظارت در اصل 99 قانون اساسی نظارت را بر عهده دارد. شورای نگهبان موظف به حفظ آرای مردم است. در روند برگزاری انتخابات، مردم باید مطمئن باشند که حقوق آنها رعایت خواهد شد. وظیفه ما حفاظت از آرای صندوق است.

کدخدایی یادآور شد: در انتخابات مجلس هشتم یکی از سیاسیون مطرح کرد که نام ما در صندوق منطقه یک تهران نیست، پس تقلب است. ما انتخابات را تایید می‌کنیم، اما باز هم بیانیه‌ای در رسانه‌ها منتشر کردیم و گاردین را متهم کردیم. شورا. برای پاسخ به این اتهامات واهی چقدر زمان و هزینه باید صرف کنیم؟ شورای نگهبان در عین حال که از این اتهامات و رفتارها دست برنمی‌دارد، به‌عنوان یک امر منطقی، وظیفه نظارت بر روند انتخابات و بررسی صحت آن را دارد.

وی با بیان اینکه ابزار نظارت کافی نیست، خاطرنشان کرد: اساس قانون ما مربوط به دهه 60 است که تقریباً سالی دو بار در مجلس بررسی و اصلاح می شود، اما قانون انتخابات هنوز اصلاح نشده و مجلسی هم نشده است. توانسته قانون جامع انتخابات را تنظیم کند. قانون دهه 60 جوابگوی نیازهای انتخاباتی ما در سال 1402 نیست اما با همه این کمبودها نمی توانیم از وظیفه خود دست برداریم و باید با این قانون کار خود را انجام دهیم.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: همان افرادی که با عملکرد شورای نگهبان مخالفت کردند در مسیر تصویب اصلاح قانون انتخابات موانعی ایجاد کردند، ما هم معتقدیم قانون انتخابات باید اصلاح شود وگرنه اصلاح می شود. اعتراض شود

کدخدایی درباره تناسب انتخابات گفت: از جمله مواردی که در دنیا مطرح می شود، نظام های اکثریتی است که منجر به حضور اکثریت 51 درصدی در مقابل اقلیت 49 درصدی می شود. اگر نظام تناسبی ایجاد کنیم می تواند مشکلاتی را حل کند.

وی تصریح کرد: این کمبودها در ابزارهای اجرایی انتخابات از جمله موانعی است که بین مردم و نهادهای کنترلی بی اعتمادی ایجاد می کند. اگر به دنبال انتخابات در سطح جمهوری اسلامی ایران هستیم، باید کاستی ها را اصلاح کنیم.

عضو حقوقی هیأت نظارت گفت: راحت است تکلیف ما در انتخابات الکترونیک روشن شود و تصمیم مقتضی اتخاذ شود که از نظر رقابت، سلامت و مشارکت در انتخابات مؤثر باشد.

وی در پاسخ به این سوال که داوطلبان تا چه اندازه شایستگی دارند و چقدر از آن اطمینان حاصل می شود، گفت: در شهرهای کوچک تایید صلاحیت ها کار نسبتاً ساده ای است زیرا داوطلبان تا حدودی شناخته شده هستند اما در تهران با آنها مواجه می شوند. مستندات پرونده که باید مطابق قانون باشد نه مجوز، شخص می تواند گواهینامه بگیرد، اما آیا این میزان دانش ضامن صلاحیت حرفه ای اوست؟

کدخدایی تصریح کرد: شورای نگهبان تنها جایی است که نمی تواند محصولات خود را تضمین کند و ما هیچ راه حلی برای این مشکل نداریم و فقط به مستندات پرونده و سوابق افراد می پردازیم که نسبی و فقط مربوط به آن است. در زمان تحقیق و تفحص و احتمال دارد بعد از تحقیقات، عاملان تجاوزات آیینی نامه ای باشند. در قانون پیش بینی شده است.

وی افزود: اگر فردی در انتخابات انتخاب شود، قبل از تایید صلاحیت، شورای نگهبان می تواند اعلام کند که این فرد فاقد صلاحیت است و تاکنون 3 مورد در این زمینه بوده است و اخیرا در شورای اسلامی به تصویب رسیده است. . که در صورت عدم اعلام صحت انتخابات، بله، هیأت نظارت می تواند صلاحیت را رد کند. اینها نکات مهمی است که در امر انتخابات باید مورد توجه قرار گیرد.

یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بحث بر سر این است که آیا می توان تضمین کرد که فردی با صفات عمومی و انسانی خوب و شایسته بتواند نماینده خوبی باشد یا رئیس جمهور خوبی باشد؟ نه، چون ابزار نداریم و آن موضوع در ذهن ما نیست، اما در اعتراضات مردم به انتخابات، این مسائل به ما هم منتقل می شود.

در انتخابات نباید نقطه نظر صفر و صد وجود داشته باشد

وی تصریح کرد: در انتخابات نباید به صفر و صد نگاه کرد بلکه از همه ظرفیت ها استفاده کرد. اگر کسی نظام و قانون را قبول دارد باید در چارچوب نظام و برای اهداف آن کار کند و همه باید کمک کنیم.

این مسئول تصریح کرد: با توجه به سابقه و سوابق 22 ساله خود در همکاری با شورای نگهبان شهادت می دهم که همه انتخابات ما با صلاحیت و سلامت کامل برگزار شد و البته باید تلاش کنیم تا این روند ادامه یابد.

این عضو حقوقی شورای نگهبان در پایان گفت: انتخابات ما سالم ترین انتخابات است، اما فضای سیاسی ایجاد کننده فضا پر از جنجال است و منطق ندارد و ما حاضریم با دلایل متقن ثابت کنیم که انتخابات ماست. همیشه آنها در سلامت کامل بوده اند.”

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=30057

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.