بر اساس گزارش های بازار، انتظار داریم این موتور جایگزین مدل های Skyactiv-G و Skyactiv-X شود. در حالی که مدل اول پیشرانه سهام مزدا است، فناوری احتراق تراکمی بار همگن (HCCI) دومی هرگز آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفت. مزدا قصد دارد در نهایت هر دو را متوقف کند و آنها را با Skyactiv-Z جایگزین کند، یک موتور چهار سیلندر جدید که مطمئناً می تواند عملکرد مناسبی را ارائه دهد. تجربه به دست آمده در طول توسعه این موتورها به مزدا کمک می کند موتورهای شش سیلندر بزرگتر را با پیشرفت های قابل توجه ارائه دهد.
از آنجایی که اولین خودروهای با این موتور تا سال 2027 وارد بازار نخواهند شد، مزدا در حال حاضر به شدت روی توسعه این موتور کار می کند تا در زمان عرضه آن کوچکترین مشکلی را برطرف کند.
این موتور چهار سیلندر از روش احتراق لامبدا وان برای دستیابی به راندمان حرارتی بالا همراه با تزریق سوخت بسیار کم در دورهای مختلف برای ارائه عملکرد عالی رانندگی و محیطی استفاده می کند.
لامبدا یک کلمه یونانی است و نشان دهنده نسبت هوا به سوخت است. هنگامی که عدد لامبدا برابر با 1 باشد، مقدار هوا در طی فرآیند احتراق با سوخت کاملاً متعادل می شود. در این سناریو، بهره وری بهینه خواهد بود، بنابراین انتشار گازهای گلخانه ای کاهش می یابد. به طور خلاصه، این بدان معنی است که تمام سوخت تزریق شده به خوبی می سوزد و انتشارات مضر را به حداقل می رساند.
مزدا قصد دارد از Skyactiv-Z در خودروهای فروخته شده در بازارهای اروپا و آمریکا استفاده کند. مهندسان این شرکت سخت در تلاش هستند تا موتور جدید با مقررات یورو 7 و همچنین استانداردهای EPA Tier 4 مطابقت داشته باشد.
این برند ژاپنی همچنین با تمرکز بر کاهش تعداد موتورهای پیشنهادی خود برای محصولات مختلف، قصد دارد تعداد موتورهای خود را کاهش دهد تا هزینه های شرکت را کاهش دهد.
در مورد موتور دوار، مزدا پس از بازگرداندن تیم اختصاصی خود در ماه فوریه برای به حداقل رساندن چالشهای فرآیند انطباق آلایندهها برای این موتورها با استانداردهای جدید، به آرامی پیش میرود.
از آنجایی که MX-5 بعدی همچنان دارای موتور احتراقی خواهد بود، این می تواند به این معنی باشد که نسل پنجم میاتا از پیشرانه Skyactiv-Z استفاده خواهد کرد. باید دید که آیا مزدا موتور الکتریکی را انتخاب خواهد کرد یا خیر.