به گزارش بازار به نقل از بانک مرکزی، در ادامه اتخاذ سیاست های کنترل تورم توسط بانک مرکزی در دولت سیزدهم با هدف تقویت بخش تولید و عرضه، کاهش فشارهای ناشی از هزینه های تولید در اقتصاد و کنترل. رشد تقاضا از طریق کنترل رشد نقدینگی و مدیریت انتظارات تورمی از طریق نظارت سیاست تثبیت اقتصادی نتایج قابل توجهی در کنترل نرخ تورم داشته است.
بر این اساس تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده در پی تداوم سیاست تثبیت اقتصادی و کاهش نوسانات نرخ ارز از ابتدای سال جاری به روند کاهشی خود ادامه داده و 14.4 درصد کاهش یافته است. از 42.4 درصد در اسفند 1401 به 28 درصد رسیده است. این درصد در بهمن ماه امسال رسیده است.
تحلیل تحولات شاخص بهای تولیدکننده گروههای اصلی «کالاها» و «خدمات» در سال جاری حاکی از آن است که تورم نقطهبهنقطه گروه ویژه «کالاها» از 41 درصد در فروردین ماه امسال 16.5 واحد درصد کاهش داشته است. تا 24.5 درصد، درصدی که در ماه فوریه به آن رسیده است. همچنین تورم نقطه به نقطه گروه «خمت» از 40 درصد در فروردین ماه به 36.2 درصد در بهمن ماه امسال رسید.
به همین ترتیب، تحلیل سیر تحول شاخص بهای تولیدکننده در این دوره حاکی از بهبود روند تورمی این شاخص است، به طوری که تورم دوازده ماهه شاخص بهای تولیدکننده از 6/82 درصد در شهریور 1400 به 34 درصد در بهمن 1402 کاهش یافت. ، کاهش 48.5 درصدی در این مرحله را تایید می کند.
تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در بهمن ماه 1402 به 1.2 درصد رسید. تحلیل تورم ماهانه به تفکیک گروههای خاص «کالاها» و «خدمات» حاکی از تورم 1.8 درصدی گروه کالاها (ضریب معناداری 65.7 درصد)، با نسبت تورم 1.2 واحد درصد و تورم منفی 0.3 درصدی است. خدمات. (ضریب معناداری 34.3 درصد) با نسبت تورم منفی 0.1 واحد درصد نشان می دهد که تورم ماهانه بهمن ماه کاملاً از کالاهای موجود در سبد شاخص بهای تولیدکننده ناشی می شود و اقلام خدماتی اثر کاهشی داشته اند.