به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید محمود نبویان نماینده مجلس در اتحادیه بین الملل بین الملل در حاشیه صد و چهل و نهمین مجمع اتحادیه بین الملل بین الملل در ژنو، در کارگاه آموزشی رهبری مجالس در خلع سلاح با موضوع پیشگیری و کاهش آلام انسانی ناشی از تکثیر سلاح به سخنرانی پرداخت.
به نقل از مهر، وی در بخشی از سخنان خود تاکید کرد: متأسفانه با گذشت 54 سال از اجرایی شدن معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای هنوز خلع سلاح هسته ای به طور کامل محقق نشده است. وجود حدود 3904 کلاهک هسته ای فعال و در مجموع حدود 13000 سلاح هسته ای در جهان روند خطرناکی را نشان می دهد که صلح و امنیت بین المللی را تضعیف می کند.
وی افزود: تا زمانی که تسلیحات هسته ای وجود دارد، خطر استفاده از آن یا تهدید به استفاده از آن علیه کشورهایی که در اختیار ندارند وجود دارد و تنها تضمین مطمئن در برابر استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح هسته ای، خلع سلاح هسته ای و کامل آن است. تخریب
نبویان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران اعتقاد راسخ دارد که دستیابی به اهداف خلع سلاح هسته ای و جهانی عاری از سلاح هسته ای به عنوان اولویت اصلی سازمان ملل متحد در حوزه امنیت بین المللی، مسئولیت مشترک اما متمایز همه کشورها است. اعضا این معاهده، به ویژه کشورهایی که سلاح دارند. هسته ای است.
وی در ادامه با بیان اینکه بحران عدم پایبندی این کشورها به تعهدات خلع سلاح، اعتماد به توانایی معاهده در دستیابی به هدف خلع سلاح هسته ای را به شدت تضعیف کرده است، گفت: این بحران ناشی از استانداردهای دوگانه برخی از کشورهاست. تسلیحات تسلیحات هسته ای و متحدان آنها در موضوعات مهمی مانند سلاح های هسته ای رژیم غاصب اسرائیل. تسلیحات هسته ای رژیم تروریستی اسرائیل تهدیدی جدی برای امنیت منطقه است، اما کدام کشورها با نقض معاهده ان پی تی سلاح هسته ای را به این رژیم غاصب تحویل دادند؟ ادامه حضور تسلیحات هسته ای و تاسیسات و فعالیت های هسته ای ناامن رژیم غاصب صهیونیستی بمب ساعتی برای امنیت کشورهای عضو معاهده در منطقه است و باید اقدامات فوری برای مقابله با این تهدید جدی اتخاذ شود، در حالی که ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای غربی استانداردهای دوگانه ای دارند که به این رژیم غاصب کمک کرده است تا مفاد عدم اشاعه را در دستیابی به تسلیحات هسته ای اجرا کند.
نماینده تهران در مجلس خاطرنشان کرد: در اختیار داشتن سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح های هسته ای در کنار حمایت برخی از کشورهای عضو از جمله آمریکا، این رژیم را برای ایجاد تهدیدات هسته ای علیه کشورهای منطقه جسور کرده است. وی ادامه می دهد: اخیرا مقامات بلندپایه رژیم ایران و غزه را به حمله هسته ای تهدید کرده اند. این به وضوح تهدید جدی چنین رژیمی و اهمیت مهار آن را به سرعت نشان می دهد. ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در غرب آسیا نه تنها یک هدف مهم بلکه یک ضرورت استراتژیک است. تا زمانی که به سلاح های هسته ای رژیم غاصب اسرائیل رسیدگی نشود، خطر گسترش بیشتر تسلیحات هسته ای در غرب آسیا و فراتر از آن ادامه خواهد داشت.
وی همچنین تاکید کرد: از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران به استفاده صلحآمیز از انرژی و فناوری هستهای همانطور که در ماده ۴ معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای اشاره شده است اعتقاد راسخ دارد و جمهوری اسلامی ایران نیز معتقد است که مجالس میتوانند نقش مهمی ایفا کنند. . در خلع سلاح از دیدگاه ایران، این نقش ممکن است شامل مواردی مانند تصویب قوانین، نظارت بر سیاست ها، تقویت دیپلماسی و افزایش آگاهی باشد.
27218