خبرگزاری مهر – گروه بین الملل: این روزها با گذشت یک ماه از آغاز عملیات تهاجمی الاقصی توسط مقاومت فلسطین که باعث شکست بی سابقه نظامی، امنیتی و اطلاعاتی صهیونیست ها شد، شرایط منطقه نسبت به گذشته تغییر کرده است.
این روزها بار دیگر شاهد تشدید کشتار مردم بیگناه فلسطین به ویژه مردم غزه توسط جنایتکاران جنگی صهیونیستی هستیم. کشتار دسته جمعی غیرنظامیان از جمله آوارگان فلسطینی هر چقدر هم که ادامه داشته باشد، ناکامی نظامی، امنیتی و اطلاعاتی صهیونیست ها در عملیات حمله به الاقصی را جبران نخواهد کرد.
بزرگترین اردوگاه آوارگان فلسطینی در بیروت
در ادامه حضور در پایتخت لبنان برای پوشش آخرین رویدادهای جنگ علیه غزه، امروز به اردوگاه برج رفت. البراجنا رفت این کمپ یکی از بزرگترین کمپ های آوارگان فلسطینی در لبنان و البته بزرگترین و پرجمعیت ترین آنهاست. تپه ها آنها در بیروت هستند.
تاسیس این اردوگاه به سال 1948 و همزمان با اشغال فلسطین و تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی برمی گردد. در آن زمان شهری در بیروت به نام برج بود البراجنا قرار است بعداً در همین منطقه کمپ آوارگان فلسطینی ساخته شود.
با توجه بر اساس آخرین آمار، در سال 2021 تعداد آوارگان حاضر در این اردوگاه که علاوه بر آوارگان فلسطینی در سال های اخیر میزبان آوارگان فلسطینی نیز بوده است، به 25 هزار نفر خواهد رسید.
موقعیت جغرافیایی این کمپ نیز در منطقه واقع شده است. حومه شهر در بیروت و اطراف خیابان امام خمینی (خیابان فرودگاه قدیم) واقع شده است. مساحت این کمپ در سال های اخیر به دلیل ساخت و ساز غیرقانونی و ورود پناهجویان جدید به دو کیلومتر مربع رسیده است.
231 کیلومتر تا قدس باقی مانده است!
با ورود به این کمپ تابلوی معرفی آن خودنمایی می کند. پوستری که در آن پرچم های جنبش مقاومت اسلامی حماس و جنبش جهاد اسلامی فلسطین در کنار هم به اهتزاز در می آید. روی تخته سیاه هم نوشته شده: به اردوگاه برج. البراجنا خوش آمدی؛ 231 کیلومتر تا قدس باقی مانده است!
گفتنی است فاصله این اردوگاه تا مرزهای فلسطین تنها 91 کیلومتر است اما تداوم اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی باعث شده تا ساکنان این اردوگاه روزهای گذشته را در تبعید و آوارگی در این اردوگاه سپری کنند. . 75 سال.
امکانات کم اما پر از زندگی مقاومت است.
در زمان ورود به کمپ برج. البراجناآنچه جلب توجه می کند کوچه ها و معابر باریک آن و البته نبود زیرساخت های آن است. پناهندگان فلسطینی با وجود زندگی در پایتخت لبنان، در شرایط سختی به سر می برند.
با وجود این شرایط سخت، این روزها عملیات طوفان الاقصی رنگ و بوی تازه ای به این قرارگاه داده است. هنگام عبور از مغازه ها و دستفروش سلام که در این زمینه فعالیت می کنند، سرودها و سرودهای حماسی در حمایت از مقاومت فلسطین شنیده می شود.
پرچم های گروه های فلسطینی از جمله جهاد اسلامی، حماس، شاخه انقلابی جنبش فتح و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در همه جای راهروهای این اردوگاه به چشم می خورد.
بیمارستانی در دل روستا
تلاش من برای گفتگو با فلسطینی های حاضر در میدان برج البراجنا با موضوع جنگ غزه و عملیات طوفان الاقصی به بیمارستان رفتم حیفا داخل این کمپ
او در گفتگو با امدادگران این اردوگاه ناخودآگاه تصاویر این روزهای امدادگران مظلوم غزه را به یاد می آورد. می توان من افتادم. نیروهایی که به اهداف متحرک حملات رژیم صهیونیستی تبدیل شده و بسیاری از آنها به شهادت رسیده اند. هستند. کارکنان امداد در کمپ برج البراجنا با توجه به اینکه زیر نظر هلال احمر فلسطین فعالیت می کنند، لباس ها و خودروهایی مشابه غزه دارند.
در گفتگو با آنها متوجه شدم که آنها برای شرکت در جنگ غزه و کمک به مردم مظلوم این منطقه بسیار مشتاق هستند و از جنایات جنگی صهیونیست ها به ستوه آمده اند. هستند.
شور و شوق کودکان فلسطینی
مردی که از کمپ برج بازدید کرد. البراجنا از همان ابتدا توجه به حضور قشر وسیعی جلب می شود آه تو از جوانان، نوجوانان و کودکان است که زندگی در آنها پدید می آید.
بچه هایی که کیلومترها دورتر هستند صفحه اصلی او با سرنوشت محتوم آوارگی پا به جهان گذاشت. هستندامروز آنها مصمم تر از قبل برای حمایت از گزینه مقاومت دیده می شوند.
آنها در گفتگو با من تاکید کردند که دل های کوچک ششان با دیدن تصاویر کشتار کودکان غزه در روزهای اخیر به درد آمده و به دنبال راهی برای کمک به هموطنان خود در نوار غزه هستند.
یکی از این بچه ها به نام «محمد» 12 ساله که با اشتیاق فراوان با اشاره به رگ های دستانش شعر معروف صحبت می کرد.یو وی با خواندن “دمی فلسطین” (فلسطین خون من است) تاکید کرد که مقاومت در نهایت در نبرد غزه پیروز خواهد شد. وی حتی تاکید کرد که حاضر است برای شرکت در جنگ علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی به غزه اعزام شود!
کوچه هایی که آدم از آن بگذرد!
با رسیدن به انتهای اردوگاه عین شیرین به کوچه های بسیار باریکی می رسی که فقط یک نفر می تواند راه برود. برای اینکه با راهنمایم در این کوچه ها حرکت کنم باید پشت سرش می ایستادم. شاید با قاطعیت بگویم که در عمرم چنین گذرگاه های تنگ و تاریک و البته چنین مناطق محرومی ندیده بودم.
بر دیوارهای این کوچه ها شعارهای زیادی در حمایت از عملیات تهاجمی الاقصی، مقاومت فلسطین و رهبران برجسته وجود دارد. آه تو عملیات مقاومتی مثل محمد ضیف قابل مشاهده است
نه پناهنده، بلکه عودت کننده به فلسطین!
پس از بازگشت از اردوگاه آوارگان برج به هتل. البراجنا نخود فرنگی شما از غم عجیبی آگاه هستید. غمی که برخاسته از عمق 75 سال آوارگی و محرومیت و فقر و بی تابعیتی… در گفتگو با یک راننده تاکسی فقید آه تو کلمه پناهندگان نیز وجود دارد (منطق دان) برای توصیف وضعیت فلسطینیان در میدان برج. البراجنا من از آن استفاده می کنم و او بلافاصله به من یادآوری می کند که از این کلمه استفاده نکنم و به جای آن از کلمه استفاده کنم. مالیات برای استفاده از معنای بازگشت کنندگان به فلسطین!
در گزارش های بعدی این سفر به اردوگاه ها و مناطق دیگر آوارگان فلسطینی مانند میدان الشهدا خواهم رفت. حومه شهر ما به جنوب بیروت خواهیم رفت تا نظر مردم این مناطق را در مورد جنگ غزه و عملیات حمله به الاقصی جویا شویم.