به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از خبرآنلاین: 77 دفتر بسیج دانشجویی سراسر کشور در خصوص عضویت در FATF نامه ای به رئیس جمهور آنها نوشتند
متن این نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ای اولی الابصار مواظب باش (سوره حشر، آیه 2)
امیرالمؤمنین علی علیه السلام در سخنی چنین بیان می کند و هشدار می دهد:
پس بندگان خدا را به نیکی دعوت کنید، به آیات سواتی ایمان بیاورید، از درس های سودمند بندگان خدا بیاموزید، از نشانه های روشن بیاموزید و با هشدارهای روشن هشدار دهید. (نهج البلاغه خطبه 85)
جناب آقای دکتر برزکیان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
در هفته های اخیر ما شاهد مواضع دولتما دولت چهاردهم هستیم که موضوع الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را به نمایش میگذاریم که در سالهای اخیر به یکی از مهمترین و بحثبرانگیزترین موضوعات در عرصه سیاسی و اقتصادی کشور تبدیل شده است.
در این زمینه بسیج دانشجویی صراحتاً هشدار جدی خود را به دولت چهاردهم مبنی بر پیوستن به FATF اعلام می کند و بر خود لازم می داند چند نکته مهم اقتصادی و سیاسی در برخی مسائل بین المللی که با سرنوشت کشور گره خورده است به اطلاع دولت محترم برساند. نکاتی که باید گفت، عدم توجه به آنها خسارت هنگفتی به کشور وارد می کند.
حافظه تاریخی ملت ایران در دولت های یازدهم و دوازدهم به خوبی نشان می دهد که گشایش اقتصادی و رفع محدودیت های مالی از جمله وعده هایی است که حداقل توافق نامه و FATF و امثال آن به چنین توافقاتی نمی رسند. آیا می خواهید برجام را که به گفته رهبرانقلاب ضایعه محض برای کشور بود، تکرار کنید؟ اقتصاد کشور و مسائل مختلف از جمله واردات واکسن و غیره را با توافقی مانند FATF به حالت تعلیق درآورد و اطلاعات کلیدی نهادهای نظامی کشور را در اختیار طرف مقابل قرار دهد و زمینه را برای نفوذ اطلاعات به داخل کشور فراهم کند. کشور و حمله به امنیت کشور؟! در شرایطی که در حال جنگ با جبهه باطل و رژیم کودک کش صهیونیستی هستیم. طرح این نوع بحث ها چه سودی برای کشور دارد؟ پیوستن به FATF ایجاد بستری برای کمک به رژیم صهیونیستی برای تحت فشار قرار دادن کشور در برابر مراجع بین المللی و ایجاد زمینه برای ارتکاب جنایات خود در منطقه است، زیرا اگر ایران به FATF بپیوندد باید مفاد FATF را اجرا کند. قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد شد؛ این بدان معناست که بر اساس توصیه شماره 16 FATF، جمهوری اسلامی ایران باید با حدود 60 نهاد و 20 شخص که جزو نهادها و افراد ایرانی تحریم شده در قطعنامه شورای امنیت بودند، قطع رابطه کند و هرگونه معامله با آنها را ممنوع کند. آهسته جالب است بدانید که از شهدای مقاومت حاج قاسم سلیمانی گرفته تا سپاه پاسداران و وزارت دفاع و بسیاری از شرکت های اقتصادی و نظامی در این لیست قرار دارند!
به نظر می رسد برخی از مقامات دولت چهاردهم حتی مفاد این قرارداد و کارکرد آن را نمی دانستند و در محاسبات و تحلیل های خود دچار اشتباهات فاحشی شدند. برخی از کارشناسان به اصطلاح از شما می خواهند به نام رفع تحریم ها و محدودیت های مالی به این توافق بپیوندید در حالی که اصلا نمی دانند موضوع لغو تحریم ها و این توافق ربطی به هم ندارند و پیوستن به این توافق نامه به این معنی است که هیچ یک از مشکلات کشور را حل نمی کند.
به نظر می رسد باید به برخی از آقایان یادآوری کرد که دو موضوع اساسی برای سازمان FATF که در رابطه با کشورها بسیار مهم است. تولید اطلاعات صحیح و تبادل این اطلاعات در بیانیه تفسیری توصیه شماره 40 بندهای 9 و 10 و همچنین در بیانیه تفسیری توصیه نامه شماره 24 ذکر شده است. همچنین سازمان FATF در بند 7 بیانیه تفسیری توصیه شماره 40 با صراحت بیشتری اعلام کرده است که مراکز اطلاعات مالی (FIU) باید از محدودیت های دولتی، قانونی، قضایی و غیره مستقل باشند. قادر به تبادل اطلاعات با یکدیگر باشند؛ در بند 31 برنامه اقدام ویژه ایران آمده است که ایران باید در زمینه همکاری های بین المللی در زمینه تبادل و توزیع اطلاعات مربوط به ذینفع نهایی ضمانت هایی ارائه کند. حال موضوع اینجاست که کشوری که مشمول تحریم های مالی بانکی می شود طبیعتا نمی تواند رابطه رسمی بانکی و کارگزاری برقرار کند و نسبت به تسویه تراکنش های خود اقدام کند. بنابراین اولین راه حل این مشکل دور زدن تحریم ها و ایجاد بستر غیررسمی برای انجام فعالیت های مالی است. بدیهی است که اطلاعات مالی در فضای مذکور از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر کشور تحریم کننده این اطلاعات را داشته باشد به راحتی می تواند مسیرهای غیررسمی را مسدود کرده و به کشور تحریم آسیب برساند.
بنابراین هرگونه تعهد و فرآیندی که منجر به امکان کشف فرار تحریم برای کشور تحریم شده از جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و غیره شود. تهدید ایجاد می کند و آسیب پذیری آن کشور را افزایش می دهد.
در عین حال باید به شما و آقایان دولت چهاردهم یادآوری کنیم که یکی از قوانین مهم و قابل توجه FATF لزوم اجماع اعضا به جز یک نفر از مخالفان برای حذف کشوری از لیست سیاه است. ; با توجه به شرایط فعلی می توان گفت که هیچ تضمینی منطبق بر رای وجود ندارد. آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایران وجود ندارد که موانع مبادلات مالی را از بین ببرد. این موضوع را این واقعیت تأیید می کند که کشوری مانند آمریکا که قطعنامه های سازمان ملل در مورد بلایای انسانی دارد حلقه و فلسطین چرا باید در این زمینه مطابق با منافع جمهوری اسلامی ایران عمل کند؟ به عبارت دیگر می توان گفت در عمل نه تنها اطلاعات محرمانه کشور باید در اختیار طرف مقابل قرار گیرد، بلکه از لیست سیاه روابط مالی نیز خارج نمی شویم و این ما را به یاد پیروزی می اندازد. آقایان در برجام گفتند: «برنده» و این بار و آن بار بازی برد-بردی خواهد بود که تجربه آن را هنوز به یاد داریم.
همچنین گفتنی است که تاکنون 39 بند از 41 بند این توافقنامه در کشور اجرایی شده است که در بین کشورهای عضو FATF که تنها برخی از بندهای آن را اجرا کرده اند، بی نظیر است. بنابراین خوب است با در نظر گرفتن جایگاه کشور در قبال این نهاد، به جای امتیاز دادن به این نهاد، آن را مسئول کوتاهی های طرف مقابل در اواسط تا اواخر دهه 90 بدانیم.
خوب است دوباره به خاطر بسپارید و این را در نظر داشته باشید. FATF یکی از سازوکارهایی است که هدف آن جلوگیری از تراکنش های مالی کشورهایی مانند ایران است که با دور زدن تحریم ها مبادلات اقتصادی خود را انجام می دهند و نتیجه عملی پیوستن به این توافقنامه است. این خواهد بود که مبادلات اقتصادی کشور به ویژه در زمینه هایی مانند نفت و تامین کالاهای اساسی دچار مشکل شده و با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
بنابراین می توان گفت که الحاق ایران به FATF در شرایط کنونی تحت تاثیر تحریم های مالی و بانکی نمی تواند کمک موثری به بهبود وضعیت اقتصادی کشور و به تعبیری محدودیت ها و چالش های پیوستن به FATF در جهت ایجاد کند. تشدید محدودیتهای تحریمهای ثانویه، در واقع شدیدتر از چالشهای ناشی از عدم پایبندی به معاهدات FATF است.
بر اساس تفاسیر، اگر دولت اصرار به پیوستن به FATF داشته باشد، این سوال مطرح می شود که آیا دولت چهاردهم می خواهد همه امتیازات و منافع ملت ایران مانند پیوستن به توافق، مانند برجام و تنها دستاورد آن را روی میز بگذارد. . چیز مهمی نیست باشد؟!
آیا بدنه مشاوران و تصمیم گیران دولت چهاردهم نمی خواهند به نمایش خود پایان دهند؟ تا کی می خواهید مردم را با سخنان دروغین و وعده های توخالی خود از آن مردم و سازمان ها انتظار وعده های بیهوده و بی نتیجه داشته باشند؟!
به عنوان آخرین نکته، باید به این نکته اشاره کرد که پیوستن به FATF به تنهایی برای تسهیل فرآیندهای پرداخت و رونق تولید و صادرات کافی نیست. قبل از هر اقدامی باید به پرسش های اساسی تری پاسخ داد که اقتصاد ایران در نظم نوین اقتصادی جهان چه جایگاهی دارد؟ برنامه دولت چهاردهم برای تکمیل زنجیره های ارزش افزوده و تقویت صنایع پایین دستی چیست؟ پاسخ به این سوالات می تواند اهداف اصلی اقتصادی را در شرایط فعلی روشن کند. تجربه نشان داده است که تکمیل صنایع پایین دستی و زنجیره ارزش در صنایعی که کشور دارای مزیت طبیعی است به رونق چشمگیر تولید و صادرات منجر می شود و برای ایجاد اقتصادی قدرتمند و برون گرا، پیوستن به معاهداتی مانند FATF می باشد. در اولویت های پایین تری قرار می گیرد.
بسیج دانشجویی با درک این موضوع که مشکل کنونی کشور، الحاق به معاهداتی مانند FATF نیست، بلکه آثار به جا مانده از دهه سوخته 90 است، با اتخاذ هر تصمیم نادرستی که منافع ملی را تحت الشعاع قرار دهد و اجازه ندهد قاطعانه مخالفت خواهد کرد. اینکه اقتصاد کشور بار دیگر ضمانت های نابهنگام برخی مقامات غربی را به تعویق می اندازد. زیرا بارها ثابت شده است که چنین وعده هایی در نهایت منجر به تغییر ثبات اقتصادی و امنیتی کشور و استهلاک زیرساخت های اصلی تولید می شود.
سلام بر شما و رحمت و برکات خدا.