به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ناظمی اردکانی دبیرکل جامعه اسلامی مدیران در یادداشتی با عنوان «حوزه های علمیه و حکومت داری» با اشاره به دیدار مدیران حوزه علمیه الزهرا(س) با رهبر انقلاب نوشت: در چند روز گذشته روزها:
مقام معظم رهبری طی روزهای اخیر در دیدار دست اندرکاران حوزه علمیه الزهرا(س) به ضرورت تحول در حوزه های علمیه اشاره کردند و پذیرش این تحول را در شرایط کنونی جهان اجتناب ناپذیر دانستند. قبلاً و در گذشته بارها به آن اشاره شده است.
پیشرفت هایی که هر روز در زمینه فناوری به ویژه در زمینه های ارتباطی و اطلاعاتی، سیستم های هوشمند، سیستم های پولی و بانکی، ارزهای دیجیتال، سبک زندگی و … رخ می دهد، ایجاب می کند که سمینارها از پیگیری شما غافل نشوند.
شرایط کنونی مدیریت سازمان ها و جوامع، پیچیدگی های خاصی پیدا کرده است و این عوارض ناشی از تغییرات و سرعت تغییرات فراوان است، به طوری که هر تغییری در روند سبک زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی تأثیر خاص خود را دارد و بر همه افراد جامعه تأثیر می گذارد روابط این تغییرات تا حد زیادی نقش دولت ها، نهادهای عمومی و مدنی، نهادهای مذهبی و علمی را تحت الشعاع قرار داده است.
در چنین شرایطی مردم به عنوان رکن اصلی نقشی بی بدیل پیدا کرده اند، از این رو مأموریت تجارت و تولید ثروت به آنها محول شده و خود ضامن سعادت و توسعه هستند.
در چنین عصری، سازمانهای دولتی بزرگ و قدیمی دیگر وجود ندارند و دولتها و مجالس قانونگذاری به شدت کوچک شدهاند. کارایی آن در هنگام تصویب قوانین، مانند سیستم قضایی و حقوقی، کیفی و مؤثر است.
لازم نیست بسیاری از سازمان های دولتی نماد خود را داشته باشند. ارزهای رمزنگاری شده می بینیم که در چنین شرایطی وجود بانک مرکزی ضروری نیست و یا سازمان های بزرگ و باسابقه حاکمیتی که گواهی صادر می کردند به تدریج حذف می شوند.
در دولت الکترونیک و آینده دیجیتال، سازمان های مجازی جایگزین وضعیت موجود، سازماندهی و مدیریت با کمترین هزینه شده اند، به طوری که دقت و سرعت در انجام کارها قابل مقایسه با سیستم های بوروکراتیک موجود نیست.
با توسعه شگرف فناوری های جدید، دستیابی به عدالت بیش از هر زمان دیگری امکان پذیر است. رعایت قانون و حاکمیت قانون و نظارت بر اجرای آن زمینه ساز پیشرفت جامعه است; از سوی دیگر مشارکت مردم در اداره کشور به راحتی امکان پذیر است.
اجرای اصولی مانند پاسخگویی، شفافیت و مبارزه با فساد، ایجاد فناوری های جدید، بستر اجرای آنها را فراهم می کند.
بیش از دو دهه است که نظریه حکومت خوب مبتنی بر جهان بینی ماتریالیستی توسط قدرت ها و نهادهای مسلط بر جهان بر اساس نیازهای مطرح شده در اداره جوامع تبیین و ترویج شده است. البته تمام ابزارهای لازم در اختیار این قدرت هاست. اما کمتر مطالعات نظری در این زمینه توسط نظریه پردازان و دانشمندان اسلامی انجام شده است، هرچند در قانون اساسی به برخی از اصول آن تصریح شده است، اما آنچه امروز به شدت به آن نیاز داریم، نظریه حکومت داری اسلامی است که در قالب یک نظریه است اجماع همه متفکران اسلامی که در قالب گفتمان و اجرا ترویج می شود. این نظریه، مبانی فلسفی، ارکان، اصول باید تبیین شود و در نتیجه نهادهای ارزیابی شاخص های آن مشخص شود.
این نظریه می تواند زمینه ساز حرکت به سوی تمدن سازی اسلامی باشد که مقام معظم رهبری نیز در همین جلسه اشاره کردند.
از این رو، نظریه حکومت اسلامی مهمترین موضوعی است که امروز باید به آن پرداخته شود و قرار است در سمینارها بنا به خواسته مقام معظم رهبری، بر نظریه حکومت اسلامی امام راحل و بحث های خبرگان قانون اساسی متمرکز شود. ، تاریخ حکومت امام علی (ع) در نهج البلاغه و اسناد دیگر. وجود و اندیشه های اندیشمندان اسلامی آشنا به شرایط جهان امروز باید عمل کند. بدون شک نظریه حکمرانی اسلامی مبنای حرکت به سمت تمدن اسلامی خواهد بود و قطعا اگر سرمایه گذاری اساسی در ایجاد این نظریه انجام شود، حنا روشنفکران غرب زده که حکمرانی خوب را ترویج می کنند و در چارچوب تفکر سیاستمداران غربی حرکت می کنند، آگاهانه یا ناآگاهانه رنگ خود را از دست خواهند داد.
حول قدرت الهی