به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، فاطمه محمدبیگی درباره پیشنهاد نمایندگان برای افزایش 105 میلیارد تومانی تخصیص بودجه اظهار کرد: نمایندگان مردم در مجلس یازدهم پیشنهاد افزایش 105 میلیارد تومانی اعتبارات دارویی را دادند که دولت هزینه کرد. حدود 69 همت در بودجه امسال پذیرفته شده است، در واقع با کمبود 36 همت در بودجه سال 1402 مواجه هستیم. این مشکل چالش های زیادی را ایجاد کرده است.
نماینده مردم آبیک، قزوین و البرز با انتقاد از نبود ایده ها و ابتکارات جدید کنترلی برای حل معضل مواد مخدر افزود: دولت از ایده ها و ابتکارات درستی برای حل این معضل استفاده نکرده است، بنابراین می توان شاهد حل این معضل بود. هزینه زندگی از مردم خالی نشوید. نمایندگان به عنوان وکلای مردم در قوه مقننه منتظر وزرای بهداشت، کار، رفاه و اجتماعی، معاونان رئیس جمهور و رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک ها در نشستی با موضوع حمایت از صنعت دارو، وام و وام هستند. تسهیلات مورد نیاز صنعت داروسازی، چرخه نوسازی سیستم، تولید و توزیع دارو و همچنین تامین دارو را بررسی میکند تا همه آنها با جدیت مورد بازنگری، تقویت و حمایت دولت قرار گیرند.
فرسودگی خطوط دارویی در کشور پیامدهای پرهزینه ای دارد
یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی با انتقاد از فرسودگی خطوط دارویی کشور؛ وی بیان کرد: سبد سلامت مردم با هزینه های بسیار بالا مدیریت می شود، تحریم ها و فرسودگی برخی خطوط دارو، به روز نبودن برخی از آنها، حضور مافیای دارو در بازار باعث ایجاد عدم تعادل بین عرضه و تقاضا شده است. از داروها
احتکار و قاچاق مواد مخدر را متوقف کنید
عضو فراکسیون زنان در شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید از احتکار و قاچاق دارو پرهیز شود، تصریح کرد: بر اساس گزارش های دریافتی میزان تولید دارویی کشور در حد کافی و حتی بالاتر از گذشته است که نشان می دهد احتکار و قاچاق دارو باید بررسی، جانمایی و از آن جلوگیری شود و با متخلفان از تولید و توزیع تا عرضه دارو برخورد قانونی لازم صورت گیرد.
پوشش بیمه دارویی بسیار کم است و به مرور زمان شرکت های بیمه به دلیل عدم حمایت دولت از میزان پوشش و تعهدات خود در پذیرش اقلام دارویی کاسته می شوند که باعث رنجش مردم شده است.
رئیس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی با بیان اینکه پرونده الکترونیک سلامت به طور کامل تشکیل نشده است، گفت: پوشش بیمه دارو بسیار کم است و به مرور زمان بیمه ها به دلیل عدم حمایت دولت، میزان پوشش و تعهدات خود را در پذیرش اقلام کاهش میدهند، داروهایی را کاهش میدهند که باعث رنجش مردم شده است، از سوی دیگر در حوزه سلامت الکترونیک، کلینیک الکترونیک تاریخ به طور کامل تشکیل نشده است. اگرچه ما در آموزش و اجزای ثبت الکترونیکی راه طولانی را پیموده ایم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم با اشاره به کاهش پرداخت از جیب مردم، یادآور شد: در زمینه ارائه نسخه الکترونیکی، نسخه پیچ الکترونیکی، قیمت داروها را به قیمت دارو محاسبه کنید. بیمه و جبران خسارت دارویی در صورت نسخه رایگان برای بیمه شدگان، در عمل با مشکلات جدی مواجه هستیم و هنوز با هدف تعیین شده برای کاهش هزینه های از جیب مردم از 60 درصد به کمتر از 30 درصد فاصله داریم. با مردم روبرو هستند.
وی تاکید کرد: برای بهبود وضعیت دارویی کشور نیازمند اقدامات اورژانسی، نگهداری و بلندمدت هستیم. وی گفت: در نظر داشته باشیم که سلامت جامعه باید در اولویت همه دستگاه های اجرایی کشور باشد که برای رسیدن به این هدف باید خدمات بهداشتی و درمانی به بیماران ارائه شود.
محمدبیگی با انتقاد از اینکه همچنان برخی شرکت های دارویی از خدمات درمانی وزارت بهداشت استقبال نمی کنند، خاطرنشان کرد: امروز نظام سیاست گذاری کشور نیازمند همدلی و نگاه یکپارچه به ویژه سازماندهی برنامه و بودجه در حوزه است. دارو برای تامین مواد اولیه دارو، امکانات و پشتیبانی لازم. ما از نظر مالی و بودجه برای تامین داروی مورد نیاز کشور هستیم، متاسفانه در بودجه سال 1402 واقع بینی وجود نداشت و از سال گذشته این مشکل توسط کمیسیون بهداشت در حوزه دارو هشدار داده شد که این هشدارها در حال انجام است. واقعیت، ما علاقه مندیم این را ببینیم روزهایی نداشتیم و دولت باید از عدم تناقضات در حوزه پزشکی مراقبت کند.