افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
4

ناامیدی واشنگتن و تهران از امضای توافقنامه جدید تحریم های غرب علیه تهران بی اثر است

  • کد خبر : 261908
ناامیدی واشنگتن و تهران از امضای توافقنامه جدید تحریم های غرب علیه تهران بی اثر است

بازار؛ گروه بین الملل: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه 27 اردیبهشت 1403 وارد ایران شد و مورد استقبال «بهروز کمالوندی» سخنگوی و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجمع سازمان ایران قرار گرفت. انرژی اتمی.وی در این مدت با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه و «علی باقری کنی» مذاکره‌کننده ارشد […]

بازار؛ گروه بین الملل: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه 27 اردیبهشت 1403 وارد ایران شد و مورد استقبال «بهروز کمالوندی» سخنگوی و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجمع سازمان ایران قرار گرفت. انرژی اتمی.
وی در این مدت با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه و «علی باقری کنی» مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در مذاکرات لغو تحریم‌ها دیدار و گفت‌وگو کرد. گروسی همچنین با محمد اسلامی، رئیس آژانس انرژی اتمی ایران دیدار و درباره چگونگی اجرای بیانیه 4 مارس برای حل مسائل پادمان گفتگو کرد.
مدیرکل آژانس در بازگشت از سفر به تهران با جمعی از خبرنگاران مستقر در وین دیدار و ابراز امیدواری کرد در مدت زمان کوتاهی اقدامات ملموسی برای اجرای این بیانیه انجام شود. وی بدون اشاره به خروج ایالات متحده از برجام در سال 2018 و انفعال آشکار تروئیکای اروپایی در قبال تعهدات صریح خود در این توافق، تنها از ایران خواست تا گام های «ملموس» برای رفع نگرانی های ادعایی درباره برنامه هسته ای خود بردارد.
رافائل گروسی در این باره گفت: باید ادامه دهیم… شرایط فعلی برای من کاملا راضی کننده نیست. ما عملا فلج شده ایم… و این باید تغییر کند.
گفتنی است ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در اسفند 1401 با هدف حل مشکلات پادمانی ادعایی به توافق رسیدند. توافقی که بعداً به عنوان اعلامیه مشترک 4 مارس شناخته شد و بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران داوطلبانه موافقت کرد تا فعالیت های راستی آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان آژانس را در چارچوب قانون راهبردی مجلس انجام دهد.
باید گفت در سال های اخیر برنامه هسته ای ایران پیشرفت چشمگیری داشته است و این چیزی نیست که غرب می خواهد. آیا می توان گفت هدف از سفر گروسی توقف این اتفاقات است؟ آیا پیشنهاد خاصی برای ایران برای ایجاد یک توافق مکتوب یا نانوشته دارید؟

در همین راستا خبرنگار بازار گفتگویی را با «پروفسور جفری کارلینر» استاد دانشگاه بوستون آمریکا ترتیب داد که در ادامه می آید.

در طول دولت های کارتر و ریگان، کارلینر به عنوان اقتصاددان ارشد و مدیر ستاد در شورای مشاوران اقتصادی رئیس جمهور خدمت می کرد. او همچنین به عنوان مدیر اجرایی دفتر ملی تحقیقات اقتصادی در کمبریج، ماساچوست، و معاون مدیر موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون در واشنگتن دی سی خدمت کرد.

تحریم‌های غرب علیه ایران نتوانسته است سیاست‌های ایران را در مورد برنامه هسته‌ای یا روابط این کشور با سایر کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی، اسرائیل، سوریه و یمن تغییر دهد.

*تحلیلگران بر این باورند که ساختار تحریم های غرب علیه ایران فروپاشیده و ناکارآمد است. علاوه بر این تحریم‌ها، روابط ایران با چین و روسیه نزدیک‌تر شده است. در نتیجه نگرش غرب به ایران باید تغییر کند و سفر گروسی دلیل این تغییر است. چه فکری در این باره دارید؟
تحریم‌های غرب علیه ایران نتوانسته است سیاست‌های ایران را در مورد برنامه هسته‌ای یا روابط این کشور با سایر کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی، اسرائیل، سوریه و یمن تغییر دهد. روابط ایران با روسیه نزدیک‌تر شده است زیرا ایران اکنون پهپادها و سایر تجهیزات نظامی مورد نیاز روسیه را برای جنگ در اوکراین به روسیه می‌رساند. روابط ایران با چین با تشدید روابط آمریکا و چین نزدیکتر شده است. روابط نزدیکتر با روسیه و چین از آسیب های تحریم های غرب کاسته است، اما حتی قبل از اینکه ایران به روسیه و چین دست پیدا کند، تحریم ها در تغییر سیاست های ایران بی تاثیر بوده است.

روابط ایران با روسیه نزدیک‌تر شده است زیرا ایران اکنون پهپادها و سایر تجهیزات نظامی مورد نیاز روسیه را برای جنگ در اوکراین به روسیه می‌رساند. روابط ایران با چین با تشدید روابط آمریکا و چین نزدیکتر شده است. روابط نزدیکتر با روسیه و چین از آسیب های تحریم های غرب کاسته است، اما حتی قبل از نزدیک شدن ایران به روسیه و چین، تحریم ها در تغییر سیاست های ایران بی تاثیر بود.

*در سال های اخیر برنامه هسته ای ایران پیشرفت چشمگیری داشته است و این چیزی نیست که غرب می خواهد. آیا می توان گفت هدف از سفر گروسی توقف این تحولات است و آیا پیشنهادهای ملموسی به ایران برای ایجاد یک توافق مکتوب یا نانوشته دارد؟
هدف از سفر گروسی به ایران تلاش برای متقاعد کردن ایران برای پیوستن مجدد به برجام بود، زیرا وظیفه آژانس بازرسی برنامه های هسته ای و جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای است. به احتمال زیاد موفق نخواهد شد، زیرا ایران پس از خروج ایالات متحده از برجام و اعمال مجدد تحریم ها، دلیل کمی برای پایبندی به برجام می بیند. بسیار بعید است که گروسی پیشنهادات جدیدی از آمریکا دریافت کند.

مذاکره تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که بایدن دوباره در نوامبر انتخاب شود. علاوه بر این، تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد، تصور مذاکره جدی بین ایران و آمریکا دشوار است. هم ایالات متحده و هم ایران به دنبال امضای یک توافق جدید هستند.

* با توجه به گسترش نفوذ منطقه ای ایران و افکار عمومی منفی مردم جهان نسبت به رویکرد صهیونیستی اروپا و آمریکا، می توان گفت که غرب باید هر چه سریعتر با ایران به توافق برسد. نظر شما در این باره چیست؟

ایران پیش از انتخابات آمریکا در ماه نوامبر درباره برنامه هسته‌ای خود مذاکره نخواهد کرد، زیرا در صورت انتخاب ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور جدید، از هرگونه توافقی که بایدن امضا کند، صرفنظر می‌کند. مذاکره تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که بایدن دوباره در نوامبر انتخاب شود. علاوه بر این، تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد، تصور مذاکره جدی بین ایران و آمریکا دشوار است. هم ایالات متحده و هم ایران به دنبال امضای یک توافق جدید هستند. مخالفت بسیاری از کشورها با اقدامات اسرائیل در غزه و حمایت آمریکا از این اقدامات تاثیر چندانی بر احتمال مذاکره بین آمریکا و ایران بر سر نسخه جدید برجام یا اینکه این نسخه جدید چگونه می تواند باشد ندارد. پسندیدن. مانند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=261908

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.