فرشته صائمی; عده ای می گویند این نامه به پرونده FATF ارسال شده تا بررسی شود و برخی دیگر می گویند رایزنی ها شروع شده است. این اظهارات چندی پیش توسط خود رئیس جمهور در نشست خبری با اصحاب رسانه مطرح شد، اما پاسخ میرسلیم قابل تامل است.
میرسلیم همچنین می گوید دولت هنوز در مورد FATF نظر واحدی تشکیل نداده است. وی نگاه مثبتی به FATF ندارد و آن را تضمینی ویژه برای اثربخشی تحریم های آمریکا می داند و با این توجیه از آن انتقاد می کند.
در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می خوانید:
******
*آقای میرسلیم! دولت گفت که به تعیین تکلیف پرونده ادامه خواهد داد FATF او خود را در مجلس می شناسد و گفته می شود که یک سری مکاتبات و مشورت ها را با مجمع آغاز کرده است. آیا از این مکاتبات مطلع هستید؟
صحبت هایی درباره سرنوشت عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی یا FATF شده است، اما تا جایی که من اطلاع دارم نامه ای در مجمع تشخیص دریافت نشده است.
ما با پالرمو مشکلی نداریم.
*پس از گذشت چند سال از ذکر آن FATF فضای نصب در این مورد چه امتیازی می دهید؟ با توجه به اینکه برای تصویب این لوایح به دو سوم آرای مجلس نیاز است و از سوی دیگر شرایطی که ایران در آن قرار دارد و نیاز به حل این لوایح است، آیا این آرا به دست می آید؟
از نظر کارشناسی و فنی، 39 بند از بند عضویت گروه ویژه اقدام مالی به تایید و تایید جمهوری اسلامی ایران رسیده است و در دو مورد پالرمو یا موافقتنامه مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی مشکلی وجود ندارد. . اما در مورد قرارداد CFT یا مقابله با حمایت مالی از تروریسم، خود ما قانون پیشرفته ای داریم که تصویب شده است، بنابراین مشکل قانونی وجود ندارد.
در مورد مصادیق تروریسمی که خود ما بارها قربانی آن شده ایم، ملاحظات بسیار جدی وجود دارد. به نظر ما، بر اساس اعتراف ترامپ، آمریکا در مورد سلیمانی مصداق تروریسم است و اسرائیل با اعترافات نتانیاهو نمونه ماندگار تروریسم در پرونده نسل کشی فلسطینیان است. آیا در گروه ویژه اقدام مالی اقدامی علیه آمریکا و اسرائیل صورت گرفته است؟
علاوه بر این، آنها به جرأت جنبشهای آزادیبخشی مانند حزبالله، حماس و حتی نهادهای رسمی نظامی مانند سپاه پاسداران و کل جبهه مقاومت را تروریست میخوانند که نشان از استفاده ابزاری از سازمانی به نام FATF در بین دولتهای مختلف برای ایجاد فشار و حفظ نظم دارد. جلوگیری از هرگونه فراخوان آزادیخواهانه صحیح است. اینها نکات بی اهمیتی نیستند که بتوان به راحتی از آنها گذشت.
برخی به لطف تحریم ها ثروتمند شده اند
*مخالفت با FATF شروع شده و عده ای می گویند مجلس با تصویب این لایحه موافقت نمی کند. آیا این گفته درست است؟
در مجمع، شایستگی سیستم سنجیده می شود و بر اساس ملاحظات همه جانبه و نه صرفاً مطالبات کوتاه مدت تصمیم گیری می شود. البته نباید این واقعیت را فراموش کرد که عده ای با واسطه گری برای دوری از تحریم ها سودهای غیرمنتظره ای به دست آورده اند و مشکلات اقتصادی و اجتماعی به وجود آورده اند.
راه حل این سوء استفاده ها و انحرافات و مفاسد اقتصادی ناشی از آن در برنامه ریزی کافی، دقیق و قابل نظارت بر فرآیندهایی است که باید برای خنثی سازی تحریم ها اندیشیده و اجرا شود.
اگر شرط ما را قبول دارید FATF ما تایید می کنیم
* ممکن است مجلس شرط بگذارد (برای دولت) FATF قبول، وجود دارد یا نه؟
در صورت امکان پذیرفتن شرط بله و به خروج از بن بست کمک می کند اما تاکنون چنین امکانی وجود نداشته است. البته باید توجه داشت که با فرض پذیرفته شدن شرایط باید این نکته را در نظر گرفت که بانک های ما باید آمادگی و پیشرفت فنی لازم را پیدا کنند و این کاری است که در یک ماه نمی توان انجام داد.
در مورد FATF هنوز اجماع حاصل نشده است
*می گویند حکمرانی استصوابی است FATF خوب، نظر شما در مورد این چیست؟
حاکمیت یعنی مجموع حکومت و مردم. در این مورد اجماع حاصل نشده و به یک رای هم نزدیک نشده ایم.
*بعضی از آنها FATF و تحریم ها اگر اینها کنار هم قرار بگیرند رابطه برقرار می کند و اینطور نیست که قرار است با تصویب FATF تحریم ها برداشته شود، اما برای مبادلات بعد از رفع تحریم ها نیاز به تصویب این لوایح داریم و. …
بله، ارتباط کاملی بین گروه ویژه اقدام مالی و تحریم ها وجود دارد و به تعبیری، برای چندمین بار، ایالات متحده با زیرکی تلاش کرده است تا از این سازمان به عنوان ابزار فشار برای موثرتر کردن تحریم های کینه توزانه خود استفاده کند. همچنین از موضع کاملاً متکبرانه ایجاد شده است. در نتیجه، تصور رفع تحریم همزمان با پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی، اساساً با استراتژی کسانی که چنین گروههایی را ایجاد کردهاند تا عرصه را بر ما تنگ کنند و آمریکا رهبری آنها را برعهده دارد، ناسازگار است.
۲۷۲۱۱