خبرگزاری مهر – گروه استان ها: در 25 آبان 1400 با تصویب شورای حکومتی سیزدهم، محمدمهدی علایی به عنوان یازدهمین استاندار تاریخ استان قزوین منصوب شد تا مردی از استان همجوار در حالی به قزوین برود که همه قزوینی ها امیدوار بودند. یک گزینه محلی
علایی در شرایطی به استان آمد که استان قزوین با بحران های پیچیده و سختی مواجه بود و باید برای بحران های مختلف از جمله بحران آب، کارگری و برخی بازی های سیاسی برنامه ریزی ویژه ای داشت.
استفاده از توان مدیران بومی قزوین
یکی از اصلی ترین اقدامات مثبت توجه به ظرفیت های بومی در انتصابات بود. علیرغم اینکه علی یک مدیر غیربومی برای مردم قزوین محسوب می شد، اما این مدیر غیربومی بیشترین استفاده از مدیران بومی استان قزوین را در کارنامه خود ثبت کرد.
یکی از اقدامات خوب بزرگ، انتصاب تمامی استانداران استان قزوین در سطح محلی بود. همچنین کبیری و کاظمی به عنوان دو معاون سیاسی امنیتی استاندار، شاندونی معاون عمرانی استاندار، پیله فروش و رحمانی دو معاون اقتصادی استاندار همگی از توانمندی های بومی استان بودند که در نوع خود ارزشمند بودند.
بدون شک منتقدان نیز به راحتی می پذیرند که استان قزوین در این سه سال کمترین تعداد مدیران غیربومی و خارجی را داشته است و این اتفاق مبارکی برای استان بود.
رشد جذب سرمایه گذاری ملی و خارجی.
افزایش حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی و رشد 4 برابری سرمایهگذاری در بخش صنعت، 12 برابر رشد سرمایهگذاریها در بخش کشاورزی، یکی از تاکیدات بزرگ در طول 1113 روز خدمت در استان قزوین بود. و رشد 4 برابری سرمایه گذاری در بخش گردشگری، دستاورد بزرگی در سال های مدیریت دولت است. در استان قزوین سیزدهمین محسوب می شود.
قزوین طرح های سرمایه گذاری خارجی مصوب را پنج برابر کرد بخشی از استان ها در جذب سرمایه گذاری خارجی پیشرو بوده اند تا جایی که در سال 1400 رتبه اول و در سال 1401 رتبه پنجم را به خود اختصاص داده اند.
پایان بحران های کارگری
کمتر کسی تظاهرات شکل گرفته در سال های پایانی دولت دوازدهم در استان قزوین را فراموش کرده است. میزهای خالی قرار گرفته در مقابل استانداری قزوین حکایت از درد عمیق کارگران واحدهای بزرگ تولیدی استان از جمله حسابداران داشت.
کنتور سازی با 150 کارگر و تولید کنتور برق نسل سوم شروع به کار کرده است. این شرکت در دولت یازدهم و دوازدهم تعطیل شد و هیچ تلاشی برای احیای آن صورت نگرفت.
تلاش برای احیای حکومت صفوی
حکومت خانه صفویه یکی از مجموعه های تاریخی شهر قزوین است که احیای آن به یکی از چالش های جدی استان قزوین در سال های اخیر تبدیل شده است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم در استان، نگاه دولت به این خانه دولتی برای احیاء و بهره برداری از ظرفیت عظیم گردشگری این مجموعه تاریخی افزایش یافت تا جایی که به پیشنهاد استانداری، رئیس جمهور در دوران بیستم سفر استانی به استان قزوین بر احیای آن تاکید کرد.
واگذاری مدرسه پاسداران که در فضای این خانه دولتی بود یکی از چالش های سال های اخیر بود که در این سه سال تکمیل شد و امروز این مدرسه در فضایی دیگر آماده بهره برداری است.
حل مشکل مهرگان و بزرگ است
اما بدون شک یکی از مهمترین اقدامات تیم رهبری دولت سیزدهم در قزوین را باید در زمینه رفع مشکلات اساسی تعاونی های مسکن قزوین دانست. در گام اول، تبدیل شهرستان مهرگان که شهری اقماری و با مشکلات مدیریتی فراوان بود، به «شهر جدید» گام مثبت بزرگی در رفع مشکلات این منطقه و مردم آن بود.
مشکل مردم بزرگ است مشکل حل نشده 32 ساله قزوین بود و امکان اتفاق مثبتی در این زمینه وجود نداشت اما با پیگیری های تیم عالی دولت سیزدهم در استان قزوین گام بزرگی برداشته شد و کار تامین زیرساخت ها در این منطقه برای ساخت و اجرا آغاز شد.
مشکل اهالی اندیشه از زمانی آغاز شد که شهر به دو قسمت 21.5 هکتاری و 15 هکتاری تقسیم شد و ساکنان قسمت 21.5 هکتاری تمامی مجوزهای لازم را برای تغییر کاربری از کشاورزی به مسکونی و تجاری اخذ کردند. اعضای قطعه 15 هکتاری آن نتوانستند مجوز این تغییر کاربری از کشاورزی به مسکونی و تجاری را بگیرند اما در دولت سیزدهم با دستور استاندار بعد از 20 سال این مشکل برطرف شد.
پایان مشکل 20 ساله تعاونی مسکن ارتش در Bowers
زمین Bowers متعلق به تعاونی کارکنان لشکر 16 زرهی ارتش که بیش از 20 سال از بهره برداری آن نگذشته بود با نظارت و تصمیم گیری های لازم در سطح کشوری و استانی رفع شد.
132 هکتار زمین در منطقه Bowers که به 2860 قطعه تبدیل و به 2000 نفر از اعضای تعاونی مسکن ارتش ارائه شد. با توجه به ماهیت کشاورزی آن امکان بهره برداری از آن وجود نداشت تا اینکه مشکل 20 ساله این پروژه در دولت سیزدهم برطرف شد.
حل مشکلات در زمینه درمان.
رفع نیازهای درمانی استان قزوین نیز از ابتدا در دستور کار دولت سیزدهم و تیم برتر دولتی استان قزوین قرار گرفت. تلاش برای تکمیل فاز اول بیمارستان شهید رئیسی، تلاش برای انتقال بیمارستان اعصاب و روان 22 بهمن که چند دهه مشکل استان بود، آغاز احداث فاز الحاقی بهداری شهدای آبیک. مرکز و فاز الحاقی بیمارستان شهید رجایی تنها بخشی از اقدامات استان در حوزه درمان بود. طرح های درمانی در استان قزوین به قدری افزایش یافت که قزوین به عنوان پایتخت طرح های درمانی کشور شناخته می شود.
بی شک در این سال ها اقدامات بزرگی در قزوین انجام شد. پایان پروژه فوق العاده آب مانند آبرسانی به آبیک، اتمام کار سد بالاخانلومبارزه با مفاسد ساختاری در شهرهای صنعتی، کاهش بیکاری، گازرسانی به 106 روستا و 904 واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی و آغاز پروژه های گردشگری در قزوین از اقدامات ماندگار انجام شده در قزوین بود.
اگرچه هیچ مدیری از انتقاد و ضعف مستثنی نیست، اما در این روزها یا حتی در ساعات پایانی با انتقاد سرسخت یا به دلیل بازی های سیاسی نباید ذائقه مردم را از خدمات ارائه شده در استان قزوین ترش کنیم و مدیران را دلسرد نکنیم.
بدون شک بیان اقدامات انجام شده گامی مهم در راستای تبیین و امید آفرینی در جامعه است.