به گزارش خبرگزاری مهر، سعید اوحدی مدیر بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید، گفت: موضوع کمیسیون پزشکی بنیاد شهید مدت هاست که قطع شده است. . زمان و این وقفه باعث شد حدود 56000 نفر در صف قرار گیرند. با اعزام هیئت های متعدد به استان ها، کمیسیون پزشکی هر هفته در سه استان و دو بار در هر استان تشکیل می شود.
وی افزود: در کمیسیون پزشکی استان تهران باید پرونده ها تا قبل از 24 آذر به روز شود و در استان های کشور برنامه ما تا پایان سال بود که با توجه به جلوتر از موعد مقرر در پایان سال جاری انجام می شود. سال ژانویه و اواسط فوریه.
اوحدی همچنین درباره تعیین درصد جانبازی و ایراداتی که ایثارگران در این زمینه دارند، اظهار کرد: ایثارگران در استان ها می توانند به مرکز بنیاد شهید و در تهران به دفاتر بنیاد شهید و کسانی که ممکن است اعتراض داشته باشند. به درصد شما مجددا بررسی و پیگیری خواهد شد. مدیرعامل بنیاد شهید و ایثار همچنین گفت: امروز حدود پنجاه مرکز درمانی و توانبخشی متعلق به بنیاد شهید در سراسر کشور وجود دارد. عملیات اجرایی مراکز توانبخشی در دوره های قبل آغاز شد که به دلایل مختلف متوقف شد. برنامه جدی ما افتتاح مراکز توانبخشی در برخی استان هاست.
وی همچنین بیان کرد: عده ای از گلستان ها به آسایشگاهی در مازندران بیایند. باید تمهیداتی اندیشیده شود تا از ظرفیت های استان، خیرین و ظرفیت اعتباری بنیاد شهید برای تحقق این برنامه ها استفاده شود. در برخی استان ها که تعداد جانبازان قطع نخاع 70 درصد است باید برای ایجاد آسایشگاه برای جانبازان برنامه ریزی کنیم.
اوحدی در ادامه به اختتامیه کنگره ملی شهدای اسرای خارجی در اهواز خوزستان اشاره کرد و گفت: این اختتامیه چند نکته و ویژگی مهم داشت. یکی تجلیل از شهدای وزیر نفت کشورمان در دوران دفاع مقدس بود که در جاده اهواز – آبادان در سرزمین خوزستان اسیر شدند و زیر شکنجه به شهادت رسیدند. این استقبال ثابت کرد که جامعه ایثارگران، ایثارگران، اسرا و جانبازان ما بستر بسیار محکم و قابل اعتمادی برای تحقق شعار وحدت ملی است.
وی افزود: مردم با هر زبان و سلیقه ای از این کنگره استقبال کردند و بسیاری به دلیل ظرفیت آن مجبور شدند بیرون از سالن بمانند. بیش از هزار نفر در این مراسم شرکت کردند.
سازمان گلزار شهدا باید رضایت خانواده شهدا را تامین کند
اوحدی درباره ساماندهی گلزار شهدا و تغییرات و تحولات مزار شهدا گفت: در دوره های گذشته موضوعی در بنیاد شهید به عنوان سازمان گلزار شهدا مطرح شده بود. برداشت از این موضوع در طراحی سازمان، برداشت درستی نبود. گاهی فکر می کنیم ساماندهی یعنی همه برویم همه قبور شهدا را مثل یک سطح صاف بسازیم و سقف بگذاریم.
وی در ادامه گفت: خانواده شهید آن مکان را منزل شهید خود می دانند. مادر شهید قاب یا جعبه ای را بالای سر شهیدش می گذاشت و با وسایلی که از شهید مثل تسبیح، مهر، انگشتر و لوح به جا مانده بود، موزه خانوادگی کوچکی بالای سر مزار شهیدشان می گذاشتند. . . لذا این نکته باید مورد توجه جدی قرار گیرد و فضای معنوی و سنتی که زائران گلزارهای شهدا با آن ارتباط برقرار می کردند حفظ شود.
اوحدی تاکید کرد: مقام معظم رهبری همچنین تاکید کردند که فضای معنوی و ارتباطی که خانواده شهید با فرزندشان برقرار می کنند باید تحت سیطره خودشان باشد و بتوانند قبر فرزندشان را به دلخواه مرتب کنند و آرامش پیدا کنند. به طور کلی، منظم بودن چیز خوبی است. ساختن مکانی که خانواده شهدا بتوانند در باران و برف وقت بگذرانند کار درستی است اما ساماندهی به معنای اتفاقی که در برخی شهرها افتاد مورد قبول بنیاد شهید نیست. چیدمان یعنی رضایت و آرامش خانواده شهید از فرزند دلبندش که در آنجا دفن شده است.
عشریه و آزمون بزرگ شهدا از بودجه سال 1404 حذف می شود
وی در خصوص عشریه وام مسکن ایثارگران گفت: یکی از موضوعاتی که باعث رنجش و گلایه جامعه ایثارگران شد، سوال عشریه در قانون بودجه سال 1403 بود که اعلام کردند جامعه ایثارگران مجبور شدم عشر و اثبات گسترش دهید این واقعاً حق جامعه ایثارگر و خانواده شهدا و جانبازان و آزادگانی که سهم خود را برای این نظام گذاشتند و زندانیانی که دوران نوجوانی خود را در اسارت گذرانده اند نیست.
اوحدی در ادامه افزود: بریم سراغ آزمون. گسترش دهید درست نیست به آنها خدمات بدهیم یا نه. قطعاً در بودجه 1404 بحث اعشار و بحث تست منتفی خواهد شد گسترش دهید مختص جامعه ایثارگران خواهد بود.