این تحقیق نشان می دهد که کمبود خواب و استرس باعث افزایش مقدار هورمون های خاصی در بدن می شود که مکانیسم دفاعی بدن را کند می کند.
در فصل زمستان که بسیاری از اطرافیانمان سرما می خورند یا خودمان مریض هستیم و همه دنبال راهی می گردند که زودتر خوب شوند، گویا گفته قدیمی ها که می گفتند «خواب» بهترین داروی سرماخوردگی است. . ، آنها خیلی دور از ذهن نیستند.
کارشناسان آلمانی در آزمایشی جدید نشان داده اند که چگونه خوابیدن به بدن در مبارزه با سرماخوردگی کمک می کند. به نظر می رسد خواب قدرت سلول های ایمنی خاصی را برای اتصال به سلول های آلوده به ویروس و در نهایت از بین بردن آنها افزایش می دهد.
متخصصان بر روی سلول های T (نوعی سلول ایمنی) تمرکز کردند که وظیفه آنها مبارزه با عفونت ها است. هنگامی که سلول های T سلول های آلوده به ویروس را شناسایی می کنند، پروتئین چسبنده ای به نام اینتگرین را فعال می کنند که به آنها اجازه می دهد به سلول های آلوده بچسبند و آنها را از بین ببرند.
مطالعات نشان می دهد که کمبود خواب و استرس مداوم باعث افزایش سطح هورمون هایی می شود که از فعال شدن این پروتئین چسبنده جلوگیری می کند.
استویان دیمیتروف، مدیر این تحقیق در دانشگاه توبینگن آلمان به خبرگزاری رویترز گفت: اگر می خواهید سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با مهاجمان آماده باشد، هر شب به اندازه کافی بخوابید و از استرس مزمن خودداری کنید.
دیمیتروف و همکارانش بر این باورند که هورمون های خاصی مانند اپی نفرین، نوراپی نفرین و آدنوزین می توانند از فعال شدن پروتئین چسب جلوگیری کرده و این روند را متوقف کنند.
در این آزمایش ها، دیمیتروف و تیمش سلول های افراد آلوده به نوعی ویروس به نام سیتومگالوویروس (CMV) را بررسی کردند. وظیفه سلول های T شناسایی و تخریب سلول های آلوده به CMV است. اما زمانی که سلول های T با هورمون های فوق ترکیب شدند، توانایی این سلول ها برای تولید پروتئین های چسبنده برای دفاع از بدن بسیار کاهش یافت.
سیتومگالوویروس (CMV) نوعی ویروس از خانواده ویروس هرپس است که می تواند افراد در هر سنی را مبتلا کند. این ویروس معمولاً در سنین کودکی و نوجوانی افراد را مبتلا می کند. عفونت سیتومگالوویروس معمولاً هیچ علامتی ندارد، اما می تواند مشکلات قابل توجهی را در جنین ها و افراد دارای نقص ایمنی ایجاد کند. این ویروس از راه های مختلفی به فرد منتقل می شود.
کارشناسان کشف کردند که سطح هورمون های اپی نفرین، نوراپی نفرین و آدنوزین به طور طبیعی در طول خواب کاهش می یابد.
تاکنون، بسیاری از مطالعات بالینی نشان دادهاند که افرادی که خواب کافی ندارند یا خوب نمیخوابند، در صورت قرار گرفتن در معرض ویروس، بیشتر در معرض بیماری هستند.
کارشناسان دیگر درباره این یافته گفته اند که این تحقیق به طور منحصر به فردی مکانیسم بدن انسان برای دفاع از خود و ارتباط آن با خواب را توصیف می کند.