افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 16 November , 2024
3

مواد اولیه داخلی 20 درصد گرانتر از قیمت جهانی است، سیاست های فعلی منجر به نابودی صنعت خودرو می شود.

  • کد خبر : 183923
مواد اولیه داخلی 20 درصد گرانتر از قیمت جهانی است، سیاست های فعلی منجر به نابودی صنعت خودرو می شود.

بازار؛ گروه خودرو: تامین مواد اولیه، تخصیص ارز و فرآیند واردات پاشنه آشیل صنعت خودرو است، زیرا از ابتدای سال جاری ثبت سفارش و تخصیص ارز روش جدیدی را در پیش گرفته است که نتیجه آن که فقط ضربه سختی بود. به صنعت خودرو وزارت حراست ابتدای سال جاری طرح تولید یک میلیون و 500 […]

بازار؛ گروه خودرو: تامین مواد اولیه، تخصیص ارز و فرآیند واردات پاشنه آشیل صنعت خودرو است، زیرا از ابتدای سال جاری ثبت سفارش و تخصیص ارز روش جدیدی را در پیش گرفته است که نتیجه آن که فقط ضربه سختی بود. به صنعت خودرو وزارت حراست ابتدای سال جاری طرح تولید یک میلیون و 500 هزار خودرو را به تولیدکنندگان ابلاغ کرد، طرحی که با سیاست های جاری متولیان این صنعت در تضاد است. ظاهرا وزارت حراست حاضر به اصلاح روند فعلی نیست و احتمالا به زودی تیراژ تولید خودروسازان و قطعات یدکی با افت قابل توجهی مواجه خواهد شد. برای بررسی این موضوع با علی چنگی، با مدیر کل گروه تحقیقاتی صنعت نوین گفت‌وگو کرده‌ایم:

* با توجه به اینکه چالش های زیادی در تخصیص ارز برای صنعت خودرو وجود دارد، قطعه سازان چگونه می توانند ارز مورد نیاز خود را در شرایط فعلی تامین کنند؟

در شرایط فعلی فرآیند ثبت سفارش و واردات کالاهای مورد نیاز واحدهای تولیدی بیش از چالش های تخصیص ارز، تاخیر ناشی از ثبت سفارش همراه با روند طولانی تخصیص ارز، اهمیت بیشتری دارد. بانک و جست و جوی منبع تامین ارز همگام با برنامه تولید پیش می رود و در صنعت خودرو با افت مواجه می شود. در صورت عدم بهبود این فرآیندها، چرخه تولید به دلیل عدم سیاستگذاری صحیح قطع خواهد شد.

* آیا در گذشته فرآیند ثبت سفارش و عرضه ارز برای صنعت خودرو به اندازه روند فعلی زمان می برد؟

در گذشته فرآیند ثبت سفارش و تخصیص ارز به روش فعلی انجام نمی شد. متأسفانه از ابتدای سال جاری سیاست جدیدی در بانک مرکزی اتخاذ شده است که هر روز چالش‌های بیشتری را برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند. سال گذشته مراحل ثبت سفارش و تخصیص ارز کمتر از 15 روز زمان نیاز داشت، اما در شرایط فعلی آماده سازی مقدمات واردات منجر به عدم برنامه ریزی برای صنعت خودرو شده است.

قیمت مواد اولیه ملی بسته به نوع محصول و کیفیت آن بین 10 تا 20 درصد گرانتر از قیمت بین المللی است.

* با توجه به اینکه قیمت مواد اولیه یکی از عوامل اصلی در تعیین قیمت خودرو است، آیا افزایش تعرفه ای در این زمینه صورت گرفته است؟

قیمت جهانی مواد اولیه به دلیل رکود اقتصادی بازارهای جهانی تمایلی به افزایش ندارد، اما متاسفانه قیمت مواد اولیه داخلی گرانتر از مواد اولیه خارجی است. قیمت مواد اولیه داخلی بسته به نوع محصول بین 10 تا 20 درصد گرانتر از قیمت جهانی است. تنوع کیفیت مواد اولیه تنها چالشی را برای خودروسازان و قطعه سازان ایجاد می کند. این در حالی است که خام فروشان در دنیا با وجود تحریم های وحشیانه علیه کشور، پاسخی مناسب و البته با کیفیت بهتر دارند. در داخل کشور خرید مواد اولیه از طریق بورس انجام می شود که ارتباطی بین صنعت خودرو و صنایع بالادستی ندارد.

* زنجیره تامین در حال حاضر با کمبود نقدینگی مواجه است. آیا وضعیت پرداخت خودروسازان به قطعه سازان بهبود یافته است؟

شرایط پرداخت مطالبات قطعه سازان نامطلوب است و به نظر می رسد هدف از ایجاد مشکل در صنعت خودرو در دستور کار متولیان قرار گرفته است. طبق روش فعلی باید منتظر نابودی صنعت خودرو در آینده باشیم. روسای این صنعت به جای اتخاذ رویکرد اقتصادی- صنعتی، رفتاری کاملا سیاسی در پیش گرفتند.

متاسفانه در شرایط فعلی گروه صنعتی ایران خودرو با افت تولید مواجه بوده و ظاهرا این افت به این زودی ها بهبود نخواهد یافت.

* روند تولید خودروسازان در پایان امسال کند می شود یا برنامه وزارت حراست برای تولید یک میلیون و 500 هزار دستگاه خودرو محقق می شود؟

متاسفانه در شرایط فعلی گروه صنعتی ایران خودرو با افت تولید مواجه بوده و ظاهرا این افت به این زودی ها بهبود نخواهد یافت. از آنجایی که سیاست های وزارت حراست چالش های زیادی را برای این صنعت ایجاد کرده است، زنجیره تامین در تلاش است تا وضعیت فعلی خودروسازان را بهبود بخشد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=183923

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.