به گزارش خبرنگار مهر، مناظره محمد مقیمی و ابراهیم بای سلامی از اعضای سابق دانشکده علوم اجتماعی و کارآفرینی دانشگاه تهران که مدعی برکناری وی از دانشگاه تهران شده بود. بدون دلیل. تلویزیون اینترنتی کالج امروز.
در این مناظره رئیس دانشگاه تهران با اشاره به یکی از هیات علمی دانشگاه گفت: خانم دکتر آذین موحد می داند که برکنار نشده است، ایشان در آبان ماه 1401 در یکی از شبکه های اجتماعی اعلام کردند ما کلاس درس نمی دهد، معلم غایب را نمی توانیم بپذیریم، پرداخت حقوق موجه نیست.
محمد مقیمی تصریح کرد: در مهرماه از وی برای ملاقات حضوری و رفع مشکلات موجود دعوت کردم اما وی به دلیل داشتن اتهامات خواستار پیگیری پرونده اش در کمیسیون تجاوز به عنف شد.
رئیس دانشگاه تهران گفت: دکتر آذین موحد صلاحیت هیئت علمی را دارد و در صورت رفع ابهامات مربوطه در هیأت، پرونده ایشان به عزل ختم نمی شود و فعلاً ارتباط این استاد با دانشگاه تهران. کاملا قطع نشده است.
وی درباره ابراهیم بای سلامی نیز گفت: زمانی که قصد داشتیم نشست های تخصصی دانشکده گردشگری برگزار کنیم، از ابراهیم بای سلامی دعوت کردیم چرا که وی تجربه علمی و عملیاتی در حوزه گردشگری داشت.
مقیمی: مشکل شما صلاحیت علمی است. بای سلامی: امتیاز کلی من رد شده است
مقیمی به بای گفت: مشکل صلاحیت شما علمی است، در دانشگاه تهران وقتی استادی برای هیات علمی استخدام می شود، تمام مدارک و فعالیت های علمی و علمی فرد مورد بررسی قرار می گیرد و زمانی که با دانشگاه قرارداد می بندد. تهران برای نگارش مقاله ISI تایید شد اما تاکنون مقاله معتبری نداشته و دوره دکتری وی 20 ترم به طول انجامیده است که نشان از ضعف علمی استاد دارد.
ابراهیم بای سلامی در ادامه مناظره گفت: مدرک تحصیلی من رد نشده است، شما مدرک عمومی من را رد کرده اید، من مقاله علمی داشتم و هیچ کدام از نهادها دلیل پرونده ام را در کمیسیون به من اعلام نکرده اند. تخلفات، و این خلاف شرع و قانون است.
وی افزود: از دانشگاه فردوسی مشهد فارغ التحصیل شدم، همچنین از دانشگاه تربیت مدرس فارغ التحصیل شدم و با توافق دو دانشگاه از دانشگاه تربیت مدرس به دانشگاه تهران منتقل شدم و دارای صلاحیت علمی هستم. من عالی هستم. دلیل عدم حضورم در دانشگاه مدارک تحصیلی نیست.
بای سلامی: دانشگاه تهران به سبک قرون وسطایی اداره می شود
بای سلامی افزود: من فکر می کنم در حال حاضر دانشگاه تهران به شیوه قرون وسطایی اداره می شود، نوعی تفتیش عقاید در دانشگاه تهران آغاز شده و آنچه اتفاق می افتد خلاف شرع و قانون است.
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به سخنان بای افزود: در ارزیابی که دانشگاه تهران از طریق دانشجویان کسب کرد، نمره آن ضعیف و 46.46 ارزیابی شد.
مقیمی: فاصله فارغ التحصیلی تا استخدام شما چند روز بود!
وی با بیان اینکه شما در دوره تصدی همسنگران خود به عضویت هیات علمی دانشگاه تهران درآمده اید، گفت: فاصله زمانی فارغ التحصیلی تا ثبت نام در هیات علمی بسیار کوتاه بود و در تاریخ 15 آبان 1382 جذب شدید. به هیأت علمی دانشگاه تهران فرآیند جذب استاد در هیأت علمی باید به گونه ای باشد که حداقل یک یا دو سال طول بکشد تا فضایی مناسب برای رقابت و پیشرفت تحصیلی ایجاد شود.
بای سلامی: اخراج معلمان قتل است
در ادامه بای سلامی گفت: طبق کدام قانون گزینش من را فاقد صلاحیت عمومی و علمی اعلام می کند؟ آنچه در روند اخراج معلم اتفاق می افتد نخبه گرایانه است.
مقیمی در پاسخ گفت: وی شرایط لازم برای عضویت در هیات علمی دانشگاه تهران را نداشته و از سال 1398 مدرک افتخاری دریافت نکرده و با مراجعه به نهاد نظارتی به دانشگاه تهران بازگشته است. ما “در دانشگاه تهران کاملا در چارچوب نظام هستیم.” ما جمهوری اسلامی ایران را مدیریت می کنیم. وقتی برخی از نهادهای کشور در یک جا از شما حمایت می کنند و در جایی مخالف شما رای می دهند، باید هم حمایت و هم ضرر را بپذیرید.
بای سلامی پاسخ داد: این بحث ها کاملاً کودکانه، گمراه کننده و دروغ است. با شرکت در مناظره امروز ذهنیت من نسبت به مدیریت دانشگاه تهران به کلی تغییر کرده است و متاسفم برای جامعه دانشگاهی و دانشگاه تهران که توسط یک فرد ضعیف رهبری می شود. من امروز برای مناظره های بزرگتر و مهمتر در این مناظره حاضر شده ام و با اسناد و شایعات نادرست مواجه شده ام، صلاحیت کلی من رد شده و صلاحیت علمی من مطرح نیست.
مقیمی در ادامه تصریح کرد: شما ممکن است برای دانشگاه علمی کاربردی مناسب باشید زیرا عمدتاً در حوزه اجرایی فعالیت داشته اید و علاوه بر آن در دوران دانشجوی دکتری دانشگاه تهران نیز نمایندگی مجلس را بر عهده داشتید. در حالی که یک دانشجوی دکتری باید بیشتر وقت خود را وقف تحقیق و آموزش کند. زمانی که در دانشگاه تهران تدریس می کردید، مدیر یک هلدینگ بزرگ گردشگری هم بودید، در حالی که یک استاد باید بیشتر روی فضای هیات علمی و دانشگاهی دانشگاه تمرکز کند و سوابق اجرایی شما با این موضوع منافات داشت. ما فقط دلایل عدم صلاحیت علمی ایشان را می دانیم و مشکل این است که ایشان در سطح دانشگاه تهران دارای ضعف علمی هستند و صلاحیت علمی دانشگاه تهران را کسب نکرده اند.
مقیمی تاکید کرد: باید از نهادهای امنیتی در خصوص اقتدار عمومی پاسخ خواسته شود.
سلامی بای در پایان گفت: هیچ یک از موارد و مدارک ذکر شده مورد قبول من نیست و تمامی مدارک جعلی را پیگیری خواهم کرد.
رئیس دانشگاه تهران هفته گذشته در گفتگو با خبرگزاری مهر از تمایل خود برای شرکت در مناظره با اساتیدی که مدعی اخراج شده اند، خبر داد و گفت: اگر موردی از اخراج اساتید پیدا کردید به من ارائه دهید. “. آمادگی کامل برای برگزاری جلسه ای با حضور رسانه ها و مناظره با این استاد مدعی برکناری دارم.
وی همچنین تصریح کرد: در فضای مجازی از افرادی که استاد دانشگاه تهران بوده اند – که از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران نیستند – نام می برند و به دلایلی از جمله عدم نیاز گروهی، نمرات پایین ارزشیابی دانشجویان یا … در برخی موارد به دلیل مشکلات اخلاقی ادامه همکاری با آنها متوقف شده است.اما در برخی رسانه ها شنیده می شود که به دلیل انتقادات سیاسی یا گرایش های سیاسی با آنها قطع همکاری کرده ایم!من همینجا اعلام می کنم که حاضرم شخصاً در حضور هر رسانه ای که استاد شاکی مشخص می کند، در صورتی که یکی از اساتید استخدامی یا هیئت علمی بگوید که به دلیل انتقادات سیاسی یا سوگیری های سیاسی خاص از دانشگاه تهران اخراج شده است، جلسه و گفتگو می کند. اجازه دهید استاد مربوطه را بر اساس اسناد و مدارک واقعی بررسی کنیم.»
متن کامل گفت و گوی خبرگزاری مهر با محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران را می توانید اینجا بخوانید.