خبرگزاری مهر، استان ها: در سال 1402 که رد پای ما با «کنترل تورم و رشد تولید» آمیخته می شود، همه برنامه ریزی ها، تصمیمات و جهت گیری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید معطوف به این موضوع باشد. اما در کنار این موضوع، توجه به مسائل جانبی تولید و صنعت از جمله آلودگی صوتی و بصری ناشی از برخی مشاغل حائز اهمیت است.
بسیاری از استان ها و شهرها شهرک های تجاری پر سروصدا ایجاد کرده اند تا ساکنان مناطق مسکونی با مشکلات ناشی از آلودگی صوتی و بصری مواجه نشوند.
از آنجایی که ایجاد مشاغلی که باعث ایجاد مزاحمت برای شهروندان و مغایر با اصول بهداشتی می شود، گشایش مشاغلی که دارای صدا، بوی بد و دود در مجاورت منازل مسکونی هستند تخلف محسوب می شود و صاحبان این گونه مشاغل باید از امنیت برخوردار باشند. استاندارد در شهرهای صنعتی و فضای ساخته شده در مجاورت شهرها مستقر شود.
اما در این بین چند تن از اهالی یکی از محله های همدان با مشکل مواجه شده اند.
جمعیت همسایه مسجد موسی بن جعفر(ع) به خبرنگار مهر گفت: در اطراف مسجد چند تعمیرگاه خودرو وجود دارد که باعث آزار اهالی می شود.
آنها با اشاره به مشکلات ناشی از وجود کارهای فنی در این محله یادآور می شوند که با توجه به مدیریت و شکایات از طریق شهرداری، کمیسیون نزدیک 20 ماده 55 شهرداری رعایت شد و در اردیبهشت ۱۴۰۲ مهر این فروشگاه ها صادر شده است. علت مهر و موم مشکلات زیادی است. آه تو از جمله موانع و تصادفات در این منطقه بود، اما این روند به اینجا ختم نشد. زیرا با توجه نسبت به تا کنون در زمینه لوله کشی تا کردن هیچ اقدامی صورت نگرفته، بسیاری از اهالی که از وضعیت موجود راضی نیستند، خانه های خود را به نصف بها فروخته اند و در حال کوچ هستند.
شهرداری باید شرایط تجاری مغازه های کنار مسجد موسی بن جعفر را فراهم کند
حسن خانجانی دادستان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کارگاه لوله کشی شرایط خاص خود را دارد و اگر کار مکانیکی مزاحم کار است باید تمام نقاط شهر تعطیل شود اما این کار در همه جا رایج است. اگر شهرداری تصمیم به تعطیلی این مشاغل داشته باشد، قبل از هر کاری باید شرایط را رعایت کرد کسب و کار ارائه در جای دیگر، به دلیل جلوگیری از مردم کسب و کارجرم جداگانه ای است
وی با بیان اینکه شهرداری باید شرایط کسب و کار را برای مغازه های کنار مسجد موسی بن جعفر فراهم کند، خاطرنشان کرد: اولاً این مغازه ها نیاز به ساماندهی دارند و حکم قضایی در این زمینه وجود ندارد. طبق بند 20 ماده 55 کمیسیون، امکان انجام تجارت در مکان مناسب دیگری باید پیش بینی شود.
اظهارات دادستان همدان در حالی است که هر روز در سطح شهر همدان شاهد تسخیر مشاغل خیابانی و پیاده رو هستیم و علیرغم اینکه این صحنه به وفور در سطح شهر دیده می شود، خبری برای مقابله با آنها نیست. . سوال اینجاست که آیا وقت آن نرسیده که در کنار ساماندهی مشاغل فنی، تعمیرگاهی و مشاغلی که بعضاً در زمره مشاغل اخلال گران قرار می گیرند، با پدیده روزافزون سد معبر در همدان مقابله کنیم؟
بر اساس بند 20 ماده 55 قانون شهرداری ها، شهرداری موظف است از ایجاد کارخانه ها، کارگاه ها، گاراژهای عمومی، کارگاه ها و کارگاه ها و همچنین مراکز ساخت مواد قابل اشتعال، اصطبل، مراکز دامپروری و به طور کلی جلوگیری کند. کلیه مشاغل و مشاغلی که باعث ایجاد ناراحتی و سر و صدا یا تولید دود یا عفونت یا تجمع حشرات و حیوانات می شود، از کوره های آجرپزی و گچبری و کوره های آهک پزی و مخازن آب گرم عمومی که سلامت را تهدید می کند و از طریق نظارت و مراقبت از وضعیت آنها جلوگیری و تخریب می کنند. دودکش اماکن و کارخانجات و وسایل نقلیه وسیله نقلیه ای که کارکرد آن دود می کند باید از آلودگی هوای شهر جلوگیری کند و در صورتی که تأسیسات مذکور قبل از تصویب این قانون ایجاد شده باشد باید بسته و در صورت لزوم انتقال داده شود. خارج از شهر.
در تبصره این قانون مقرر میدارد: در صورت تعطیلی، تخریب و انتقال به خارج از شهر، شهرداری موظف است مراتب را با مدت مناسب به مالکان اعلام کند و در صورت مخالفت مالک. به نظر شهرداری باید ظرف مدت 10 روز اعتراض خود را به کمیسیونی ارائه کنید که مرکب از سه نفر به انتخاب انجمن شهر، رأی کمیسیون قطعی و لازم الاجرا است. در صورتی که تصمیم کمیسیون بر تایید نظر شهرداری باشد و یا مالک ملک به موقع اعتراض نکند و یا در مدت مقرر شخصاً اقدام نکند شهرداری از طریق نمایندگان خود اقدام خواهد کرد.
این موارد در قانون پیش بینی شده است تا با اجرای آن نه مزاحمتی برای شهروندان ساکن در محیط مسکونی ایجاد شود و نه به مغازه ها و شرکت های فنی آسیبی وارد شود. اما باید دید مجریان قانون چگونه به خواسته های شهروندان همدانی در این زمینه پاسخ می دهند.