به گزارش بازار، حمید حسنیان خوشرو با بیان اینکه عملکرد حبوبات دیم در پاییز می تواند 50 درصد نسبت به محصول بهاره افزایش یابد، افزود: همچنان که برای تولید انجام می شود سیاستی برای حمایت از تولید حبوبات دیم در کشور وجود ندارد. از محصولاتی مانند گندم، در حالی که کشت نخود یا عدس به صورت دوره ای آیش، تولید محصولات استراتژیک مانند گندم را پایدار می کند و در حفاظت و باروری زمین بسیار موثر است.
رئیس گروه نبض پژوهشکده باران کشور تصریح کرد: این ارقام توسط پژوهشکده باران با همکاری بین المللی معرفی شده اند که تحمل سرمای بالایی دارند.
وی گفت: سالانه حدود 2.5 میلیون هکتار از اراضی دیم به صورت آیش نگهداری می شود که در واقع روی آن کشت نمی شود اما در صورت جایگزینی این اراضی با کشت های جایگزین مانند نخود، عدس، علوفه، دانه های روغنی و … ، میزان تولید این محصولات در کشور افزایش یافته و در تامین امنیت غذایی بسیار موثر است.
حسنیان خوشرو بیان کرد: حدود 700 هزار هکتار حبوبات در ایران کشت می شود و میزان تولید نخود و عدس در این منطقه حدود 350 هزار تن است.
رئیس گروه حبوبات پژوهشکده دیم ایران با اشاره به اینکه مساحت اراضی دیم ایران حدود 6 میلیون هکتار است، افزود: نسبت سطح زیر کشت نخود و عدس حدود 11 درصد است. این زمین ها .
وی بیان کرد: میانگین سرانه مصرف هر نفر نخود در دنیا حدود 6 تا 7 کیلوگرم است که این رقم در کشور ما 2.5 تا 3 کیلوگرم در سال است.
حسنیان خوشرو با اشاره به امکان جایگزینی حبوبات به جای گوشت قرمز برای تامین پروتئین روزانه مردم، تصریح کرد: با توجه به کاهش سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور در سال های اخیر؛ در سال 2018، میزان مصرف گوشت قرمز در کشور کاهش یافته است. این کاهش مصرف را می توان با جایگزینی محصولاتی مانند نخود و عدس در سبد غذایی جامعه جبران کرد.