به گزارش بازار، بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه بیش از 3.671 میلیارد تومبا وام بانکی به متقاضیان پرداخت شده است. اما متأسفانه شش بانک با کفایت سرمایه زیر استاندارد ضعیف ترین نتایج را در زمینه اعطای وام نشان داده اند.
به گزارش بازار، شبکه بانکی کشور در هفت ماهه نخست سال جاری 11 میلیون و 655 هزار و 625 فقره وام به اشخاص حقیقی و حقوقی به ارزش 3 میلیون و 671 هزار میلیون تومان اعطا کرد.
رهبری بانک ایرانیان کرزادالحسنه مهر در بازپرداخت وام
بر اساس گزارش بانک مرکزی، بانک قرض الحسنه مهر ایران در این مدت با بازپرداخت حدود 2 میلیون و 762 هزار فقره وام به مشتریان پیشتاز بوده است.
بانک ملی ایران در رتبه دوم قرار دارد و با بازپرداخت یک میلیون و 558 هزار فقره وام، فاصله قابل توجهی با بانک مهر ایران دارد. همچنین بانک رسالت با پرداخت یک میلیون و 232 هزار وام در جایگاه بعدی قرار دارد.
در پایان این طبقه بندی، سه بانک تخصصی کشور شامل بانک توسعه صادرات، بانک مشترک ایران و ونزوئلا و بانک صنعت و معدن به ترتیب 1780، 2597 و 8806 فقره خط اعتباری پرداخت کرده اند که کمترین مبلغ بین بانک ها است. .
تاخیر قابل توجه 7 بانک در پرداخت تسهیلات
بر اساس تحلیل آمار تسهیلات پرداختی از ابتدای سال تا پایان مهرماه بر اساس مبلغ، طبقه بندی بانک ها تغییر محسوسی داشته است. داده ها نشان می دهد بانک ملت با پرداخت 601 میلیارد تن تسهیلات در رتبه اول قرار دارد.
بانک های پاسارگاد و ملی با وام های 447 میلیارد و 375 میلیارد تومانی به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
اسناد و مدارک حاکی از آن است که هفت بانک و موسسه اعتباری از نظر تسهیلات پرداختی با سایر بانک ها فاصله زیادی دارند. به ویژه بانک های سرمایه ایران، ونزوئلا و دی به ترتیب 2192 میلیارد، 2338 میلیارد و 5641 میلیارد تومبا در این مدت اختصاص داده اند. همچنین بانک های آینده، ایرانزمین، موسسه اعتباری ملل و بانک گردشگری در مجموع کمتر از 9 میلیارد تومان تسهیلات ارائه کرده اند.
شایان ذکر است که به جز بانک ایران و ونزوئلا، سایر بانک های ذکر شده با نرخ کفایت سرمایه غیرمتعارف مواجه هستند.
وام ملکی: 74 میلیارد تومان
در جای دیگری از گزارش بانک مرکزی به وضعیت وام ایمحالی اشاره شده است. این فرآیند زمانی رخ می دهد که وام گیرنده به هر دلیلی نتواند اصل مبلغ و جریمه خط را به بانک پرداخت کند و پس از توافق با بانک، با تمدید مدت، ایجاد شرایط جدید یا تعیین زمان جدید، این مبالغ پرداخت می شود. .
بر اساس آمار بانک مرکزی تا پایان مهرماه امسال 64 هزار و 401 فقره وام به ارزش 73 هزار و 789 میلیارد تومان معوق شده بود. این در حالی است که بانک های تجاری، ملی و گردشگری به ترتیب با 15.7 میلیارد، 15.5 میلیارد و 11 میلیارد تومب بیشترین اعتبارات جابه جایی را اعطا کرده اند.