افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
2

معجزه افطار با خرمایی که نمی دانید

  • کد خبر : 231987
معجزه افطار با خرمایی که نمی دانید

به گزارش رکنا، تاریخ یکی از غذاهای محبوب. ماه مبارک رمضان معمولا در سفره افطار و سحری جایگاه ویژه ای دارد. این میوه شیرین خواص فوق العاده ای نیز دارد که به برخی از آنها اشاره کردیم. ما معمولا خرما را برای شیرینی آن مصرف می کنیم و آن را یک دسر طبیعی و خوشمزه […]

به گزارش رکنا، تاریخ یکی از غذاهای محبوب. ماه مبارک رمضان معمولا در سفره افطار و سحری جایگاه ویژه ای دارد. این میوه شیرین خواص فوق العاده ای نیز دارد که به برخی از آنها اشاره کردیم.

ما معمولا خرما را برای شیرینی آن مصرف می کنیم و آن را یک دسر طبیعی و خوشمزه می دانیم، اما این میوه مغذی فواید مهمی برای سلامتی دارد.

فواید تغذیه ای خرما

خرما یک میان وعده خوشمزه است که به تنهایی یا همراه با سایر غذاها دارای فواید زیر است:

– سرشار از مواد مغذی است

– دارای انواع آنتی اکسیدان ها

– شیرینی آن طبیعی است و قند اضافه ندارد.

– برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.

– از سلامت قلب محافظت می کند و قند خون را تنظیم می کند.

– برای مغز مفید است.

– به تسهیل زایمان طبیعی کمک می کند

ارزش غذایی خرما

یک خرما حدود 23 کالری، 0.2 گرم پروتئین، 6 گرم کربوهیدرات و صفر چربی دارد. خرما منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم و آهن است.

– 23 کالری

– 0 چربی

– 0.2 میلی گرم سدیم

– 6 گرم کربوهیدرات

– 0.6 گرم فیبر

– شکر 5 گرم

– 0.2 گرم پروتئین

– 53 میلی گرم پتاسیم

– 3.4 میلی گرم منیزیم

– 0.1 میلی گرم آهن

– 1.52 میکروگرم اسید فولیک

کربوهیدرات ها

یک خرما 6 گرم کربوهیدرات دارد که بیشتر آن شکر است. خرما به دلیل داشتن فروکتوز بسیار شیرین است که دو برابر گلوکز شیرین است. یک خرما متوسط ​​حدود نیم گرم فیبر دارد و با رسیدن این میوه قند آن افزایش و فیبر آن کاهش می یابد.

شاخص گلیسمی خرما بسته به نوع و بلوغ بین 43 تا 55 است. خرما اگرچه بسیار شیرین است، اما جزء مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین به حساب می آید.

چربی

چربی خرما به قدری کم است که اصلا به چشم نمی آید و به همین دلیل به آن بدون چربی می گویند.

پروتئین

خرما مقدار کمی پروتئین دارد. علاوه بر خرما، منابع پروتئینی دیگری مانند گوشت بدون چربی، ماهی، آجیل، دانه ها و حبوبات مصرف کنید تا نیاز روزانه خود به پروتئین را تامین کنید.

ویتامین ها و مواد معدنی

خرما منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم و آهن است. علاوه بر این، خرما دارای 6 ویتامین B ضروری است، از جمله اسید فولیک و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5). خرما دارای پلی فنل های زیادی است که نوعی آنتی اکسیدان است و از آسیب سلولی جلوگیری می کند و همچنین دارای فیتواستروژن مفید است.

کالری

یک خرما 8 گرم یا حدود 23 کالری دارد که بیشتر آن کربوهیدرات است.

معجزه افطار با خرما اگر هر روز خرما بخوریم در بدن ما چه می شود؟

سایر خواص خرما برای سلامتی

خرما حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که باعث سرطان می شود.

به سلامت قلب کمک می کند

خرما حاوی پتاسیم است که یک الکترولیت ضروری برای سیستم قلبی عروقی است. پتاسیم می تواند به طور موثر فشار خون بالا را کاهش دهد. خرما سدیم و فیبر کمی دارد و این سه عامل باعث سلامت قلب می شود.

استحکام استخوان

خرما حاوی منیزیم است که برای تشکیل استخوان ضروری است. کمبود منیزیم با افزایش خطر پوکی استخوان همراه است. دریافت منیزیم از طریق غذا بهتر از مکمل ها است. زیرا در معرض مسمومیت نیستند. علاوه بر این، آهن موجود در خرما به تامین ذخایر مغز استخوان کمک می کند.

کاهش علائم یائسگی.

ایزوفلاون ها، که ما معمولا آن را با محصولات سویا مرتبط می کنیم، نوعی فیتواستروژن هستند که به کاهش علائم ناخوشایند یائسگی کمک می کنند. در بین میوه ها، خرما بیشترین میزان ایزوفلاون را دارد. به همین دلیل، طبق یافته های علمی، خرما می تواند علائم یائسگی را کاهش دهد.

به تثبیت قند خون کمک می کند.

استفاده از خرما به جای شیرین کننده های غلیظ مانند قندهای فرآوری شده و آب میوه ها، حتی اگر شیرین باشند، می تواند به طور قابل توجهی به تثبیت قند خون کمک کند. علاوه بر این خرما یک میان وعده بسیار مناسب است و همیشه می توانید چند عدد آن را با خود حمل کنید.

فیبری که به هضم غذا کمک می کند

خرما منبع خوبی از فیبر است و از عملکرد سالم گوارش پشتیبانی می کند. فیبر خرما می تواند حرکات روده را تنظیم کرده و از یبوست جلوگیری کند. فیبر خطر ابتلا به بیماری های مزمن مختلف از جمله سرطان را کاهش می دهد و به دستیابی و حفظ وزن سالم کمک می کند. خرما همچنین از انواع بیماری های مرتبط با چاقی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های متابولیک پیشگیری می کند.

به زایمان طبیعی کمک می کند.

نشان داده شده است که خرما می تواند به شل شدن دهانه رحم کمک کند و در نتیجه نیاز به اکسی توسین برای تسریع آخرین مرحله زایمان کاهش یافته و به بارداری امکان می دهد روند طبیعی خود را راحت تر دنبال کند. خرما دارای ترکیباتی است که به گیرنده های اکسی توسین متصل می شود و مانند اکسی توسین در بدن عمل می کند. اکسی توسین یک هورمون طبیعی است که مسئول کمک به انقباضات رحم در هنگام زایمان است.

آلرژی

واکنش آلرژیک به خرما شایع نیست و در صورت وجود، به خارش و تورم اطراف دهان محدود می شود. سولفیت‌هایی که به عنوان نگهدارنده به خرمای خشک اضافه می‌شوند، علائم حساسیت خرما را شدیدتر می‌کنند. این علائم اغلب شبیه علائم آسم است و از خس خس خفیف خفیف تا شوک آنافیلاکتیک خطرناک که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد متغیر است.

بسیاری از افرادی که به میوه ها حساسیت دارند به گرده یا لاتکس نیز حساسیت دارند. اگر مشکوک هستید که علائم شما ممکن است مربوط به آلرژی خرما باشد، خرما نخورید و برای تشخیص علت مشکل خود به پزشک مراجعه کنید.

چگونه از خرما در رژیم غذایی خود استفاده کنیم؟

خرما را می توان در دستور العمل های مختلفی از جمله اسموتی، تنقلات انرژی زا، جو پخته شده، مقداری پوره و انواع کیک و شیرینی استفاده کرد. همچنین می توانید انواع دسرها را با خرما تهیه کنید. همچنین می تواند به عنوان یک دسر طبیعی با سالاد یا سبزیجات پخته شده (به عنوان مثال، گل کلم بوداده یا برگ کلم تفت داده شده) ترکیبی عالی باشد. برای افطار، شروع افطار با آب گرم یا شیر گرم برای شما بسیار مفید خواهد بود.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=231987

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.