به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، میشم قاسمی، معاون محیط زیست استانداری هرمزگان درباره آلودگی نفتی که باعث خشکی می شود. حرا و جنگل های حرا گفته شده است: متاسفانه به دلیل تفاوت قیمت سوخت در ایران و کشورهای همسایه، قاچاق سوخت در مناطق مرزی رونق گرفته است. حمل و نقل سوخت قاچاق از طریق دریا خطرات زیست محیطی را برای گونه های گیاهی و جانوری ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: نیروی دریایی و قوه قضائیه باید با این موارد برخورد جدیتری داشته باشند و این قاچاقچیان را به شدت مجازات کنند تا از وقوع این فجایع در دریاها جلوگیری کنند.
قاسمی تاکید کرد: وظیفه سازمان محیط زیست حفظ و حراست است جنگل و دریاها، اما این موارد همیشه حیات گیاهان و جانوران آبزی را در این مناطق به خطر می اندازد. با هم افزایی نهادهای نظارتی و قانونگذاری می توان از بروز چنین بلایایی جلوگیری کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، بیش از دو سوم جنگل های حرا کشور در هرمزگان یعنی بیش از 20 هزار هکتار قرار دارد و این جنگل ها از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند. زیستی به دلیل اینکه زیستگاه پرندگان و گونه های جانوری و آبزی خاص هستند، از جاذبه گردشگری بالایی برخوردار هستند.
متاسفانه در دو سال گذشته علاوه بر خور آذینی سیریک، جنگل های حرا خور تیاب میناب نیز شروع به خشک شدن کرده است.
در مشاهدات صحرایی سال 1402 در قسمت های خشک جنگل سیریک، تنها شاخه های بالای حرا خشک شده بود، اما مشاهدات و نمونه برداری ها در سال 1403 از تالاب تیاب میناب نشان داد که در مناطق خشک حرا، درخت حرا کاملاً خشک شده است. .
علاوه بر شاخه فوقانی خشک، ریشه پنماتوفور هوایی و قسمت های مختلف حرا خشک است. این نشان می دهد که روند خشک شدن درختان حرا به سرعت در حال افزایش است.
اگر اقدامات جدی برای جلوگیری از خشک شدن این جنگل ها انجام نشود، در سال های آینده جنگل حرا نخواهیم داشت و اقتصاد جمعیت منطقه که وابسته به خدمات گردشگری است، آسیب جدی می بیند و ذخایر جانوری آسیب جدی می بیند. آنها نیز نابود خواهند شد.
هر چند اقدامات اداره منابع طبیعی برای کشت های حرا بسیار قابل توجه است و سازمان حفاظت محیط زیست هرمزگان برای حفظ تلاش کرد حوضچه ها اما باید ریشه و علت اصلی خشک شدن جنگل های حرا و آلودگی نفتی ناشی از آن مشخص شود. قاچاق سوخت و باید از تخلیه نمک از مزارع پرورش میگو و کارخانه های آب شیرین کن به داخل تالاب به طور جدی جلوگیری شود.
به نظر می رسد باید برای برخورد با متخلفان و قاچاقچیان اقدامات بسیار جدی صورت گیرد. مخزن پر با کمک دستگاه های اجرایی برای حفاظت بیشتر از این ذخایر زیست گردشگری انجام و عجله کرد.
برخورد با قاچاقچیان و جلوگیری از قاچاق سوخت از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست خارج است و مسئولان کشوری باید با اتخاذ تدابیر جدی امنیتی و استقرار نیروهای نظامی بیشتر از ریختن سوخت در تالاب های حرا جلوگیری کنند.