به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، محمدرضا دشتی اردکانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، ضمن تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: در جریان بررسی موادی از لایحه برنامه هفتم توسعه. لایحه برنامه هفتم توسعه، مواد 1 و 2 را در نظر گرفتیم. اجازه دادیم جدول و اعداد و ارقام آن با دقت بیشتری بررسی شود و چون به هم مرتبط بود و مقرر شد به کمیسیون ارجاع شود تا کمیته ها کارشناسی بیشتری انجام دهند. گزارش هایی از آنها ارائه می شود تا ظرف چند روز آینده مجددا به کمیسیون تلفیق بازگردانده شود، اما مطالبی که امروز ارائه شد یکی از قوی ترین مواد درج شده در این لایحه است که بر مردمی شدن اقتصاد تاکید دارد.
نماینده مردم اردکان در شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس اصل 44 قانون اساسی که بر مردمی شدن اقتصاد تاکید دارد، باید اداره حوزه اقتصادی را به بخش خصوصی بسپاریم چرا که خواص اقتصادی دولت خسارات زیادی به دولت وارد کرده است، اما در بخش خصوصی این اتفاق نمی افتد، بنابراین با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و فرمانی که در روز اول سال 1402 مبنی بر «کنترل تورم و رشد» دادند. تولید»، رواج اقتصاد از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تصریح کرد: با توجه به مطالبی که در خصوص مردمی شدن اقتصاد وجود دارد، هم بخش خصوصی و هم تعاونی ها باید در اقتصاد کشور مشارکت داشته باشند تا مردم بتوانند از رشد تولید حمایت کنند و تورم را مهار کنند، زیرا در جایی که عموم مردم این کار را نمی کنند. فواید. قطعاً برخی مشاغل را متوقف می کنند، اما در شهرهایی که مردم سهامدار هستند، به افزایش تولید و مهار تورم کمک می کنند، بنابراین ماده 5 لایحه برنامه هفتم توسعه که امروز در مجلس به تصویب رسید، یکی از مترقی ترین لایحه ها بود. مواد این لایحه
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین در ماده 3 لایحه قانون برنامه هفتم توسعه، مفاد خوبی برای تامین منابع، رشد اقتصادی و سرمایه گذاری به تصویب رسید و در یکی از بندهای آن به تصویب رسید. به صندوق توسعه ملی اجازه استخراج، اکتشاف، صادرات و فروش داده شود. نفت و گاز باید از طریق بهره برداری مشترک و میادین نفت و گاز وارد شود.
وی افزود: در حال حاضر به دلیل عدم سرمایه گذاری شرایط برای بهره برداری سایر کشورها در زمینه های مشترکی که داریم فراهم شده است که برای این منظور مقرر شد صندوق توسعه ملی با همکاری بخش خصوصی امکان رقابت در صنایع و منابع بالادستی نفت را فراهم کند. این صندوق باید در جهت حمایت از بخش خصوصی و حوزه نفت باشد تا بدهی های دولت تسویه شود و صندوق بتواند در میادین مشترک سرمایه گذاری کند و ما بتوانیم صادرات داشته باشیم. نفت و گاز حتی اگر خام نباشد و این موضوع مهمی است.
عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: واحدهای تولیدی در گذشته برای دریافت وام از بانک فقط اسناد ملکی را ارائه می کردند در غیر این صورت نمی توانستند از تسهیلات این بخش بهره مند شوند اما با توجه به مصوبه امروز کمیسیون تلفیق، تسهیل ضمانتنامهها حتی برای وامها امکان حذف سود و کلیه داراییهای مشهود و نامشهود وجود دارد، همچنین ماده ۴ که به تجارت اشاره دارد، این موضوع را تسهیل میکند و یکی از مصوباتی است که به اقتصاد کمک میکند. رشد