به گزارش بازار، مرتضی شهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: مصرف گاز واحدهای پتروشیمی در بالاترین حالت به حدود 80 میلیون متر مکعب در روز می رسد که حدود نیمی از آن به عنوان خوراک و نیمی دیگر مصرف می شود. سوخت
وی افزود: صنعت پتروشیمی که حدود 10 درصد گاز کشور را مصرف می کند، به دنبال ارزآوری مهم و توسعه اقتصادی مولد برای کشور است، در حالی که بیشتر گاز مصرفی در بخش های غیرمولد و در شرایط غیربهینه مصرف می شود. مسیر. “. “.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: با بهینهسازی مصرف و اجرای اصول صحیح مصرف، مصرف گاز را در بخشهای غیرمولد کاهش میدهیم و گاز را به بخشهای تولیدی مانند پتروشیمی و سایر صنایع اختصاص میدهیم تا رونق اقتصادی، ایجاد را افزایش دهیم. در زمینه اشتغال و درآمدزایی، ما بیشتر در کشور حرکت کرده ایم.
وی ادامه داد: نیروگاه ها نیز بخش قابل توجهی از مصرف گاز کشور را تشکیل می دهند که در روزهای گرم سال این رقم به 300 میلیون مترمکعب در روز می رسد و در روزهای سرد که به دلیل عدم تعادل گاز، بخشی از مصرف سوخت سوخت مایع جایگزین نیروگاه ها می شود، باز هم مصرف گاز نیروگاه ها بیشتر از کل مصرف گاز در صنعت پتروشیمی است. بنابراین لزوم افزایش راندمان نیروگاه ها برای کشور اجتناب ناپذیر است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: صنعت پتروشیمی یک صنعت ارزشآفرین است و هر چه زنجیره ارزش این صنعت کاملتر شود، گازی که بهعنوان خوراک اولیه وارد این صنعت میشود ده برابر ارزش بیشتری پیدا میکند. با تولید هر محصول نهایی، کشور را از واردات کالای مصرفی بی نیاز می کند.
وی افزود: با افزایش راندمان نیروگاهها به عنوان یکی از مصرفکنندگان اصلی گاز کشور و بهینهسازی مصرف گاز در بخشهای خانگی، میتوان گاز صرفهجویی شده را به بخشهای تولیدی از جمله صنعت پتروشیمی، در راستای ارزشگذاری کل و بیشتر اختصاص داد. تولید درآمد برای کشور داد
شهمیرزایی با بیان اینکه ایران از نظر ذخایر هیدروکربوری اولین دارنده ذخایر نفت و گاز در جهان است، اظهار داشت: با توسعه میادین و بهینه سازی مصرف، نیاز به سوخت رسانی به توسعه صنعت پتروشیمی تامین می شود. برنامه هفتم و هشتم توسعه قابل تحقق است.