رکنا سیاسی: عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه سایبری، از تعیین مصادیق تمامی اعمال مجرمانه ای که ممکن است در فضای مجازی نسبت به انتخابات رخ دهد در این کارگروه خبر داد.
مهدی باقری وی با اشاره به توسعه استفاده از فضای مجازی در کشور اظهار داشت: پس از به روز رسانی قانون انتخابات که در شورا با توجه به اینکه بیشتر اتفاقات این روزها در حال رخ دادن است، در رسانه و فضای مجازی. یعنی در کارگروه مصادیق تمامی اعمال مجرمانه ای که در فضای مجازی در خصوص انتخابات می تواند رخ دهد مشخص شده است. در کارگروه، بعد حقوقی و قضایی قانون انتخابات را از منظر مطالعات موردی بررسی کردیم و این موضوع به نهادهای ذیربط ابلاغ شد.
وی با تاکید بر اینکه مردم مواظب باشند فریب جعل یا اعمال مجرمانه در فضای مجازی را نخورند، گفت: مردم باید نسبت به قوانین انتخاباتی آگاه باشند. همانطور که هیچ ورزشکاری نمی تواند در مسابقه ای شرکت کند که قوانین آن را نمی داند، نامزدهای انتخاباتی نیز باید حداقل قوانین انتخاباتی را که می خواهند در آن شرکت کنند، بدانند.
عضو ناظر شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه ای با بیان اینکه «همه کاندیداهای انتخاباتی باید قوانین انتخاباتی را بدانند»، تاکید کرد: از آنجایی که اکثریت تبلیغات انتخاباتی در فضای مجازی است، نامزدهای انتخاباتی باید آن را بشناسند. . همه قوانین جدید برای رقابت خوب باید شکل بگیرد و فضای انتخاباتی باید به دور از جنایات و تخلفات باشد. برای ایجاد عدالت در رقابت، تنها راه حل ما رعایت قانون است. اگر مردم بیایند و قانون را رعایت نکنند و عدالت در تبلیغات رعایت نشود، قطعاً دستگاه های نظارتی به ویژه شورای نگهبان طبق قانون با آنها برخورد خواهد کرد.
باقری با تاکید بر اینکه اگر نامزدهای انتخاباتی قبل از روز رای گیری از حوزه قضایی خارج شوند، شورای نگهبان می تواند وارد این موضوع شود، گفت: هر عمل مجرمانه ای که در انتخابات وجود دارد در فضای مجازی نیز وجود دارد. اگر در فضای واقعی فعلی جرم باشد، آن عمل در فضای مجازی نیز جرم محسوب می شود و در اینجا دادسرا می تواند اعلام جرم کند. همچنین در صورتی که متخلف کاندیدای انتخابات باشد، نهادهای نظارتی از جمله شورای نگهبان می توانند حتی در روز انتخابات با متخلف برخورد کنند.
منبع: ایسنا