سینا زینلی، وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نقش معادن در توسعه کشور گفت: معادن موتور محرکه اقتصاد کشور محسوب می شوند و استان کرمان که 40 درصد ذخایر معدنی کشور را در اختیار دارد. نقش تاثیرگذاری دارد. در توسعه پایدار کشور و همچنین اقتصاد غیرنفتی.
وی گفت: معادن زیربنای صنعت محسوب می شوند و 8 میلیارد تن ذخایر معدنی استان کرمان پشتوانه انکارناپذیری برای اقتصاد کشور است. حتی پروانه های معدنی استان هم گیر کرده و نیاز به تعیین فوری دارد.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به بحث اکتشاف معادن و اقتصاد مقاومتی گفت: اکتشاف و اکتشاف مجدد معادن باید با جدیت بیشتری انجام شود و در دنیایی که در حال چند قطبی شدن است و اقتصاد تحریم است ابزار موثر هرچه کشورهای استکباری بیشتر باشند، برای توسعه به حمایت بیشتری نیاز است.
وی با تاکید بر نقش موثر معادن در توسعه اقتصاد مقاومتی و همچنین لزوم ایجاد تعادل مثبت و پایدار در تولید محصولات معدنی اولیه برای توسعه صنایع، گفت: نباید اجازه دهیم آنچه در این زمینه در حال رخ دادن است. بحران انرژی و نارضایتی در این بخش، در بخش معدن کشور نیز همین اتفاق افتاد، ذخایر معدنی رو به اتمام است و باید معادن استراتژیک جدید را کشف و برای نسل های آینده آماده کنیم تا پیشرفت کشور متوقف نشود.
زینلیوی همچنین بر تکمیل زنجیره محصولات معدنی تاکید کرد و افزود: توجه به صنایع پایین دستی و توسعه متوازن زنجیره محصولات فلزی باید سرلوحه برنامه های توسعه معدنی کشور باشد. از سوی دیگر آموزش نیروهای متخصص معدن در استان کرمان علی خاص در راستای اکتشافات بسیار حائز اهمیت است و در این زمینه باید به تشکیل نیروهای متخصص و آموزش دیده در مقاطع مختلف تحصیلی بیشتر توجه کرد. خاص سرمایه گذاری در جهت اکتشاف معدن. در زمینه اکتشاف معدن، حجم و منابع داخل زمین با دانش زمینشناسی و شبیهسازی کامپیوتری مدلسازی شده و پس از ارزیابی میزان ذخایر و ارزش اقتصادی، بهترین روش استخراج تعیین میشود. در حال حاضر کمبودهایی در توسعه و تربیت کارشناسان معدنی در استان وجود دارد و این نشان از عدم برنامه ریزی دارد. کوچک صحیح در بخش آموزشی است، بنابراین برای حل این مشکل و پیشبرد برنامه ها در این زمینه باید به تربیت افراد متخصص اتکا کرد. حازق باید زمین های لازم برای جذب جوانان مستعد در رشته ها و گرایش های معدنی در دانشگاه های استان فراهم شود. خوشبختانه توجه به این موضوع در سال های اخیر سرعت بیشتری گرفته است و امیدواریم در آینده نزدیک این موضوع به طور کامل حل شود.
وی گفت: افزایش سرعت فعالیت های سیستماتیک و تعریف تخصصی پروژه های معدنی، رفع موانع اکتشافات، استفاده از روش های نوین معدنکاری و افزایش سود. راستی در بخش معدن بسیار مهم است.
وی به وجود بخش بزرگی از ذخایر معدنی در کرمان اشاره کرد و گفت: کرمان نقش غیرقابل انکاری در ذخایر معدنی کشور دارد و 42 ماده معدنی در استان کرمان وجود دارد که می تواند کشور را در این زمینه بی نیاز کند.
وی همچنین به وجود حدود 550 معدن در استان کرمان اشاره کرد و گفت: این معادن باید وارد چرخه استخراج و بهره برداری و برنامه شوند. کوچک خروج آنها از بحران بسیار ارزشمند است.
این استاد دانشگاه افزود: برای تامین نیازهای معدنی آینده باید از هم اکنون برنامه ریزی کنیم. کوچک و این موضوع تنها مسیر اکتشاف و بهره برداری بهینه از مواد معدنی و ایجاد ساختاری نظام مند در خصوص اکتشافات اصولی و هدفمند در کشور را طی می کند.
وی بر لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت جدی دولت در این زمینه تاکید کرد و گفت: در شرایطی که دنیا برای رقابت اقتصادی بلوک شرق و غرب آماده می شود و کشور ما یکی از کشورهای جهان است. تاثیرگذارترین کشورهای جهان در ابعاد مختلف برای اقتصاد آینده کشور ضروری شده اند. کوچک باید به صورت عملی و جدی انجام شود و این امر با توجه بیشتر به مسائل و اصول زیربنایی اقتصاد همراه خواهد بود.