به گزارش بازار، محمدحسین متجلی در تشریح جزئیات فعالیت های اجرایی این میدان گازی گفت: طرح کلی توسعه میدان کیش در چهار فاز تعریف شده است که فاز اول با هدف تولید از 12 حلقه چاه در گروه های 1 و 2 این میدان است. میدان کیش روزانه یک میلیارد فوت مکعب استاندارد (معادل 28.3 میلیون مترمکعب استاندارد) و حدود 12 هزار بشکه استاندارد میعانات گازی تثبیت شده به پالایشگاه های مستقر در یک پالایشگاه در استان بوشهر ارسال می شود.
وی با یادآوری اینکه در سال های اخیر عملیات حفاری 12 حلقه چاه فاز اول طرح توسعه میدان گازی کیش به پایان رسیده است، تصریح کرد: با وجود تلاش های صورت گرفته در مقاطع مختلف، امکان تکمیل و تکمیل آن وجود دارد. عملیات جریان چاه های فوق الذکر به صورت سیستماتیک. همیشه امکان پذیر نبود، اما این مشکل از ماه گذشته شروع شد و تکمیل حلقه اول چاه های انحرافی در گروه یک چاه پروژه با استفاده از سیستم تکمیل یکپارچه با موفقیت به پایان رسید. جریان گاز به سطح جهت آزمایش چاه در روزهای اخیر توسط کارشناسان و توسط شرکت نفت و گاز پارس و شرکت ملی حفاری ایران پیگیری و انجام شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به جایگاه ویژه و سهم بالای گاز در سبد انرژی کشور گفت: گستردگی بهره برداران از این انرژی پاک باعث شده تا پروژه های گازی وزارت نفت و به تبع آن توسعه یابد. روش نوآورانه و موثر شرکت نفت و گاز پارس در راهبری و تسریع در بهره برداری از این میدان با تمرکز ویژه بر رفع موانع اجرایی موجود که از پایان به بعد در دستور کار قرار گرفته است. در سال 1401 این عملیات حساس و کلیدی مطابق با استانداردهای فعلی صنعت نفت تدوین شد.
متجلی با اشاره به استقرار دو دستگاه حفاری زمینی از ناوگان شرکت ملی حفاری ایران در گروههای 1 و 2 کیش، گفت: برای دستیابی به اهداف تعیینشده، دکلهای حفاری 61 و 69 فتح به صورت 24 ساعته مشغول به کار هستند. جدای از جنبه های فنی، از نظر ملاحظات زیست محیطی، دفاعی و منطقه ای به ویژه در جزیره کیش حائز اهمیت است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی انجام شده توسط گروه اجرایی پروژه و تلاش پیمانکار حفاری پروژه برای انجام تعهدات قراردادی خود، تمامی چاه های قطعه اول توسعه میدان گازی کیش تکمیل و آماده شود. سال آینده به بهره برداری برسد.