افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
2

مشاهده ایجاد فروچاله های 8 متری در کاشان/ سازند لوله ای در دشت مشکات – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 30385
مشاهده ایجاد فروچاله های 8 متری در کاشان/ سازند لوله ای در دشت مشکات – خبرگزاری مهر |  اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها – هادی نجف زاده: تنها چند دقیقه طول می کشد تا از شهر کاشان خارج شوید و وارد دشت طاهرآباد در مجاورت این شهر شوید و صحنه هایی فراتر از تصور را ببینید. زمین طوری دهان باز کرده که انگار می خواهد همه موجودات را ببلعد. در مجاورت این […]

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها – هادی نجف زاده: تنها چند دقیقه طول می کشد تا از شهر کاشان خارج شوید و وارد دشت طاهرآباد در مجاورت این شهر شوید و صحنه هایی فراتر از تصور را ببینید.

زمین طوری دهان باز کرده که انگار می خواهد همه موجودات را ببلعد. در مجاورت این ریزش ها دکل های فشار قوی، جاده آسفالته، کمی دورتر از زمین کشاورزی و با فاصله کمی از منطقه مسکونی طاهرآباد، راوند و خزک و سپس شهر کاشان است.

مردم طاهرآباد نگران این غرق شدن هستند

مجتبی یکی از اهالی منطقه طاهرآباد است که در این سفر کوتاه ما را همراهی کرد. این شهروند طاهرآبادی در این مصاحبه گفت برو خبرنگار مهر با اشاره به اینکه فرونشست زمین و گسل های ایجاد شده در این منطقه باعث نگرانی مردم شده است، گفت: وضعیت فعلی ما نتیجه سال ها برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی این منطقه است. که به میراث این اقدامات تبدیل شده است. متر.

وی با بیان اینکه ترک های فرونشست برای مردم این منطقه تازگی ندارد، ادامه داد: آنچه این روزها مردم منطقه را نگران کرده سرعت ایجاد ترک ها و همچنین ایجاد فروچاله های عمیق است و می توان گفت عمق برخی از این فروچاله ها به هشت متر می رسد.

این شهروند طاهرآبادی با اشاره به پیگیری های فراوان شهروندان منطقه طاهرآباد برای رسیدگی به وضعیت فرونشست، گفت: متاسفانه همچنان میزان برداشت آب از سفره های زیرزمینی بیشتر از گذشته است و بخشی از این مشکل به دلیل فعالیت های غیرقانونی استخراج آب

وی با اشاره به اینکه کارشناسان مختلفی از این منطقه بازدید کرده اند، گفت: به گفته یکی از کارشناسان کمیته فرونشست زمین اصفهان که به طاهرآباد سفر کرده، ممکن است این ترک و فرونشست زمین حتی به شهر کاشان هم رسیده باشد.

فعالیت صنایع آب در کاشان با وجود فرونشست زمین

در نهایت ایمان یکی از فعالان محیط زیست منطقه کاشان نیز به سخنرانی پرداخت برو وی با خبرنگار مهر با اشاره به بحران زیست محیطی کنونی در این منطقه گفت: با وجود همه نگرانی ها و خطراتی که مردم کاشان با آن مواجه هستند، در حال حاضر با صنعت آب مواجه هستیم. همچنین با اخذ مجوزهای قانونی در منطقه ساخته شده است.

وی با اشاره به اینکه مدیریت منابع آب توسط اجداد و اجداد ما به خوبی انجام شده است، اما اکنون تقریباً می توان گفت که اینگونه انجام نمی شود، گفت: کشاورزی در منطقه کاشان بیش از 10 هزار سال قدمت دارد که با این همه سن چگونه است که در طول سال ها اخیرا شاهد این بحران های آبی و فرونشست زمین هستیم.

این فعال محیط زیست تقلید از الگوهای غیربومی را یکی از عوامل بروز این مشکل برشمرد و گفت: اگر بخواهیم در دشت بحرانی و پرتنش آبی کاشان صنایع پر آب بسازیم، کشاورزی پرآب را ادامه دهیم آب، فاضلاب که باید به زمین تخلیه شود بیایید به عقب برگردیم و در صنایع هزینه کنیم، نتیجه آن فرونشست زمین و شکاف های عمیق در این منطقه خواهد بود.

دشت کاشان یکی از بحرانی ترین مناطق ایران است.

وی با اشاره به اینکه دشت کاشان یکی از بحرانی ترین مناطق ایران است که با تنش آبی مواجه است، گفت: میزان مصرف آب در این منطقه برای هر نفر حدود 200 لیتر در روز است که تقریبا دو برابر میانگین جهانی است. مساحت، میزان تبخیر آب در آن سه هزار میلی لیتر در ثانیه است. این فاجعه ای است که به زودی همه را فرا خواهد گرفت.

وی در پایان تصریح کرد: استخراج سطح آب زیرزمینی یکی از موضوعاتی است که در بحث فرونشست به آن پرداخته می شود که منجر به خشکی خاک و در نهایت ایجاد ترک می شود. با گذشت زمان، این رخنه ها عمیق می شوند و به زیرساخت ها و زندگی مردم آسیب وارد می کنند. به طوری که حتی در برخی شهرها حتی در چند ماه اخیر شاهد ایجاد چاه در مناطق مسکونی اصفهان بوده ایم.

وی افزود: به گفته کارشناسان به ازای هر 100 متر چاه عمیق در زمین برای برداشت آب، 2 متر فرونشست داریم در حالی که میزان آب استحصالی از 100 متر گذشته است و این یعنی در سال های آینده ما شاهد واقعیات خواهیم بود، بیایید بدبخت تر از این فاجعه باشیم.

مشاهده ایجاد فروچاله های 8 متری در کاشان / لولیزایی در دشت مشکات

29 دشت اصفهان دچار فرونشست شدید است

منصور شه فروش، مدیرکل بحران استانداری اصفهان نیز در این جلسه سخنرانی کرد برو خبرنگار مهر با اشاره به اینکه 29 دشت از 35 دشت استان اصفهان دارای فرونشست شدید است اظهار داشت: آثار این فاجعه به وضوح قابل مشاهده است.

وی با اشاره به پایین آمدن سطح آب های زیرزمینی در دشت های مذکور، گفت: دشت های اصفهان، شوکه شدنمهیار، دامنه، کاشان، گلپایگان، نجف آباد، اردستان، شهرضا، فلورجان و… با درود آنها به دلیل فرونشست زمین ناشی از تخلیه آب های زیرزمینی با مشکلات جدی مواجه هستند.

مدیرکل بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه فرونشست زمین حتی به زمین های کشاورزی نیز خسارت وارد کرده است، تصریح کرد: این در حالی است که بخشی از این بحران به دلیل استفاده بی رویه بخش کشاورزی از آب های زیرزمینی است.

وی خاطرنشان کرد: موضوع فرونشست در منطقه به قدری خطرناک است که همه باید برای جلوگیری از پیشروی آن تدابیری اتخاذ کنند.

افزایش میزان فرونشست در اصفهان به دلیل برداشت بی رویه آب

این فروشنده شیشه تاکید کرد: در حال حاضر فرونشست زمین در منطقه کاشان با وجود برداشت بی رویه آب های زیرزمینی در بخش کشاورزی، توسعه جمعیت شهری و نیاز به آب آشامیدنی و افزایش برداشت و توسعه آب را به دنبال دارد. صنایعی مانند صنایع فولاد و عدم توجه به سرزمین شهر سرعت زیادی پیدا کرده است.

وی افزود: بحران فرونشست زمین در مجاورت و مجاور بافت شهری و روستایی در حال پیشرفت است و جاهایی مانند جاده قدیم قم، طاهرآباد و مشکات درگیر و متاثر از این معضل بزرگ و قابل توجه منطقه هستند و این خطری است که باید جدی گرفته شود

کاهش سرعت قطارها در کاشان به دلیل فرونشست

محمد درویش کارشناس محیط زیست نیز سخنانی را بیان کرد برو وی با اشاره به اینکه استان اصفهان بیشترین تراکم واحدهای فولادی و آهنی را در کل کشور دارد، گفت: این استان بیشترین خطر فرونشست زمین را در گوش خود احساس کرده و این بحران در رگ گردن است. استان و منطقه به مردم این مناطق نزدیکتر است.

وی با اشاره به اینکه طبق قانون هر نوع بهره برداری از آب در دشت های ممنوعه غیرقانونی است، گفت: این منطقه بیش از 35 سال است که دشت ممنوعه بوده و خطر فرونشست زمین حتی مناطق دیگری مانند مشکات را نیز تهدید می کند.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه در استان و حتی منطقه کاشان در آینده نزدیک دکل های فشار قوی به دلیل فرونشست زمین جابه جا می شوند و شاید این اتفاق قبلا افتاده باشد، گفت: خطر فرونشست زمین در این منطقه وجود دارد. جدی است، این است که سرعت قطارهای مسافری و باری حتی در مناطقی که فرونشست زمین وجود دارد کاهش می یابد تا اتفاق بدی رخ ندهد.

وی همچنین به ساخت چند ویلا اشاره کرد. می بینم در اطراف کاشان گفت: «اگر به قمصر، کامو، پولو و… بروی. برزک بیا که تعداد روستاها زیاد می شود و همه در خانه هایشان چاه کرده اند و این یعنی منابع آب به دشت کاشان نمی رسد.

مشاهده ایجاد فروچاله های 8 متری در کاشان / لولیزایی در دشت مشکات

این فعال محیط زیست اضافه کرد: بنابراین چاه های غیرمجاز باید پلمب شوند و چاه های مجازی مجهز به کنتور هوشمند شوند، این در حالی است که وزارت نیرو اعلام کرده است هرکس بیشتر برداشت کند پول بیشتری از او می گیرد، ضمن اینکه برداشت بی رویه باید طبق هوشمندی انجام شود. . متر حمل به مهر.

وقوع پدیده لوله‌زایی در دشت مشکات

درویش وقتی می گوید در دشت مشکلات با پدیده ها لوله گذاری روبروی هم هستیم وی افزود: این نشان از فرونشست چشمگیر در منطقه دارد و این با وجود افزایش کشت است. آب گرفتگی ما در پوشش تولید گرما هستیم و متاسفانه شکافی نیز به سمت زندان جدید کاشان در حال حرکت است و جدای از آن و با این وضعیت شاهد راه اندازی صنایع آب هستیم.

برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، احداث صنایع پرآب، توسعه کشاورزی پرآب، ساخت و ساز و توسعه ساخت و ساز و ویلاسازی در برخی مناطق، عدم مدیریت مصرف آب و… باعث شود عوارض این اعمال به زندگی ما و فرزندانمان بازگردد.

فکر کردن به این اتفاق آدم را به لرزه می‌اندازد، اگر در شرایط عادی هنگام پیاده‌روی یا رانندگی، زمین دهانش را باز کند و کسی را ببلعد. یا همانطور که برای برخی افراد حتی در محدوده شهر اتفاق افتاده است، ممکن است برای هر یک از ما اتفاق بیفتد زیرا نسبت به طبیعت و شاخص های نگهداری آن بی تفاوت یا بی اهمیت بوده ایم. متر. باید به خاطر داشته باشیم که هر کاری که انجام می دهیم در نهایت به خودمان باز می گردد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=30385

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.