بازار؛ گروه استان ها: صنایع و فعالان حوزه دام، طیور و آبزیان مازندران با چالش های زیادی دست و پنجه نرم می کنند و همین مشکلات باعث شده بهره وری این صنایع کمتر ملموس باشد.
تامین سوخت ذخیره سازی نفت و گاز، ارائه چک صیادی، ضمانت نامه بانکی و تعهدنامه محضری سوخت دریافتی از جمله مواردی است که فعالان صنعت دامپروری و طیور در سرمای زمستان را با چالش های زیادی مواجه کرده است.
در استان مازندران بیش از سه هزار واحد تولیدی و دو هزار و 400 واحد مرغداری وجود دارد.
در استان مازندران بیش از 3000 واحد تولیدی و 2400 مرغداری وجود دارد که یکی از دغدغه های آنها تامین سوخت در زمستان و انرژی در تابستان است.
شورای گفت وگوی عمومی و خصوصی مازندران نیز برای رفع برخی موانع پیش روی تولیدکنندگان برای غلبه بر برخی مصوبات ضد تولیدی دستگاه های اجرایی گام برداشته است.
سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با بیان اینکه مصوبات شورای گفتگو لازم الاجرا است و باید به تصمیمات آن احترام بگذاریم خواستار بازنگری در اعطای برخی مجوزهای تولیدی و صنعتی شد.
مجوزهای بلاتکلیف باید لغو شوند
وی در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه برخی از مجوزهای صادر شده در گذشته بازنگری شده است، ادامه داد: مشخص بود که برخی از این طرح ها عمدا اجرا نشدند زیرا از ابتدا برنامه ای برای ساخت آن ها وجود نداشت.
وی خواستار لغو مجوزهای بلاتکلیف و غیرفعال یا واگذاری به افراد واجد شرایط شد.
چالش تامین سوخت ذخیره و جایگزین برای واحدهای صنعتی و تولیدی مشکل دیرینه فعالان حوزه دام، طیور و آبزیان است و این واحدهای تولیدی در فصل سرما با مشکل مواجه شدند.
عبدالله مهاجر، یکی از اعضای هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران، تامین سوخت ذخیره و نفت و گاز جایگزین را یکی از مشکلات پیش روی خود عنوان کرد و گفت: درخواست شرکت نفت برای تامین کنترل صید و محضری. تعهد فعالان برای تولید سوخت های جایگزین کاهش یافته است.
مهاجر: وظیفه دولت گازرسانی به واحدهای تولیدی است و شرایط و ضوابط اعلام شده از سوی شرکت نفت و گاز باعث شده تا مرغداران و واحدهای تولیدی تمایلی به تعویض سوخت نداشته باشند.
وی در گفت و گو با خبرنگار بازار، با عنوان اینکه مرغداران و واحدهای تولیدی خواهان سوخت جایگزین نیستند، گفت: وظیفه دولت گازرسانی به واحدهای تولیدی است و شرایط و ضوابط اعلام شده از سوی شرکت نفت و شرکت گاز باعث شده مرغداران و واحدهای تولیدی تمایلی به تعویض سوخت نداشته باشند.
عضو هیأت رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه متأسفانه عده ای در سال های گذشته مجوز و پروانه دریافت کردند اما کاری نکردند، افزود: این مشکل باعث شده است که سرمایه گذار جدید نتواند پروژه ای را در آن حوزه اجرا کند. .
وی خواستار تعیین وضعیت مجوزهای راکد و غیرفعال شد.
شرایط و شرایط سخت باعث شده است که واحدهای تولیدی و مرغداری ها تمایلی به تکمیل سوخت در فصل زمستان نداشته باشند و همین مشکل آنها را در روزهای سخت زمستان برای داشتن سوخت پایدار با مشکل مواجه کرده است.
به گفته فعالان اقتصادی، از یک سو نمی توان تولید را افزایش داد و از سوی دیگر شرایط غیرقابل اجرا را بر تولیدکنندگان تحمیل کرد.
تقی پور: شرایط سختی برای تامین سوخت جایگزین برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است
واحدهای تولیدی تمایلی به جایگزینی سوخت ندارند
علی تقی پور رئیس اتاق بازرگانی مازندران با انتقاد از شرایط سخت تولیدکنندگان در تامین سوخت جایگزین، افزود: این مشکل باعث شده واحدهای تولیدی تمایلی به عرضه آن در فصل سرما و زمستان نداشته باشند.
وی در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه شرکت های نفت و گاز از واحدهای تولیدی و مرغداری ها تعهد اسناد رسمی یا چک صیادی برای سوخت جایگزین می خواهند، آن را توهین آشکار به صنعت دانست.
تقی پور با بیان اینکه دولت موظف به تامین برق واحدهای صنعتی و تولیدی است، تصریح کرد: بسیاری از واحدها و مرغداری ها به دلیل شرایط سخت گازوئیل یا سوخت جایگزین دریافت نکردند و از سوی دیگر توان خرید ژنراتور را ندارند.
وی همچنین تخصیص مجوز برای موسسات غیرفعال و راکد را ضروری توصیف کرد و گفت: باید فرصت و زمان برای فعال شدن این واحدها داده شود که به همین دلیل در شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت تصمیم بر این شد که روی این موضوع تمرکز شود. پروژه ها به واحدهای دام، طیور و آبزیان که پیشرفت آنها بین 0 تا 10 درصد است، باید تذکر داده شود تا نسبت به تعیین تکلیف واحدهای خود اقدام کنند و در صورت عدم اتخاذ تدابیر در آخرین اطلاعیه، با توجه به شرایط موجود. تأخیر و ارتکاب عمل به عنوان مصداق تخلف، جواز تأسیس آنها لغو می شود.
تقی پور گفت: همچنین صدور ضمانت نامه بانکی یا چک صیادی و تعهد اسناد رسمی نیز بررسی و بازنگری شده و شرایط دریافت سوخت دوم تسهیل شده است.
مازندران در زمینه های مختلف تولید از جمله دام، طیور و آبزیان در کشور سرآمد است و رفع دغدغه تولیدکنندگان می تواند سهم استان را در بازارهای داخلی و خارجی افزایش دهد. در حال حاضر یک میلیون و 600 هزار مشترک گاز در استان مازندران وجود دارد که 10 درصد آن را مشترکان تجاری و صنعتی تشکیل می دهند.