به گزارش بازار، ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی دولت موقت افغانستان اخیراً با سریک جومانگارین معاون نخست وزیر قزاقستان در مورد ساخت شبکه راه آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کرد.
حال سوال این است که ایجاد این شبکه ریلی چه اهمیتی برای افغانستان و کشورهای منطقه دارد؟ و افغانستان چگونه از آن سود می برد؟
شبیر بشیری، کارشناس مسائل اقتصادی در این زمینه به خبرنگار ایرنا در کابل گفت: افغانستان به دنبال توسعه تجارت دوجانبه با کشورهای همسایه و منطقه و همچنین گسترش شبکه حمل و نقل و ترانزیتی افغانستان به عنوان یک کشور محصور در خشکی است. کشوری با کشورهای همسایه و منطقه.
بشیری با بیان اینکه دولت موقت افغانستان و بخش خصوصی افغانستان از ایجاد این شبکه ریلی استقبال می کنند، تصریح کرد: با اجرای این شبکه ریلی، افغانستان می تواند بر اساس موقعیت ژئوپلیتیکی خود در منطقه نقش استراتژیک داشته باشد و آسیای مرکزی را جنوبی کند. اتصال آسیا
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با ایجاد این راه آهن حمل و نقل ترانزیتی و تجاری ایجاد می شود و افغانستان به خوبی نقش پل ارتباطی آسیای میانه و جنوب آسیا را ایفا می کند.
بشیری خاطرنشان کرد: در صورت تحقق این ایده تجارت و حمل و نقل، افغانستان و کشورهای منطقه از منافع اقتصادی زیادی برخوردار خواهند شد.
در همین حال آذرخش حافظی کارشناس مسائل اقتصادی گفت: افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی نیازمند انواع حمل و نقل زمینی است و ایجاد خط آهن قزاقستان از طریق افغانستان به جنوب آسیا نقش ترانزیتی افغانستان را ارتقا داده و حمل و نقل را تسهیل می کند.
حافظی افزود: ایجاد این شبکه تاثیر مثبتی در رونق اقتصادی و ارائه خدمات بهتر، افزایش نقش ترانزیت افغانستان دارد و در عین حال برای همگرایی منطقه ای مفید است.
این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: ایجاد خط آهن قزاقستان از طریق افغانستان به جنوب آسیا موجب گسترش روابط تجاری، صنعتی و خدماتی بین آسیای مرکزی و جنوبی و سایر کشورهای منطقه می شود.
وی تصریح کرد: ما از طریق اسلام قلعه با جمهوری اسلامی ایران خط ریلی داریم و می توانیم خط ریلی قزاقستان را که افغانستان را به جنوب آسیا متصل می کند به جمهوری اسلامی ایران متصل کنیم و این پروژه بزرگ اقتصادی را محقق کنیم.