وی تاکید کرد: بر اساس نظر کارشناسی مقرر شد تا زمانی که این حیوان توانایی شکار پیدا نکند در پناهگاه موقت اداره حفاظت محیط زیست شیروان نگهداری و تغذیه شود تا در همان زیستگاه اصلی محل رهاسازی شود. کشف، اما متاسفانه، به طور ناگهانی هدر رفت
جزئیات مرگ پالاس گربه
یکی از فعالان محیط زیست که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد که این گربه چهار هفته پیش مرده است. به گفته همین منبع، این گربه وحشی کمیاب او دو ماه پیش در منطقه دیده شد. اداره حفاظت محیط زیست دستور داد تا او را «احیا کنند».
به گفته این فرد، در حالی که “بقای” حیوانات وحشی باید در شرایط خاص و با رعایت تمام اقدامات پیشگیرانه انجام شود، گربه پالاس شیروان در قفس پرندگان قرار گرفت و به دلیل این اشتباه و به دلیل استرس شدید، میل به آن را از دست داد. غذا برای مدتی او شکست خورد و این او را به شدت ضعیف کرد.
رئیس اداره محیط زیست شیروان می گوید: گربه نابالغ چند روزی دور از مادرش در طبیعت تنها بود و پس از تحویل به اداره محیط زیست به دلیل ضعف جسمانی نتوانستند آن را در طبیعت رها کنند و پالاس. گربه پس از 12 روز مرد و علیرغم مراقبت های اداره او مرد.
یک منبع آگاه از شرایط نگهداری گربه پالاس می گوید این حیوان پس از بهبودی امکان رهاسازی در طبیعت را داشت اما این بار رهاسازی گربه پالاس با حضور کارشناس تهرانی به تاخیر افتاد و در نهایت این الف. جانور کمیاب به دلیل طولانی شدن زمان ماندن در قفس و شرایط نامناسب باعث مرگ این حیوان شد.
گربه پالاس یکی از کمیاب ترین گربه های وحشی ایران و جهان است و این گونه حیوانی شبگرد، بسیار هوشیار و بسیار سخت مشاهده می شود.
گربه پالاس بزرگتر از گربه اهلی است و مشخصه اصلی این گربه لکه های سیاه روی پیشانی و گوش های گرد کوچک است که هر کدام با فاصله معینی در گوشه سر قرار دارند.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی به وسعت 18 هزار هکتار در شمال شهرستان شیروان و در مرز ایران و ترکمنستان قرار دارد که دارای ذخیرهگاه گیاهی و جانوری غنی و ارزشمندی است.
شهرستان شیروان با وسعتی بالغ بر 3789 کیلومتر مربع، علاوه بر منطقه مرزی حفاظت شده «گلیل و سرانی» که بهعنوان زیستکره جهانی به ثبت رسیده، مناطق بکر اکولوژیکی «زووارم و گالیان» شیرکوه بستان است. ، گیل نامانلو، بوانلو و حاوی چپانلو که زیستگاه انواع پرندگان و حیوانات وحشی است.