به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، مرکز تحقیقات آرا طی نامه ای خطاب به 130 اندیشکده در جهان، خواستار ارائه راهکار برای فجایع غزه شد.
مرکز تحقیقات آرا در اقدامی عملی به صد اندیشکده موثر در سراسر جهان مراجعه کرده و طی نامه ای از آنها خواسته است که این سکوت مرگبار را بشکنند و راه حلی برای فجایع غزه ارائه دهند.
متن این نامه که به چهار زبان فارسی، عربی، اسپانیایی و انگلیسی منتشر شده است به شرح زیر است:
به نام خدا
رهبر معظم انقلاب:
امروز در مورد غزه این واکنش متوجه همه ماست. ما باید واکنش نشان دهیم. برخی گرسنه هستند، برخی دیگر بمباران می شوند، برخی دیگر شهید می شوند. یک عالم، چه دانشگاه و چه حوزه، باید در شناخت حقیقت و دفاع از آن تلاش کند. علما و دانشمندان اجازه ندارند بی تفاوت نگاه کنند.
(25 اکتبر 1402)
خطاب به اتاق فکرها و متفکران جهان.
فاجعه ای که در روزهای اخیر با بمباران بیمارستان محمدی در غزه رخ داد، چنان فجیع و فجیع بود که جهان را شوکه کرد. با مروری بر خیابان ها و شبکه های اجتماعی جهان می توان به ابعاد تاثیر این فاجعه بر افکار عمومی و انفجار خشم نسبت به رژیم اشغالگر پی برد. البته مدت ها قبل از این تاریخ تکلیف وجدان های بیدار جهان با رژیم غاصب صهیونیستی مشخص شده بود و 75 سال است که جنایات رژیم کودک کش خشم و انزجار آزادگان جهان را برانگیخته است. دنیا. .
اما در این لحظه و در این برهه از تاریخ که خود را می یابیم، سوال اساسی پیش روی ما به عنوان محقق این است که چگونه این خشم باید در مطالعات و تحقیقات علمی متبلور شود؟ در مطالعات انجام شده در اتاقهای فکر در سراسر جهان در رابطه با حکمرانی خوب و برتر، جنایاتی که سالها در مکانی به نام فلسطین بر علیه انسانها و کرامت انسانی انجام شده است، چه جایگاهی دارد؟ ما اندیشکدههایی که رسالت فکری و پژوهشی خود را در رابطه با راهبردهای سیاسی بهینه تعریف کردهایم و میانجی جامعه مدنی، دانشگاه و دولت هستیم، چگونه باید به موضوع زوال کرامت انسانی و فراتر از آن بیرحم بپردازیم. کشتن کودکانی که زمین هایشان اشغال شده است؟ علم که قرار بود دنیای بهتری بسازد، بمباران بیمارستان در بحبوحه جنگ چه جایگاهی می تواند داشته باشد؟ بیمارستانی که نه تنها به مجروحان پناه داد، بلکه به زنان و کودکان بی دفاعی که از بمباران در امان بودند نیز پناه داد.
آیا وقت آن نرسیده است که اتاق های فکر جهان ویرانه های تخصص و دانش مبتنی بر عینیت را رها کنند و در میان خود بر سر ارزش مشترکی به نام «کرامت انسانی» به بحث و جدل بپردازند؟ واقعیت این است که فلسطینی ها هیچ گزینه ای جز تسلیم بی قید و شرط در برابر خود ندیده اند و مرگ تنها چیزی بود که به آنها پیشنهاد شد و از این حیث موضوعی که باید در دستور کار متفکران جهان قرار گیرد این است که اساسا رابطه دانش و زندگی اجتماعی؟ آیا واقعیت اجتماعی با این تفاوت دارد؟ سرزمین فلسطین سال هاست که توسط برخی از مردمان بی دین اشغال شده و با سنگین ترین سلاح ها بشریت را نابود کرده اند؟ در بحبوحه چنین فاجعه ای، نسل کشی فلسطینیان را از کدام پارادایم نظری و چه مدل حکومتی می توان فهمید؟ اندیشه و علم و دانش اگر نتوانند در برابر این فاجعه دردناک بشری امروز موضع دقیق و روشنی اتخاذ کنند اعتبار خود را برای همیشه از دست خواهند داد. در نهایت ما پژوهشگران مرکز تحقیقات آرا این اقدام وحشیانه رژیم صهیونیستی را که به غاصب و کشتار کودکان می پردازد محکوم می کنیم و اتاق های فکر و روشنفکران جهان را به همفکری برای این وضعیت غیرانسانی و بغرنج دعوت می کنیم.
اگر از تو درباره غزه بپرسند;
به آنها بگویید شهید آنجاست، شهید او را می برد، شهید عکسش را می گیرد، شهید با او وداع می کند و شهید برایش دعا می کند.
محمود درویش
مرکز تحقیقات آرا
تهران، جمهوری اسلامی ایران
انتهای پیام/