به گزارش رکنا به نقل از تابناک، پکن تعطیلات سال نو چینی حدود 17.5 میلیون بازدید کننده داشت که نشان دهنده رشد 37.4 درصدی نسبت به سال 2019 است. چند روز قبل از شروع تعطیلات، گردشگران به پایتخت هجوم آوردند.
علیرغم بحران اقتصادی چین به ویژه در بخش املاک و مستغلات که در دو سال اخیر به اوج خود رسیده و منجر به کاهش قدرت خرید و عدم سرمایه گذاری در این بخش شده است و با وجود فشارهای روزافزون اقتصادی و در نتیجه سقوط در قدرت خرید و سطح زندگی مردم چین، گواه رشد و افزایش چشمگیر گردشگری به ویژه «گردشگری داخلی» بوده است که با وجود فشارهای اقتصادی، «سفرها» نه تنها حفظ شده، بلکه افزایش یافته است. . نسبت به گذشته
سوال اینجاست: اولویت چینی ها در حال حاضر چیست؟ مسافرت یا خرید؟ نتیجه عملکرد چینی ها نشان می دهد که آنها چندان تمایلی به سرمایه گذاری در بخش املاک و مستغلات ندارند که دلیل آن فشارهای اقتصادی و ریسک های سرمایه گذاری ناشی از نوسانات اقتصادی به ویژه در بخش املاک و مستغلات است، اما آنها علاقه مند به سفر هستند. و تفریح به ویژه در داخل کشور. این اولویت چینی ها عمدتاً به دلیل محدودیت های شدیدی بود که طی چهار سال گذشته از زمان شیوع بیماری همه گیر با سیاست «کووید صفر» در سراسر چین اعمال شده بود که به هیچ وجه مانع از سفر آنها می شد. . بنابراین اهمیت سفر برای رهایی از این حجم از محدودیتها و فشارهای روحی و روانی بسیار بیشتر از سرمایهگذاری در املاک و سایر بخشهای اقتصادی است و پسانداز به جای خرید خانه صرف سفرهای متعدد میشود.
با اينكه ” گردشگری داخلی همواره مورد توجه همه کشورهای جهان بوده و بیشتر سفرها در اکثر کشورهای جهان به ویژه کشورهای پیشرو به گردشگری داخلی اختصاص داشت. اما چین از زمان شیوع بیماری همه گیر به طور فزاینده ای روی این موضوع متمرکز شده است، به طوری که مسافران چینی سفرهای نزدیک به خانه را به سفرهای طولانی ترجیح می دهند. توجه فزاینده چینی ها به گردشگری داخلی، چین را در رویای پیشی گرفتن از ایالات متحده از نظر درآمد گردشگری در سال آینده در سر می پروراند.
البته این توجه فزاینده به گردشگری داخلی ناشی از مجموعه اقداماتی است که صنعت گردشگری کشور برای تبدیل شدن به مقصد برتر جهان در دهه آینده انجام داده است. به یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری جهان تبدیل شده است. برآوردها از تغییرات در اقتصاد گردشگری نشان می دهد که چین نقش مهمی در آینده گردشگری جهانی خواهد داشت. بنابراین، این چشم انداز از آینده چین به همراه تغییر در سبک و علایق چینی ها در انتخاب مقصد به دلیل محدودیت های همه گیر، باعث اهمیت گردشگری داخلی در این کشور شده است.
این گفته را می توان در استقبال چشمگیر مردم چین از سفرهای داخلی در تعطیلات سال نو چینی مشاهده کرد. طبق آمار دولتی، مردم در سراسر چین در طول سال نو چینی به سبکی جشن گرفتند و سفرهای تعطیلات و هزینه مصرف کنندگان از سطح قبل از همه گیری فراتر رفت. بر اساس گزارش وزارت فرهنگ و گردشگری، در تعطیلات هشت روزه 474 میلیون سفر داخلی به سراسر چین انجام شده که نسبت به سال گذشته 34.3 درصد و نسبت به سال 2019 19 درصد افزایش داشته است. برای جشن سال نو چینی که به عنوان جشنواره بهار نیز شناخته می شود. بر اساس آمار دولت، گردشگران داخلی بیش از 632 میلیارد یوان (حدود 88 میلیارد دلار آمریکا) هزینه کرده اند که نسبت به هزینه های تعطیلات در سال 2019 حدود 7.7 درصد افزایش و نسبت به سال گذشته 47.3 درصد افزایش داشته است.
این روزها گردشگران چینی آنها حاضرند برای بهبود تجربه سفر خود هزینه بیشتری بپردازند. تعطیلات فستیوال بهار چین باعث دور جدیدی از رونق مصرف شده است. پس از 4 سال، جشنواره بهار چین بار دیگر به اوج مصرف جهانی سفر تبدیل شد. هزینه های مصرف کننده و سفرهای داخلی در طول سال نو چینی شاخصی از روندهای اقتصادی در چین در نظر گرفته می شود. با این حال، اقتصاددانان هشدار می دهند که سطح بالای مصرف امسال لزوماً نشان دهنده بهبود اقتصادی نیست. افزایش هزینه های داخلی و سفر در سال جاری در حالی رخ می دهد که چین همچنان با رشد آهسته و بهبود نابرابر اقتصادی پس از همه گیری دست و پنجه نرم می کند.
پکن در طول تعطیلات سال نو چینی حدود 17.5 میلیون بازدیدکننده داشت که نشان دهنده رشد 37.4 درصدی نسبت به سال 2019 است. چند روز قبل از شروع تعطیلات، گردشگران به پایتخت هجوم آوردند. محبوبیت پکن تنها نمونه ای از رونق سفر در تعطیلات سال نو چینی بود. طبق گزارش آکادمی گردشگری چین، در طول تعطیلات، 24.6 درصد از ساکنان روستایی به سفر رفتند که حدود یک چهارم کل سفرهای داخلی را شامل می شود. به گفته گروه Trip.com، یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات مسافرتی، سفارشات سفر در چندین شهر کوچک و متوسط، از جمله Zibo در استان شاندونگ، Jingdezhen در Jiangxi و Datong در Shaanxi بیش از دو برابر شده است. گروه Trip.com، یک گروه خدمات مسافرتی، گفت که در سال نوی چینی گذشته، سفرهای داخلی و بین المللی توسط گردشگران چینی رشد قابل توجهی داشته است. در داخل کشور استقبال از سفرهای زمستانی مانند سفرهای برف و یخ در شمال و سفر به تفرجگاه ها و جزایر جنوب باعث افزایش سفرهای بین استانی شد.
علاوه بر این، طبق آمار ارائه شده توسط آکادمی گردشگری چین، انتظار می رود گردشگران چینی در سال 2024 بیش از 6 میلیارد سفر داخلی داشته باشند و تعداد کل گردشگران ورودی و خروجی که به خارج از کشور سفر می کنند از 260 میلیون نفر فراتر رود. این گزارش که شامل بررسی عملکرد گردشگری چین در سال 2023 و پیشبینی سال 2024 است، بهبود قابل توجهی را در بخش گردشگری در سال گذشته نشان میدهد.
آمارهای موجود در این گزارش نشان می دهد که در سال 2023، گردشگری داخلی در چین شاهد رشد قابل توجه سال به سال بیش از 100 درصد در درآمد و تعداد گردشگران بوده است که به گفته تیم تحقیقاتی آکادمی به بیش از 80 درصد از سطح سال 2019 بازگشته است تمایل به سفر در میان ساکنان چینی تا سال 2023 همچنان بالا بود و گردشگران سطح بالایی از رضایت را گزارش کردند.
به همین ترتیب، آخرین داده های اداره ملی آمار چین نشان می دهد که احیای گردشگری چین با بازگشت سریع و قطعی گردشگری داخلی و رشد جزئی و جزئی گردشگری خارجی در سال 2023 نابرابر بوده است. حجم گردشگری سفرهای داخلی در سال 2024 از سطوح قبل از همه گیری فراتر خواهد رفت. آمار نشان می دهد که حدود 489 میلیون سفر داخلی در سال 2023 انجام شد که 4.9 تریلیون یوان (679 میلیارد دلار) درآمد گردشگری ایجاد کرد. هزینه به ازای هر گردشگر داخلی در سال 2023 از سطح قبل از همه گیری فراتر رفته و به بالاترین حد در پنج سال گذشته خواهد رسید. این بازگشت قوی در گردشگری داخلی بازتابی از بهبود مستمر در مصرف خدمات در چین به دلیل تغییر است.
در عین حال افزایش مصرف خدمات تاثیر مثبتی بر گردشگری خارجی نداشته است. بعید است گردشگری خارجی تا سال 2025 به سطح قبل از همه گیری بازگردد. با وجود افزایش گردشگری داخلی، خانوارهای چینی 101 میلیون سفر به خارج از کشور در سال 2023 انجام دادند که 60 درصد از سطح سال 2019 بود.
عدم وجود بازار مسافرتی خارج از کشور عمدتاً به دو دلیل است. اول، ترازنامه خانوارهای چینی به شدت تحت تأثیر محدودیتهای سختگیرانه کووید در این کشور و عدم یارانه متمرکز بر خانواده در طول همهگیری قرار گرفت. این امر تقاضا برای گردشگری خارجی گران قیمت را در میان خانوارهای چینی حساس به قیمت سرکوب کرده است. کاهش ارزش پول چین، تورم بالا در کشورهای مقصد و عرضه ناکافی پروازها و خدمات توریستی هزینه سفر به خارج از کشور پس از کووید را افزایش داده است. در همین حال، بهبود چین در گردشگری برون مرزی نیز به دلیل توسعه سریع خدمات گردشگری داخلی، که از بسیاری جهات هزینه کمتری دارند و توسط خانوارهای چینی برای ارائه ارزش بهتری برای پول در نظر گرفته می شود، تضعیف می شود.
دلیل دوم محدودیت های سیاسی است که بارزترین آنها پیچیدگی فرآیند درخواست ویزا است که با افزایش تنش های ژئوپلیتیکی تشدید شده است. برای مسافران چینی، فرآیند درخواست ویزای سفر دشوارتر می تواند به معنای عدم اطمینان بیشتر در برنامه ریزی سفر باشد که می تواند منجر به اتلاف وقت و هزینه شود. فرآیند ساده اخذ ویزا یا حتی لغو آن به افزایش ورود بازدیدکنندگان چینی کمک می کند. یک مثال قانع کننده، تعداد گردشگران چینی در سنگاپور است که پس از لغو روادید برای مسافران چینی در تعطیلات سال نو چینی، در ماه فوریه نسبت به ماه قبل 45 درصد افزایش یافت.
علاوه بر این، اینرسی در سیاست داخلی چین یک مشکل است. سیاست محدود کردن سفرهای خارج از کشور «غیر ضروری» در سیستمهای مدنی و شرکتهای دولتی که کارکنان آن حدود 17 درصد از کل اشتغال شهری در چین را تشکیل میدهند، دست نخورده باقی مانده است. این به طور نامتناسبی به نفع سفرهای هنگ کنگ یا ماکائو خواهد بود که در برخی موارد از این سیاست مستثنی می شوند.
این واقعیت که حتی پس از لغو سیاست کووید صفر، کارمندان دولت همچنان برای سفر به خارج از کشور نیاز به تاییدیه دارند، به طور اجتنابناپذیری مانع بهبود گردشگری خارجی در چین میشود، زیرا بیشتر این کارمندان متعلق به گروههای درآمد متوسط یا متوسط هستند ، که به طور فرضی محرک های گردشگری فرامرزی هستند.