به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبه شب مراسم تجلیل از «درویشرضا نذری» از اردوی مشاهیر موسیقی لرستان در خرم آباد برگزار شد.
اعظم روانشاد مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به اینکه «درویش رضا نجری» نمونه ای از شکوه این سرزمین است، اظهار داشت: قدردانی از شکوه در واقع تکریم فرهنگ، علم و اندیشه است.
وی با اشاره به اینکه «درویشرضا نجری» برگی از تاریخ فرهنگ و هنر ایران زمین است، افزود: نجری زادگاه منطقه ای از این جغرافیا است، تاریخ فرهنگ مردم آن پشتوانه فرهنگی و تاریخی است. لرستان.”
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: هر نت موسیقایی که یک قدم فراتر از کلام باشد و برآمده از سینه ای منظم باشد، سربازی در خدمت فرهنگ است. عمو وطن برگ زرینی از تاریخ معاصر ماست.
روانشاد با بیان اینکه نجیری فقط یک چهره شناخته شده در فرهنگ نیست و نمی توان او را تنها یکی از مفاخر استان دانست، افزود: او فراتر از این است و نامش شبیه به رجزخوانی است.
وی ادامه داد: اگر سلبریتی ها و فخرفروشان را تشخیص دهیم، درویش رضا مقانیری نمونه ای از فخرفروشان این دیار است و امروز گرد هم آمده ایم تا فخرفروشی هنر لرستان را جشن بگیریم.
مهربانی در حضور معلم عادی نهادینه می شود.
حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران نیز در این مراسم گفت: احساسی در وجود این مرد نهفته است و از دهه شصت تا امروز افتخار آشنایی با او را دارم.
وی تصریح کرد: استاد را از قبل از آثار ایشان می شناختم و صدای تعهد را شنیده بودم. اما چهره او را در اواخر دهه شصت در دانشگاه تهران دیدم.
مدیرعامل خانه موسیقی ایران ادامه داد: صفای باطنش در شخصیتش مشهود است و در کلام و نگاهش موج می زند.
نوربخش ادامه داد: مهربانی در وجود معلم نهادینه شده است و او از خانواده است و پایبند به این پایه و اعتقاد راسخ است.
وی بیان کرد: وی یکی از برجسته ترین هنرمندان ویولن و کمانچه است که در هر دو از اساتید درجه یک به شمار می رود. خوشبختانه آثار جاودانه ای نیز دارد که ممکن است مورد توجه علاقه مندان قرار گیرد.
مدیرعامل خانه موسیقی ایران افزود: جا دارد از مفاخر بابت برگزاری چنین برنامه های مهم بزرگداشتی تشکر کنم. آنقدر که از این شخصیت ها قدردانی می شود، کافی نیست.
استاد میگیری رویکرد موسیقی را برای جهان تشریح کرده است
قبلا انجامش میدادم جورابا معاون علمی پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این مراسم اظهار داشت: صحبت از موسیقی، صحبت از اندیشه است.
وی تصریح کرد: موسیقی اندیشه است; زیرا از قدیم الایام در تقسیماتی که انجام می دادند در زیر سطوح سه گانه فلسفه قرار می گرفت.
معاون علمی پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه با بیان اینکه «نگامی» استادی است که روند و رویکرد موسیقی را برای جهانیان تبیین کرده است. اثر هنری بلکه در حوزه اندیشه که ساخت انسان است ادامه یافته است.
جوراباادامه داد: استاد «ماگری» برای توصیف موسیقی خود از کلمات زیادی استفاده کرد و این افتخار را داشت که شاگرد استاد بزرگی چون «نورعلی خان برومند» باشد.
وی با اشاره به تجلیل از استاد «نظامی» گفت: برنامه داریم طی مراسمی دیگر مقام استاد روح الله خالقی را گرامی بداریم.