به گزارش خبرنگار بازار، نشست روسای اتاق های بازرگانی سراسر کشور بعد از ظهر چهارشنبه با حضور روسای اتاق های بازرگانی با محوریت هم اندیشی در راستای چالش های اقتصادی در تبریز برگزار شد. تقاضای بخش خصوصی و توسعه راهکارهای صادرات غیرنفتی.
در این نشست یونس ژاله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، گفت: در این همایش سعی داریم تعدادی از موضوعات اساسی را مطرح کنیم که اقتصاد کشور با چالشهای موجود مواجه است و راهحلهای مناسبی برای ارائه راهکارها پیدا میکند.
وی ارز چندنوعی را از محورهای این همایش عنوان کرد و افزود: اختلاف 40 درصدی ارز دولتی با ارز نیمایی مشکلات زیادی را به همراه داشته و بسیاری از افراد اقدام به صادرات با کارت یکبار مصرف می کنند که در در این صورت هیچ مقدار ارز حاصل از صادرات به کشور باز نمی گردد.
رئیس اتاق تبریز به دولت پیشنهاد کرد نرخ ارز را آزاد اعلام کند و برای تامین کالاهای اساسی و ضروری تنها ارز را به قیمت دولتی در نظر بگیرد.
وی با بیان اینکه جدول دولت و بخش خصوصی یکی است، بر لزوم تعیین تکلیف شرکت های زیان دهی که دولت در آنها سرمایه گذار است، تاکید کرد.
ایجاد مراکز خرید برای اقتصاد کشور حیاتی است
وی افزود: تفاوت مدیریت بخش دولتی و خصوصی قابل توجه است. از این نظر بخش خصوصی می تواند یک کنسرسیوم تشکیل دهد و مدیریت بخشی از این شرکت های زیان ده را بر عهده بگیرد.
ژاله همچنین بر لزوم تعامل با سایر کشورها و به ویژه ورود به بازارهای جدید از جمله در کشورهایی مانند عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای قاره آفریقا تاکید کرد.
وی ادامه داد: در قاره آفریقا 55 کشور وجود دارد که بازار بسیار خوبی برای ایران محسوب می شود و ما در این کنفرانس پیشنهاد ایجاد «مرکز آفریقا» را خواهیم داد.
رئیس اتاق تبریز ایجاد یک مرکز تجاری را لازمه گسترش حضور آن در بازارهای جهانی دانست و افزود: با ایجاد این مراکز میتوان فعالیتهای تجاری را در کشورهای مختلف یکپارچه کرد و این کار برای اقتصاد ما حیاتی است، زیرا در علاوه بر بازاریابی محصولات ملی، می توان تامین مواد اولیه و مواد ضروری از این کشورها را در سبد صادراتی خود تعریف کرد.