به گزارش رکنا، «جلیل جلالی فر» کارشناس و تحلیلگر تجارت و اقتصاد خارجی در گفتگو با سردبیران به تشریح آسیب ها و زیان هایی که دولت با اصرار بر مدیریت صنعت خودرو و صنعت خودرو به مردم وارد کرده است، پرداخت. هدف واقعی انتقال صنعت خودرو به بخش خصوصی وی بیان کرد: در همه کشورها هدف از واگذاری صنایع به بخش خصوصی واقعی تامین رفاه عمومی و تولید کالاهایی است که رضایت آحاد مختلف جامعه را به دنبال داشته باشد. جامعه این روند تا به امروز در بسیاری از صنایع دولتی و مدیریت شده رخ نداده است.
وی در این خصوص خاطرنشان کرد: اصولاً خودروسازی یکی از کالاهای اساسی و مهم رفاهی جامعه است که ارتباط مستقیمی با پول و سرمایه و جان و امنیت مردم دارد. بنابراین، این صنعت باید به بخش خصوصی واگذار شود که بتواند به رفاه عمومی دست یابد و سلامت جامعه را تضمین کند. در غیر این صورت، مشخص است که توزیع درآمد به نفع عده ای در حد وسط است و حقوق عمومی در نظر گرفته نمی شود.
جلالی فر معتقد است: متأسفانه در حوزه خودروسازی می توان گفت که دولت با خصوصی نکردن صنعت خودرو لطمه بزرگی به حقوق مردم ایران وارد کرده است. حمایت از خودروسازان لطف به رانت خواران و ظلم به مردم بوده است.
وی در همین راستا تاکید کرد: تنها راه عبور از چنین شرایطی که جفای بیش از این برای ملت نیست، رقابتی کردن این صنعت و کناره گیری کامل دولت از مدیریت این صنعت است، زیرا مدیریت دولتی مردم را در دستان خودروسازان اسیر کرد.
به گفته جلالی فر، دولت باید به طور کامل از صنعت خودرو خارج شود و اجازه دهد بخش خصوصی وارد عمل شود و بخش خصوصی در تولید خودرو با یکدیگر رقابت کنند تا بهترین و با کیفیت ترین خودروها را عرضه کنند. کشورهای توسعه یافته
یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران و روسیه در این خصوص گفت: در کشورهای پیشرفته بخشهای خصوصی مختلف برای تولید بهترین و مدرنترین خودروها بدون دخالت و نقش دادن به دولت با هم رقابت میکنند، دولت مالیات میگیرد، اما ایران در کل. بخش هایی مانند خودروسازی متفاوت از دنیای امروز عمل کرده است.
مشاور اقتصادی چند منطقه آزاد معتقد است: با مشاهده خودروهای تردد و تردد خودروسازان و خانواده های آنان، افت کیفیت خودروهای ساخت داخل محسوس خواهد بود. زیرا آنها هرگز با ماشینی که تولید کرده اند به جز نمایش های تشریفاتی رانندگی نمی کنند.
این فعال اقتصادی ایرانی در روسیه یادآور شد: تا زمانی که نمایندگان مجلس و وزرا از حکومت، نفوذ و دستور دادن به خودروسازان منع نشوند، شاهد پیشرفت در صنعت خودروسازی کشور نخواهیم بود، زیرا هیچ بخش خصوصی حاضر نیست به نمایندگان اجازه دهد وزرا بر او تسلط دارند و سرمایه های او را از بین می برند.
جلیل جلالی فر معتقد است دولت باید خود را از اقتصاد جدا کند و خصوصی سازی را به معنای کامل اجرا کند تا فضای کاملا رقابتی ایجاد شود. این بدان معناست که بخش خصوصی آنقدر رقابت سختی ایجاد می کند که باید بهترین محصول خود را با کمترین قیمت به مردم عرضه کند. این موضوع نه تنها در مورد خودروسازی صدق می کند، بلکه باید در تولید لوازم خانگی نیز مورد توجه قرار گیرد.
این کارشناس و فعال بازرگانی و اقتصادی در پایان گفت و گو اظهار داشت: سیاست غلط ممانعت از واردات خودرو یا لوازم خارجی برخلاف تولید و رقابت است. زیرا در سال های اخیر پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی شاهد کاهش کیفیت لوازم خانگی و فروش آن با قیمت های بسیار بالا به مردم بوده ایم چرا که دولت و دولت با دست خود رقابت را از بین برده اند. .