سعید صدرایان سردبیر برنامه «به علاوه یک» شبکه سه که در ایام انتخابات هر شب پخش می شود درباره حضور مخالفان. رای دادن انتخابات در این برنامه به خبرنگار مهر: ما برای اولین بار رای ما ندادن را به عنوان یک عمل سیاسی پذیرفته ایم و این مهم است زیرا بخشی از جامعه به این نتیجه رسیده اند که این عمل سیاسی را بپذیرند.
وی ادامه داد: هرچند معتقدیم بخشی از جامعه وجود دارد که هرگز به مسائل سیاسی توجه نمی کند رای نمی دهد و در دوقطبی تپه ها بین 20 تا 25 درصد ممکن است در انتخابات شرکت نکنند.
ما به کسانی که مخالف حضور در انتخابات هستند این فرصت را داده ایم که بیایند و دلایل خود را بیان کنند و این مزیت این برنامه با برنامه های دیگر متفاوت است. میزبان سردبیر «پلاس وان» درباره آنچه برای جلوگیری از حضور مخالفان در برنامه ویترین و تزیینات تلاش کرده اند، توضیح داد: به مخالفان حضور در انتخابات این فرصت را دادیم که بیایند و دلایل خود را ارائه کنند و این یک مزیت است. . این برنامه نسبت به سایر برنامه ها میزبان. در ضمن شاید خیلی ها باور نکنند که این برنامه تزیینی نیست اما ما واقعا دنبال این هستیم که فضای منفی ای که در جامعه وجود دارد به نوعی اینجا دیده شود و مردم حرف هایشان را در این برنامه و در Por از طرف دیگر، شخص دیگر به آنها پاسخ خواهد داد. با این حال، موضع ما روشن است: ما به دنبال افزایش مشارکت در انتخابات هستیم.
این فعال رسانه ای گفت: مهمترین کارکرد ما افزایش شور و نشاط انتخاباتی است. وقتی نیمی از مردم حتی نمی دانند که در اسفند ماه انتخابات داریم، که نقطه ای فراتر از توافق یا مخالفت است، اول از همه باید این فضای همکاری را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به دکوراسیون برنامه یادآور شد: البته از فرم برنامه غافل نشده ایم و برای اولین بار او آه تو ما در یک برنامه تلویزیونی D 360 درجه داریم که از نظر فیلمبرداری مشکل است.
یکی از اولین نکاتی که میهمانان به ویژه مخالفان بر آن تاکید می کنند، حضورشان در برنامه است چون فضای انتخاباتی وجود دارد.
صدرایان وی در پاسخ به اینکه چرا این نوع برنامه ها فقط در زمان انتخابات ساخته می شود، گفت: راستش این سوالی نیست که من مخاطب آن باشم و بخواهم به آن پاسخ دهم و شاید اگر 6 ماه پیش از من می خواستند این برنامه را اجرا کنم. آن را انجام می داد. من آن را تولید کرده ام، و حتی برای من مناسب است، به علاوه خیس بود. عموم مردم آن را بهتر پذیرفتند. تقریباً یکی از اولین نکات مطرح شده از سوی میهمانان به ویژه مخالفان، حضور آنها در برنامه به دلیل فضای انتخاباتی است. البته این ماجرا تا حدی طبیعی است و شاید نتوان گفت که می خواهیم برای فرهنگ یلدا بین خود سه نفر برنامه ریزی کنیم.
او پاسخ داد که در یک نگاه کلی تر، چرا برنامه های سیاسی؟ دائمی نداریم، تصریح کرد: اگر برنامه را در فضای کلی سیاست ببینیم می توان این سوال را مطرح کرد اما خود انتخابات شب عید دارد و الان شب عید این برنامه ریزی است.
سردبیر «پلاس یک» درباره خطوط قرمز در این برنامه گفت: ما به دنبال خط قرمزهای خیالی نیستیم جز اینکه خطوط قرمز واقعی را ترسیم کنیم. همه خطوط قرمز واقعی را قبول دارند. قبل از برنامه، من سردبیر مهمان بودم. می توان پرسیده شد چه می خواهند بگویند و اول فکر می کنند که من آنها را سانسور می کنم و می گویند خط قرمزها را می شناسند، اما گذرا تاکید می کنم چون بعضی از حرف ها چندین بار در برنامه گفته شده تکرار شده است. برخی از موضوعات یکسان هستند. رابطه عاشقانه میتونه شیک تر هم باشه، مثلا از مهمونا دلایلشون رو میپرسم. عنوان بگو تا در اسرع وقت مطرح کنند. بعد از این موارد وقتی حرف ها و دغدغه هایشان را می گویند و می بینند که ما سانسور نداریم، فکر می کنند مشکلی پیش آمده؟
وی افزود: البته برخی از دوستان به عهد خود عمل نمی کنند، ما نباید کاری کنیم که این روزنه امیدی که در شبکه سه باز شده با الگوی ادبیات و ورودمان به بحث بسته شود و از آن یاد شود. شکست. تجربه چنین برنامه ای
صدرایان وی درباره ذهنیتی که گاهی نسبت به میهمانان این نوع برنامه ها وجود دارد که با هماهنگی مطالبی گفته اند یا برچسب «خودشان» می زنند، توضیح داد: کاملاً مشخص است که مهمانان مال ما نیستند و اتفاقاً یکی از مهمانان است. خطراتی که ما انجام می دهیم این است. برخی از آنها به دلیل وضعیت حقوقی که دارند، مثلاً بسیجی یک دانشگاه هستند و می خواهند علیه آن صحبت کنند، اما ابتدا با هم صحبت می کنیم تا ببینیم این مخالفت واقعی است یا پنجره و هدف. به طوری که به نظر نمی رسد همه مخالفان از آن خود باشند.
وی با بیان اینکه چقدر این مدل برنامه نویسی آتش زا است، گفت: التهاب چنین برنامه هایی واقعا جدی است. یکی از مدیران سیما که به خاطر رشادت هایش مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در تمام لحظات پخش با تماشای این برنامه استرس داشتم. گاهی من یکی از مهمانان هستم. می توان پرسیده شد آیا واقعا می دانند آنتن شبکه 3 در ساعت 18 یعنی چه تا اهمیت آن را بدانند؟
صدرایان وی درباره ایده اولیه این برنامه خاطرنشان کرد: ایده اولیه ما این بود که چهار نفر با فرصت و مسائل آنها به طور مساوی با یکدیگر صحبت می کنند، مثلاً چهار راننده تاکسی یا نانوایی که دو تا دو نفر موافق و مخالف هستند، اما پس از چندین جلسه که با آن افراد صحبت کردیم، به این نتیجه رسیدیم که دانشجویان و سیاستمداران بهتر می توانند صحبت کنند. قرار بود مناظره مردمی باشد و بعد تبدیل به بحث دانشجویی شد.
وی ادامه داد: افرادی را دعوت کردهایم که تعجب کردهاند و حتی روی آنتن هم به دلیل محدودیتها و موضعگیریها این را گفتهاند. می بینمفکر نمی کردند دعوت شوند.
سربیر «پلاس وان» در پایان درباره انتخاب محمدجعفر خسروی و اینکه چرا لنگر تیزتر را انتخاب نکردند، توضیح داد: ابتدا چنین لنگرهای تیزتری را انتخاب کردیم، اما بعد در بررسی هایمان به این فکر افتادیم که شخصیتی مانند خسروی که همچنین از سیاستمداران هم سن و سال قابل قبولی برخوردار است و داشتن سبک پدرانه و مسن تر برای مدیریت احساسات گزینه بهتری است. یعنی انتخاب ما از روی ناچاری نبود، بلکه به این دلیل بود که اتفاقاً معتقد بودیم که لازم است. احساسی نیست تری مجری برنامه است.
با توجه صدرایانپخش این برنامه تا روز انتخابات ادامه دارد.