به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، جلال محمودزاده که از حضور در مجلس دوازدهم رد صلاحیت شده بود، می گوید: مجلس یازدهم چشم بر اشتباهات دولت بسته و به دلیل عدم نظارت، فساد در مجلس رخنه کرده است. دولت.”
این عضو شورای اسلامی در بخشی دیگر از گفتگوی خود به نامه اخیر سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسی به قالیباف اشاره می کند و می گوید: اگر دولت برنامه ای برای حل مشکلات فعلی اقتصاد داشت به مجلس ارائه می شد. یک طرح سه مرحلهای و به جای دستکاری آماری در پاسخ به مهلت قالیبافی، طرحی جامع ارائه میکرد.
در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با جلال محمودزاده رئیس فراکسیون اهل سنت شورای اسلامی می خوانید:
* آقای محمودزاده! به نظر شما هدف دولت از ایجاد اختلافات عمومی با مجلس چیست؟
در حال حاضر اقتصاد کشور پس از انقلاب در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد، فشار اقتصادی بر مردم، گرانی محصولات اساسی و کاهش سفره مردمی از مواردی است که مشاهده می کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال دامنه خانواده هایی که به زیر خط فقر افتادند بسیار زیاد شده تا جایی که خانواده های طبقه متوسط حذف شدند و به خط فقر رفتند.
مجلس باید به دولت تذکر دهد
شرایط به گونه ای است که یک خانواده برای تامین نیاز خود به حداقل 30 میلیون تومان درآمد ماهانه نیاز دارد، یعنی درآمد کمتر از 30 میلیون زیر خط فقر است. اگرچه خانواده هایی در جامعه هستند که حقوق های بین 8 تا 10 میلیون تومانی خود را مدیریت می کنند، اما این وضعیت باعث شده فشار اقتصادی به شدت بر مردم تحمیل شود.
از سوی دیگر مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید تذکرات لازم را به دولت بدهد و اگر دولت در اداره کشور از مسیر اصلی خارج شد، مجلس باید با نظارت دولت را به مسیر اصلی بازگرداند. ابزارهایی که دارید وظیفه رئیس مجلس نظارت است اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می کند و آماری ارائه می دهد که کارشناسی نیست، صحت ندارد و با واقعیت جامعه در تضاد است.
تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توان مدیریت شرایط فعلی را ندارد
بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی وارد شود و از دولت بخواهد برنامه های خود را برای حل این مشکل در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ارائه کند. اما دولت حاضر به این کار نیست زیرا تیم اقتصادی دولت برنامه ای برای ارائه به مجلس ندارد زیرا اگر برنامه داشت وضعیت کشور اینگونه نبود بنابراین تیم اقتصادی دولت دولت تیم بسیار ضعیفی است، شما توانایی مدیریت وضعیت موجود را ندارید، بنابراین برنامه ای برای اصلاح وضعیت ندارید.
در مجموع چون دولت برنامه ای ندارد، نامه ای به رئیس مجلس نوشت و حرف های همیشگی خود را روی آن نوشت و برای انتشار در اختیار رسانه ها قرار داد.
رقبای قالی بافی به دولت نزدیک هستند
*با توجه به اینکه حدود 3 هفته تا پایان مجلس یازدهم باقی مانده است، هدف دولت از علنی سازی اختلافات خود با مجلس چیست؟
دولت معتقد است که برای ریاست مجلس رقیبی وجود دارد و این مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبان به طور مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کرده اند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم با دوره قبل که قالیباف تنها نامزد ریاست مجلس است، نیست.
بنابراین دولت فهمیده است که در میان نامزدهای ریاست مجلس، چهرههای نزدیکتر از قالیبافان به دولت وجود دارد. بنابراین یکی از دلایل علنی شدن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل اصلی این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.
حتی رئیس جمهور هم نمی تواند مانع فعالیت مجلس یازدهم شود
*بنابراین دولت مجلس را غیر ضروری می داند و جدی نمی گیرد…
حدود 110 نماینده مجلس تغییر کردند و اکثرا یا از فراکسیون دولت انتخاب می شوند یا تجربه چندانی برای شروع یک حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها چیزهایی است که دولت رصد می کند. از این رو خود را موظف نمی داند که به جای قالیبافی در زمان آمدن افراد دیگر برنامه ای را اجرا کند.
اگر مجلس تا روز آخر یعنی تا 15 خرداد مسئول باشد، مجلس باید به وظیفه نظارتی خود عمل کند و هیچکس حتی رئیس جمهور و معاونان و وزرای او نمی توانند مانع ایفای مسئولیت از مجلس یازدهم تا زمانی شوند. روز آخر.
دولت در نظر دارد رئیس آینده پارلمان باشد
*منظورتان این است که مثلاً دولت بیشتر از ریاست مجلس رسایی طرفدار ریاست مجلس است تا قالیباف؟
اسامی پیشنهادی برای ریاست مجلس بیشتر از قالیباف به دولت نزدیک است و این یک واقعیت است که دولت نگاهی مغرضانه به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق خواهد شد به نظر نمایندگان مجلس بستگی دارد. . مجلس دوازدهم
*برای شما که نماینده مجلس یازدهم هستید عجیب نیست رئیس جمهور که از سوی همین نمایندگان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دعوت شده بود، حالا با این ادبیات جواب نمایندگان را بدهد و رئیس همان مجلس را تخریب کند. ?
مجلس یازدهم در برخی زمینههای نظارتی شکست خورد و وضعیت دولت را دنبال کرد که آیا این اقدام اشتباهی بوده است. یعنی مجلس یازدهم برای همکاری، اشتباهات دولت را نادیده گرفت و پیگیری نکرد که اقدام مناسبی نبود.
مثلا در ماجرای چای دباش، مجلس می توانست خیلی بهتر وارد شود، اما متأسفانه وارد نشد یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که بررسی شد، اما هیئت رئیسه مجلس وارد شد. این کار را نکن اجازه دهید موضوع در صحن علنی مطرح شود یا در مورد خرید میوه های شب عید توسط وزارت جهاد کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده ای مرتکب شدند، مجلس از موضوع غفلت کرد و این امر باعث شد. مجلس در مقاطعی بازوی نظارتی خود را از دولت کنار کشید و تخلفاتی در بدنه دولت رخ داد. به خاطر همین کنترل ضعیف مجلس بود.