افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
3

محدود کننده سرعت سکه برای وسایل نقلیه تجاری.

  • کد خبر : 293422
محدود کننده سرعت سکه برای وسایل نقلیه تجاری.

آفتاب نیوز: محصولات تولید شده توسط سازندگان تجاری در دوره مورد بررسی شامل کامیون، وانت، مینی بوس، اتوبوس، وانت و وانت می باشد. فعالان صنعت خودروی تجاری به دنیای اقتصاد گفتند: کاهش تیراژ تقریباً بر تمامی بنگاه‌های تجاری صنعت خودرو کشور در دو ماهه نخست امسال تاثیر گذاشته است و دلیل اصلی آن کمبود ارز […]

آفتاب نیوز:

محصولات تولید شده توسط سازندگان تجاری در دوره مورد بررسی شامل کامیون، وانت، مینی بوس، اتوبوس، وانت و وانت می باشد.

فعالان صنعت خودروی تجاری به دنیای اقتصاد گفتند: کاهش تیراژ تقریباً بر تمامی بنگاه‌های تجاری صنعت خودرو کشور در دو ماهه نخست امسال تاثیر گذاشته است و دلیل اصلی آن کمبود ارز است. . با توجه به ماهیت محصولات تولیدی و همچنین ضعف داخلی سازی، تولیدکنندگان تجاری به قطعات خارجی نیاز مبرم دارند و تامین این قطعات نیازمند تامین ارز است. به گفته فعالان صنعت خودروهای تجاری، در دو ماهه نخست سال جاری تولیدکنندگان تجاری با چالش عمده ای در تامین ارز مواجه بوده اند که این امر موجب تیراژ ضعیف و کاهش شدید تولید نسبت به مدت مشابه شده است. دوره سال گذشته البته چالش تامین ارز موضوع جدیدی در صنعت خودروسازی کشور نیست، اما در ماه های اخیر به ویژه فروردین و اردیبهشت (و احتمالا خرداد) سال جاری شدت بیشتری داشته است. این چالش یکی از دلایل افت تولید محصولات سواری در دو ماهه نخست امسال است اما به نظر می رسد نقش آن در عقب خودروهای تجاری پررنگ تر باشد.

خودروهای تجاری مشمول قیمت گذاری اجباری نیستند (برخلاف محصولات سواری)، بنابراین انتظار نمی رود که تولیدکنندگان برای تامین نقدینگی مورد نیاز مشکل زیادی داشته باشند (مگر اینکه بازار آنها راکد باشد و فروش کاهش یابد).

در این میان چالش اصلی سازندگان جاذبه، انجماد قیمت هاست که باعث شده این شرکت ها نقدینگی لازم و کافی برای تامین قطعات و رشد و حتی حفظ تولید را نداشته باشند. تولیدکنندگان تجاری اما با چالش سیاست های قیمت گذاری اجباری محصولات مواجه نیستند و آنچه در حال حاضر با آن مواجه هستند کمبود ارز است. به هر حال کشور در شرایط تحریم با چالش تامین ارز مواجه است، بنابراین تولیدکنندگان نمی توانند ارز مورد نیاز خود را تامین کنند. ادامه این شرایط ممکن است کاهش تولید در خودروسازان تجاری را تسریع کند و حتی برخی از آنها را به ورطه تعطیلی یا نیمه تعطیلی بکشاند. این امر به این دلیل است که کشور از صدها هزار خودروی تجاری فرسوده به ویژه اتوبوس، مینی بوس و کامیون رنج می برد و این خودروها باید اسقاط شوند و با مدل های جدید جایگزین شوند. وسایل نقلیه تجاری مستعمل سهم زیادی در آلودگی هوا دارند و به دلیل مصرف سوخت بالا، میلیون ها لیتر سوخت را در روز هدر می دهند. از سوی دیگر، این خودروها نقش مهمی در تصادفات و تصادفات جاده ای ایفا می کنند، زیرا ایمنی آنها به دلیل فرسودگی کاهش یافته است. بنابراین کاهش تولید محصولاتی مانند اتوبوس، مینی بوس و کامیون، اسقاط و جایگزینی خودروهای فرسوده سنگین و نیمه سنگین با چالش بزرگی روبرو بوده و زیان هنگفتی را به اقتصاد ملی وارد می کند.

افت 34 درصدی خودرو دیزل ایرانی

اما بر اساس صورت های مالی سه تولیدکننده اصلی تجاری کشور، مجموع تولید آنها در دو ماهه نخست امسال به 2268 دستگاه رسیده است. با توجه به تولید 3651 دستگاه بازرگانی در دو ماهه نخست سال گذشته، تولید سه شرکت برتر در مدت مشابه سال جاری افت 38 درصدی را نشان می دهد.

اگرچه تولیدات تولیدکنندگان تجاری در فروردین ماه نسبت به فروردین افزایش یافت، اما این مشکل عمدتاً به دلیل تیراژ پایین در فروردین است. خودروسازان هر سال نیمی از آوریل امسال را به دلیل تعطیلات نوروز از دست می دهند و معمولاً نیمی از آنچه می توانند تولید می کنند. بنابراین تولید در اردیبهشت همیشه بیشتر از ماه اول است و امسال نیز این اتفاق افتاد. بنابراین آمار خرداد معیار بهتری برای سنجش میزان تولید ماهانه خودروسازان محسوب می شود و باید منتظر ماند و دید نسبت به اردیبهشت کاهش یا افزایش خواهد داشت.

این در حالی است که بیشترین تولید به واحد تجاری گروه صنعتی ایران خودرو یعنی ایران خودرو دیزل تحویل شده است. مجموع تولید این خودروساز در دو ماهه نخست امسال یک هزار و 863 دستگاه خودرو بوده است. این در حالی است که ایران خودرودیزل در دو ماهه نخست سال گذشته 2814 محصول تولید کرده است. از این رو این خودروساز در دو ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت تولیدی 34 درصدی را تجربه کرده است. همچنین تولید ماهانه ایران خودرو دیزل (در فروردین ماه) 1316 دستگاه بوده که نسبت به فروردین ماه افزایش نشان می دهد. بخشی از این رشد به دلیل تولید کم در فروردین ماه به دلیل تعطیلات نوروزی است.

محصولات تولیدی ایران خودرودیزل در دو ماهه نخست امسال شامل کامیون های سنگین، اتوبوس، وانت و وانت است. این در حالی است که بیشترین تیراژ را خودروهای سنگین (کامیون) که 1360 دستگاه خودرو ثبت نام کرده اند، داشته است. تولید این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته 29 درصد کاهش داشته است.

991 دستگاه از مجموع تولید خودروهای دیزلی ایران در دو ماهه امسال مربوط به اردیبهشت ماه است.

یکی دیگر از محصولات این شرکت در دو ماهه نخست امسال، وانت و وانت بوده است. ایران خودرودیزل در بازه زمانی مورد بررسی 495 دستگاه خودرو از این مدل تولید کرد. با توجه به تیراژ 712 دستگاه وانت و وانت در دو ماهه نخست سال گذشته، تیراژ این محصولات بیش از 30 درصد افت داشته است.

اما این خودروساز آمار بسیار ضعیفی در تولید اتوبوس به ثبت رسانده است به طوری که تیراژ این محصول به اندازه انگشتان دو دست هم نمی رسد. مجموع تولید اتوبوس در ایران خودرو دیزل در دو ماهه نخست امسال 8 دستگاه بوده و این در حالی است که این شرکت در فروردین و اردیبهشت سال گذشته 118 دستگاه اتوبوس تولید کرده بود. بنابراین تولید اتوبوس های خودرو دیزل در ایران بیش از 93 درصد افت را نشان می دهد.

به نظر می رسد همان 8 دستگاه اتوبوس در فروردین تولید شده و تولید این محصول در اردیبهشت ماه متوقف شده است. ایران خودرو دیزل در دو ماهه نخست امسال با توقف تولید کامیون های سبک مواجه شد، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته 69 دستگاه از این محصول را تولید کرده بود. به نظر می رسد خودرودیزل ایران نیز مانند سایر خودروسازان تجاری در دو ماهه نخست امسال با مشکل تامین ارز مواجه بوده و دلیل اصلی کاهش تولید این شرکت، کمبود ارز برای تامین قطعات بوده است. .

تیراژ 75 واحد سایپادیزل.

یکی دیگر از تولیدکنندگان بزرگ تجاری کشور به نام سایپادیزل که متعلق به گروه خودروسازی سایپا است نیز در دو ماهه نخست امسال با افت تولید مواجه شده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط سایپادیزل به سامانه کدال بورس، این شرکت در دو ماهه نخست سال جاری تنها 75 دستگاه تولید کرده است که در بین سه تولیدکننده بزرگ تجاری کشور، کمترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است. بر اساس آمار تولید 362 دستگاه سایپادیزل در دو ماهه نخست سال گذشته، تولید این شرکت 287 دستگاه کاهش یافته است.

تنها محصول تولیدی سایپادیزل در دو ماهه نخست سال جاری، کامیونت بوده و این در حالی است که این شرکت در مدت مشابه سال گذشته نیز کامیون تولید کرده است. سایپادیزل در دو ماهه نخست سال گذشته توانست 162 دستگاه کامیون تولید کند.

بر اساس آمار ارائه شده به بورس، تولید کامیون های سایپادیزل در دو ماهه نخست سال گذشته 200 دستگاه بوده است، بنابراین با توجه به آمار 75 دستگاهی در مدت مشابه سال جاری، تیراژ این محصول کاهش نشان می دهد. . از 125 واحد

سایپادیزل در اردیبهشت ماه امسال 48 دستگاه تولید کرده که نشان دهنده افزایش تیراژ نسبت به فروردین ماه است. به نظر می رسد مشکل اصلی سایپادیزل که در دو ماهه نخست امسال باعث افت تولید و تیراژ بسیار ضعیف شده است، کمبود ارز باشد.

کاهش تولید تجاری خصوصی

به واحد بازرگانی گروه بهمن یعنی بهمن دیزل می پردازیم، شرکتی که در دو ماهه نخست سال جاری با کاهش تیراژ مواجه شده است، مانند دو شرکت تجاری وابسته به ایران، خودرو و سایپا. این شرکت متعلق به بخش خصوصی است که پس از ایران خودرودیزل و سایپادیزل سومین تولیدکننده تجاری کشور است و در دو ماهه نخست سال جاری تنها 330 دستگاه تولید کرده است.

بهمن دیزل نیز با چالش تامین ارز مواجه است و به نظر می رسد به همین دلیل در دو ماهه نخست امسال آمار تولید ضعیفی را به ثبت رسانده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت تیراژ مواجه شده است. بهمنی ها در فروردین و اردیبهشت سال گذشته 1426 دستگاه تولید کردند که تیراژ آنها در مدت مشابه سال جاری افت 77 درصدی را نشان می دهد. بهمن دیزل نیز در فروردین ماه امسال 294 دستگاه تولید کرد که نشان می دهد تیراژ بهمنی ها نسبت به فروردین ماه افزایش یافته است. این شرکت در بازه زمانی مورد بررسی، کامیون، مینی بوس، کامیون و یوتیلیتی تولید کرده است که اکثریت آن به کامیون های 6 تنی اختصاص دارد. مجموع تولید این محصول در دو ماهه نخست امسال 120 دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حکایت از افت حدود 77 درصدی دارد. بهمن دیزل نیز کامیون های 5 و 8 تنی را در لیست محصولات خود دارد که هیچ کدام در دو ماهه نخست امسال تولید نشده است. در گروه کامیونت نیز تولید بهمن دیزل از 273 دستگاه در دو ماهه نخست سال گذشته به 43 دستگاه در مدت مشابه سال جاری افزایش یافته است. بنابراین تولید این محصول در گازوئیل بهمن 230 دستگاه کاهش یافته است.

محصولات مصرفی ایرانی خودرودیزل در فروردین و اردیبهشت سال گذشته 428 دستگاه تیراژ را به ثبت رساندند در حالی که در دو ماهه نخست سال جاری تنها 50 دستگاه تولید شده است. در بین محصولات بهمن دیزل تنها مینی بوس رشد تولید داشته است، البته با تیراژ ضعیف. مجموع تولید این محصول در دو ماهه نخست سال جاری 117 دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 30 دستگاه افزایش نشان می دهد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=293422

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.