بازار؛ گروه آب و انرژی: مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه امسال تابستان گرمی داشتیم که باعث افزایش 8.7 درصدی مصرف برق شد، اظهار داشت: در حالی که میانگین افزایش مصرف در 10 سال گذشته بوده است. 4.7 درصد در سال تقاضای فعلی 2 برابر میانگین 10 ساله (6400 مگاوات) رشد داشته است و برای این رشد تقاضا باید 9 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی ساخته شود و 9 میلیارد دلار سرمایه لازم است. که ما نمی توانیم ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه تحمیل این میزان تقاضا به دلیل تغییر اقلیم و استفاده از کولر است که در مناطق معتدل و سردسیر رو به افزایش است، افزود: در شمال غرب کشور استفاده از کولر 4 تا 5 برابر شده است. و رشد تقاضا 15 است. درصد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: بر اساس ماده 4 رفع موانع تولید، صنایع موظف به احداث نیروگاه هستند تا امکان تامین برق پایدار را داشته باشند.
رکورد مصرف 47 بار شکسته شد
رجبی مشهدی با اشاره به رکورد رشد گفت: امسال رکوردهای مصرف 47 بار شکسته شد در حالی که سال گذشته این رقم 34 برابر و در سال 1401 بوده است. 17 بار بوده است.
وی با اشاره به ادامه رشد پیک بار در شهریور ماه، خاطرنشان کرد: روز گذشته مصرف به 70700 رسید یعنی هنوز 10000 مگاوات عدم تعادل داریم که باید مصرف را کاهش دهیم و در کمپین انرژی شرکت کنیم.
نرخ برق تغییر نکرد
مدیرعامل توانیر درباره افزایش نرخ ها گفت: پیش بینی می شود نرخ ها افزایش یا تغییر نکند.
وی درباره همگام سازی با شبکه برق ترکیه تصریح کرد: شبکه دو کشور از طریق پست پشت سر هم سنکرون شده است و تبادلات در حال پیگیری است و تا سال آینده انجام می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مبادلات با ترکیه از طریق بازار برق و بخش خصوصی انجام می شود، مذاکرات طولانی شده است.
عرضه برق به صنایع افزایش یافت
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه میزان تقاضای جدید از صنایع نیز رشد نشان می دهد، تصریح کرد: به طور متوسط 3 هزار مگاوات به تقاضای صنایع و 2 هزار مگاوات به رقم مصرف اضافه می شود.
محدودیت 1.5 روزه عرضه برای محلات صنعتی نیز در هفته آینده به حداقل ممکن کاهش می یابد و بدین ترتیب مدیریت مصرف برای هفته آینده نهایی می شود.
وی گفت: اکنون برنامه ریزی مدیریت مصرف در بخش سیمان حل شده و برق این بخش از صنعت در حال تامین برق است، 1500 مگاوات برای مشترکان در بخش فولاد افتتاح شده و سقف این بخش صفر خواهد بود. هفته آینده محدودیت 1.5 روزه عرضه برای محلات صنعتی نیز در هفته آینده به حداقل ممکن کاهش می یابد و به این ترتیب مدیریت مصرف برای هفته آینده نهایی می شود.
رجبی مشهدی تصریح کرد: تامین برق صنایع انرژی زا از جمله فولاد، سیمان و فلزات در سال جاری نسبت به سال 1400; 17 درصد افزایش یافته است، بخش فولاد 13.7 درصد، سیمان 1.8 درصد، فلزات 25 درصد و سایر صنایع 31 درصد انرژی بیشتر دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه شهرهای صنعتی 13.4 درصد در مدیریت مصرف سهم داشتند، گفت: پس از شهریور مدیریت مصرف در شهرهای صنعتی پایان می یابد.
مصرف کنندگان بزرگ در معرض قطع برق هستند
وی تصریح کرد: امسال مشترکانی که 10 تا 20 برابر الگوی منطقه خود مصرف می کنند علاوه بر اطلاع رسانی و ارسال پیامک در معرض قطعی برق نیز هستند، بنابراین جا دارد برای سال آینده طرح برق رسانی داشته باشند.
رجبی مشهدی گفت: مصرف کنندگان بزرگ راه های کاهش مصرف، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر برای تامین برق و یا تامین برق مورد نیاز خود را از تابلو برق سبز دنبال کنند.
وی خاطرنشان کرد: مشترکان بسیار پرمصرف که 2 درصد (800 هزار مشترک) را شامل می شود باید برنامه ریزی برای کاهش مصرف را در دستور کار خود قرار دهند.
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه عدم تعادل در تیر و مرداد به 18 هزار مگاوات رسید، افزود: با توجه به اینکه نیروگاهی در مدار نداریم، عدم تعادل به 20 هزار مگاوات نیز رسید.