افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
0

محاکمه دکتر محمد مصدق توسط روزنامه هاآرتص/روزنامه اسرائیل 19 سال پس از کودتای 28 مرداد، درباره نخست وزیر سابق ایران چه نوشت؟

  • کد خبر : 425987
محاکمه دکتر محمد مصدق توسط روزنامه هاآرتص/روزنامه اسرائیل 19 سال پس از کودتای 28 مرداد، درباره نخست وزیر سابق ایران چه نوشت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بدون توجه به حامیان یا منتقدان عملکرد دکتر مصدق در عرصه سیاست داخلی ایران، نام وی در عرصه بین المللی با ملی شدن صنعت نفت ایران و عقب نشینی استعمار انگلیس گره خورده است. بسیاری از کشورهای مظلوم از ظلم استعمارگران، پس از انتشار اخباری مبنی بر موفقیت نهضت ملی ایران […]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بدون توجه به حامیان یا منتقدان عملکرد دکتر مصدق در عرصه سیاست داخلی ایران، نام وی در عرصه بین المللی با ملی شدن صنعت نفت ایران و عقب نشینی استعمار انگلیس گره خورده است. بسیاری از کشورهای مظلوم از ظلم استعمارگران، پس از انتشار اخباری مبنی بر موفقیت نهضت ملی ایران در قطع نفت به استعمارگران انگلیسی، آرزوی داشتن رهبری مانند محمد مصدق را داشتند. اما بعداً در کشورهای دیگری مانند مصر، افرادی به قدرت رسیدند که مدعی بودند با عقب راندن استعمارگران و ملی کردن منابع ملی کشورشان، از مصدق الگوبرداری کرده‌اند.

به گزارش مرکز اسناد انقلاب اسلامی، از سوی دیگر، حامیان و حامیان استعمارگران از تلاش رسانه ای برای تضعیف، تحقیر و تمسخر مصدق دست برنداشتند. جنگ رسانه ای شناختی علیه مصدق و نهضت ملی شدن صنعت نفت در کنار مبارزات سیاسی و حقوقی فعال علیه مصدق بسیار مؤثر بود. رسانه ها و دیپلمات های آمریکایی و انگلیسی نیز در این راستا صحبت کردند. برای توجیه شکست خود در مذاکرات قانونی با دولت ایران، بدون پشتوانه علمی و جامعه شناختی، عبارات خیالی را به عنوان ویژگی ملی ایرانیان مطرح کردند و به دکتر مصدق اختصاص دادند. به گفته آنها، ایرانیان «بی معقول»، «بی معقول»، «خسته کننده»، «سرسخت»، «خشونت طلب»، «متغیر»، «بی ثبات»، «ناراضی»، «ناراضی»، «نادان»، «بیگانه هراس» هستند. آنها “مایل به دانستن حقایق”، “پیچیده”، “عدم درک عادی”، “احساسی” و “عدم رضایت” بودند. مصدق را نیز «منزجرکننده»، ناامیدکننده «غیر منطقی»، «تماشاگر»، «متعصب»، «وسواس»، «وحشی»، «هیستریک»، «پرزرق و برق دار»، «احساسی»، «عذاب دیده» و از نظر روانی «بی ثبات» توصیف می کنند. . ، «غیر عادی»، «مونث» و همچنین «حیله گر» و «شرقی» معرفی شدند.

در اواسط خرداد 1330 و حتی قبل از اوج گیری اختلافات ایران و انگلیس، مجله آمریکایی «تایم» از او به عنوان «درویشی مسافر با مدرک دانشگاهی» یاد کرد که اغلب «شلوار و گاه کت و شلوار راه راه می پوشد؛ بیماری که دارد. او را نابود کرد، اما شور ایمانش زخم‌های روانی می‌زند که جهان آزاد را از نیازهای مهم نفتی تهدید می‌کند و این مجله معروف نیز در همین شماره، مصدق را به عنوان مرد سال انتخاب کرد. «متعصب»، «تهدیدکننده»، «ناله»، «مستعد خشم» و «کاریکاتور هولناک یک دولتمرد» و حتی از این که «پهلو پیر در سرزمینی کوهستانی» به عنوان مرد سال انتخاب شد ابراز تاسف کرد. مجله انگلیسی Observerناظراو فردی متعصب فساد ناپذیر، پیرمردی گیج است؛ اما احساساتی و سرسخت در برابر بحث های فکری و سیاسی، او را گیج، کوته فکر و با اندیشه سیاسی در آن سر بزرگ توصیف کرد و به او القابی چون «فرانکنشتاین تراژیک» داد. “، “روبسپیر پیر” و “شکست کرنسکی.”

همانطور که گفته شد در این بازی رسانه ای انگلیسی ها و آمریکایی ها پیشتاز بودند اما در سندی که در خزانه داری مرکز انقلاب اسلامی موجود است گزارشی از ساواک از بازتاب شخصیت مصدق و معرفی وی در روزنامه اسرائیلی هاآرتص با نشان دادن اینکه اسرائیل چگونه با اهداف استعماری انگلیس و آمریکا همسو است، اقداماتی را برای تمسخر و تحقیر مصدق انجام داده است.

بر اساس این سند که مربوط به 10/08/1351 است، مکاتباتی بین وزارت امور خارجه و سازمان اطلاعات و امنیت کشور مبنی بر ارسال ترجمه مقاله ای از روزنامه هاآرتص که حاوی کاریکاتور است وجود دارد. محمد مصدق و ارزیابی عملکرد فوق الذکر در دوره نخست وزیری. در متن این گزارش آمده است:

مجله هاآرتص هر هفته کشف نام یکی از شخصیت های جهان را با نوشتن شرح مختصری درباره آن شخص برای خوانندگان خود به اشتراک می گذارد. در شماره 01/10/1351 تحت عنوان این شخص کیست؟ او درباره دکتر محمد مصدق می نویسد:

کاریکاتوریست ها کاریکاتوری از این مرد با لباس خواب و گریه مثل باران کشیده اند. او دکترای حقوق بود و با سخنرانی های خود مردم کشور را تحریک می کرد اما در خارج از کشور مورد تمسخر قرار گرفت. او از خانواده ای اصیل بود، اما از زندگی در قصر خودداری کرد و به یک شلوار بسنده کرد. همان که مدیرعامل شرکت نفت را برکنار کرد و داماد خودش را به جای او نشاند و در نتیجه کشورش میلیاردها دلار ضرر کرد و مجلس متشنج شد. مجلس را منحل کرد و مردم را به پای صندوق های رای دعوت کرد. او عاقلانه صندوق های رای را به گونه ای سازماندهی (طراحی) کرد که هرکس رای موافق می داد می توانست چندین بار به صورت ناشناس رای دهد و هرکسی که رای مخالف داد باید شناسنامه خود را نشان می داد. بنابراین جای تعجب نیست که مصدق با 94/99 درصد آرا در آن انتخابات پیروز شد.

او از زمانی که خطرناک ترین رقیبش را ترک کرد، خوشحال شد و از ارتش خواست تا در خیابان ها تظاهرات کنند. اما برخلاف انتظارش، ارتش به او پشت کرد و خانه اش را سوزاند و رقیبش با گلباران به کشور بازگشت. دادگاه او را به دلیل 72 سال سن فقط به 3 سال زندان محکوم کرد.

محاکمه دکتر محمد مصدق توسط روزنامه اسرائیلی هاآرتص

۲۹۲۱۹

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=425987

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.