به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از ایرنا؛ حسین امیرعبداللهیان با ابراز خرسندی از این استقبال و خیر مقدم به حاضران در هفتمین مجمع تمدن های باستانی که در روز پنج شنبه 9 دی ماه 1402 در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، ابراز خرسندی کرد. جهانی فرهنگی تر و صلح آمیزتر
وزیر امور خارجه با بیان اینکه مجمع تمدن های کهن شامل تمدن هایی است که در طول تاریخ منشأ خدمات بزرگی به بشریت بوده اند، ابراز امیدواری کرد که این کشورها به ایجاد نوع دوستی، همزیستی، تفاهم و چندجانبه گرایی بر اساس ارزش های کشور کمک کنند. تمدن ها در اسناد این مجمع که در مقاطع مختلف ثبت شده است، همکاری تمدن ها به عنوان عنصری از قدرت نرم برای استفاده کشورهای عضو برای حل مشکلات مشترک بشری مورد تاکید قرار گرفته است.
امیرعبداللهیان گفت: فرهنگ و قدرت فرهنگی یکی از رسالت های تمدن های کهن به عنوان حاملان فرهنگ است که می تواند با گفتمان نژادپرستانه و برتری جویی مقابله کند، جهان امروز همچنان از استانداردهای دوگانه رنج می برد و در مقابل این رویکرد غیرسازنده، کشورهای متمدن باید گسترش دهند. تعامل و دوستی، احترام به ارزش ها و سنت ها، ترویج همزیستی مسالمت آمیز و اتخاذ تدابیری برای ایجاد فرهنگ تفاهم و گفتگو.
وی گفت: جنایاتی که در غزه و کرانه باختری فلسطین رخ می دهد مایه شرمساری بزرگ در تاریخ بشریت است. انتظار می رود تمدن های باستانی که پیشگام تفاهم و صلح هستند، این جنایات را محکوم کرده و از تمام توان خود برای توقف این وضعیت وحشتناک و ایجاد دادگاه جنایتکاران جنگی استفاده کنند.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: گفت وگو و تعامل فرهنگی به عنوان میراث مشترک تمدن های کهن الگویی مناسب برای حل چالش های کنونی از جمله بحران فلسطین است.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه در سال 2023 شاهد احیای شوم توهین به مقدسات دینی و مسلمانان و همچنین سکوت خودآگاهانه برخی از دولت های غربی بوده ایم، ادامه داد: ادیان یکی از مهم ترین بخش های تمدن های باستانی بوده و اهانت های صورت گرفته است. اهداف شومی برای برهم زدن صلح بین ملت ها و مذاهب شناسایی شده است و جمهوری اسلامی این اقدامات را محکوم می کند، انتظار می رود تمدن های کهن که خاستگاه ادیان الهی بوده اند نقش خود را در جلوگیری از این رفتارها ایفا کنند.