افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
2

مجازات فرار از متهم + مجازات و شرایط اعدام

  • کد خبر : 148154
مجازات فرار از متهم + مجازات و شرایط اعدام

گاهی اوقات شرایط به گونه ای است که باید متهم را مجبور به فرار یا مخفی شدن از دست مأموران کرد. در قانون مجازات اسلامی نیز در این مورد بحث شده و این عمل جرم محسوب شده و از آن جرایم قابل مجازات است. البته این جرم اشکال مختلفی دارد که بسته به نوع و […]

گاهی اوقات شرایط به گونه ای است که باید متهم را مجبور به فرار یا مخفی شدن از دست مأموران کرد. در قانون مجازات اسلامی نیز در این مورد بحث شده و این عمل جرم محسوب شده و از آن جرایم قابل مجازات است. البته این جرم اشکال مختلفی دارد که بسته به نوع و شرایط آن مجازات تعیین می شود. حال اگر به دنبال این هستید که بدانید مجازات فرار از دست متهم چیست و دادگاه برای چنین جرمی چه حکمی خواهد داشت، با ما همراه باشید.

متهم کیست؟ تفاوت بین متهم و مجرم

قبل از صحبت از مجازات فرار از متهم، باید بدانیم که به چه کسی متهم می گویند؟ آیا متهم همان مجرم است؟ در پاسخ به این گونه سؤالات می توان گفت که متهم با مجرم تفاوت دارد و در واقع متهم شخصی است که طبق قانون مرتکب امری شناخته شده است که جرم محسوب می شود، اما وجود ندارد. دلیل محکمی برای نشان دادن اینکه شخص مرتکب جرم شده است یا خیر!

در حالی که شرایط برای مجرم متفاوت است، در واقع مجرم به شخصی گفته می شود که جرم او در دادگاه ثابت شده و طبق قوانین جزایی مشخص شده باشد. در تعریفی دیگر باید گفت که کلمه متهم از تهمت می آید و به این معناست که شخص مجرم نیست و فقط مشکوک به گناه است.

مجازات مخفی شدن یا فرار از دست متهم چیست؟

به طور کلی مخفی شدن یا فرار از دست متهم جرم محسوب می شود و طبق قانون مجازات اسلامی در صورت کمک به فردی که قرار بازداشت او صادر شده است; یعنی چه فرار کنی و چه مخفی کنی مجرم هستی و به خاطر جرمی که انجام شده باید جریمه و مجازات بشی. حال در مورد مجازات چنین اشتباهی باید بگوییم که طبق ماده 123 قانون مجازات اسلامی مجازات این جرم به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از:

  1. در صورتی که متهم به اعدام محکوم شود و فردی متواری شود، حکم فرد از 1 تا 3 سال حبس خواهد بود.

  2. در صورتی که متهم به حبس ابد یا حبس موقت با اعمال شاقه محکوم شود و فردی از دست وی فرار کند از 6 ماه تا 2 سال حبس انتظامی محکوم خواهد شد.

  3. آخرین وضعیتی که وجود دارد این است که شرایط خاصی وجود دارد که قاضی بررسی های لازم را انجام می دهد و بر حسب شرایط از یک ماه تا یک سال زندان برای متهم تعیین می کند.

سوالی که ممکن است در چنین شرایطی پیش بیاید این است که آیا همه افراد صرف نظر از روابطشان در صورت ارتکاب چنین جرمی طبق سه دسته فوق مجازات خواهند شد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که خیر، برخی از افراد با نسبیت خاص در صورت انجام چنین کاری مجازات آنها در دسته فوق قرار نمی گیرد. این افراد و روابط آنها عبارتند از:

  • زن یا شوهر؛ باید گفت که زوجین حتی در صورت جدا شدن از یکدیگر جزو این دسته بوده و از مجازات معاف خواهند بود.

  • پدر یا مادر برای انجام این کار؛ البته افرادی که در دسته اجداد فرد قرار می گیرند نیز مشمول این مورد خواهند بود.

  • اگر فراری پسر یا نوه خود را هدف قرار دهد، مجازات متخلفان در سه دسته فوق قرار نمی گیرد.

  • برادران و خواهران یا افراد و خانواده هایی که درجه نسبیت آنها درجه 3 است.

آیا کمک به فرار متهم نیز جرم است؟

تا اینجا بررسی کردیم که اگر فردی از متهم فرار کند یا او را مخفی کند تکلیف چیست که طبق قانون آن شخص مجرم است و برای او مجازات در نظر گرفته شده است و این مجازات را نیز بررسی کردیم. حال این سوال پیش می آید که اگر فرد فقط نقش کمکی در این شغل داشته باشد چه؟ آیا دوباره مجازات می شود؟ پاسخ این پرسش “بلی” است. فردی که در این مسیر فقط نقش مددکاری را ایفا می کند مجرم است و در قانون مجازات اسلامی نیز مجازات هایی برای چنین فردی پیش بینی شده است.

این مجازات بسته به جرم و شرایطی که اتفاق می افتد متفاوت است، اما معمولاً مجازاتی که برای چنین شخصی در نظر گرفته می شود پرداخت جزای نقدی، شلاق و حبس است.

از یک وکیل آگاه کمک بگیرید!

گاهی شرایط به گونه ای است که ناگهان در چنین موقعیتی قرار می گیرید و مجبورید فرار کنید یا متهمی را پنهان کنید. در برخی موارد شما هیچ کاری انجام نداده اید، اما به آن جرم نیز متهم هستید. در این صورت تکلیف چیست؟

پیشنهاد ما به شما این است که در چنین مواقعی حتما با یکی باشد وکیل متخصص مشورت کردن. یک وکیل متخصص در این زمینه می تواند با توجه به علم، دانش و تجربه خود راهکارهای مناسبی را در اختیار شما قرار دهد. سپردن پرونده به دست یک وکیل خوب نیز می تواند به شما کمک کند و از مجازات و جریمه جلوگیری کنید.

حال اگر دانش و تجربه ای در جستجوی وکیل ندارید و نمی دانید پرونده را به چه کسی بسپارید، از سایت یک وکیل از طرف ما کمک بگیرید در این سایت که یک مرجع حقوقی مورد اعتماد است بهترین وکلا را بر اساس تجربه، دانش، منطقه و … به شما معرفی می کنیم تا بتوانید خودتان تحقیقات لازم را انجام دهید و در نهایت بهترین تصمیم را بگیرید.

مجازات مخفی شدن یا فرار از دست متهم چیست؟

آخرین کلمه

متهم با مجرم فرق دارد، متهم در واقع فردی است که دادگاه او را مجرم احتمالی می داند، یعنی باید در دادگاه حاضر شود تا تحقیقات لازم انجام شود و در نهایت مشخص شود که آیا شخص مقصر است یا نه! اما مجرم کسی است که جرمش ثابت شده و باید مجازات شود. حال اگر متهمی را فراری دهید یا مخفی کنید مرتکب جرم شده اید و باید مجازات شوید که در این مقاله در رابطه با این مجازات به طور گسترده به آن پرداخته ایم.

آبنما: یک وکیل از طرف ما

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=148154

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.