افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
6

مبانی سران مشروطه

  • کد خبر : 109423
مبانی سران مشروطه

به گزارش خبرنگار تاریخ رکنا، در جنبش مشروطیت کسانی بودند که با پاکی نیت از جان و مال خود دریغ نکردند و با وجود همه موانعی که بر سر راهشان بود، این حرکت ملی را به واقعیت تبدیل کردند. در میان این مبارزان آزادی ” ستارخان “و” باقرخان دو نام جاودانه است، مخصوصاً «ستارخان»، زمانی […]

به گزارش خبرنگار تاریخ رکنا، در جنبش مشروطیت کسانی بودند که با پاکی نیت از جان و مال خود دریغ نکردند و با وجود همه موانعی که بر سر راهشان بود، این حرکت ملی را به واقعیت تبدیل کردند. در میان این مبارزان آزادی ” ستارخان “و” باقرخان دو نام جاودانه است، مخصوصاً «ستارخان»، زمانی که مردم تبریز پس از یک سال محاصره از گرسنگی جان باختند و می خواستند به جنگی که نتیجه آن معلوم نبود پایان دهند، این ستاره تبریز بود که پرچم های سفید را در بام خانه، تبریز بالنده را با هجومی قهرمانانه به زیر کشید و سرانجام به پیروزی بزرگی منتهی شد، اما به زودی عوامل ویرانگر در لباس مشروطیت مشکلات فراوانی را برای مشروطیت به ارمغان آوردند که بنیانگذاران این جنبش از کردار خود پشیمان شدند و آرزو کردند بازگشت استبداد قاجاریه جای تأسف است که بگوییم چند سالی از استقرار مشروطیت با آن همه خون پاکی که ریخته شد و رهبر این جریان آقای سید عبدالله بهبهانی توسط تندروها و تندروها ترور شد، نمی گذرد. اوضاع به قدری آشفته شد که محمدعلی میرزایی خلع شد، اوضاع کشور را برای بازگشت و پس گرفتن تاج و تخت مساعد دید و با حمایت روسیه تزاری وارد ایران شد و جنگ های داخلی سراسر کشور را فرا گرفت. بدترین اتفاق این بود که روس ها از این فرصت به بهانه اخراج او استفاده کردند (شوستر، مشاور مالی آمریکایی خزانه دار کل مجلس را تعطیل کرد و ارتش روس به سمت قزوین پیشروی کرد و شرایطی فراهم شد که ارتش روس بتواند در آنجا بماند. ایران و استقلال این کشور). یک بار برای همیشه گم شو اما اراده خدا این بود که ملت ایران از این مصائب بگذرد.

« نصیرالملک او در انگلستان تحصیل کرد و ساختار دموکراسی را کاملاً می شناخت و معتقد بود که استقرار مشروطیت در ایران بدون پیش زمینه لازم امکان پذیر نیست. به این ترتیب هرکسی که ریاست قوه مجریه کشور را تصرف کرد، به مشروطیت اعتقادی نداشت و نتیجه خروج نیروهای روس به ایران این بود که شورای ملی تعطیل شد و تمام اختیارات دولت در دستان قرار گرفت. نایب السلطنه و در واقع بعد از آن همه تلاش برای مشروطیت و آزادی تبدیل به دیکتاتوری و دوباره همان آش و همان آش می شود.

وقتی سران مشروطیت این نامه را به نایب السلطنه نوشتند، نمی دانستند که بحران های بزرگ دیگری در راه است و به زودی جهان درگیر جنگ زنان سوزان خواهد شد و قحطی و قحطی جان میلیون ها ایرانی را خواهد گرفت. «ژنرال دانسترویل» فرمانده قوای انگلیسی در ایران می نویسد وقتی به قزوین رسیدیم اجساد روی زمین افتاده بود و کسی نبود که آنها را از جاده عمومی خارج کند و دفن کند. صحنه های مشابهی در طول جنگ جهانی اول به طور گسترده در سراسر ایران دیده شد.

به مقام رفیع و رفیع حضرت اقدس، نماینده ملکوت بزرگ ارواحنا فداه.

خدمات و جان فدائیان در اجرای احکام شرع ناب و استقلال کشور و تحکیم اساس قانون اساسی بر عموم مردم بویژه حضرت اقدس معلوم و آشکار است. پس از گشایش دارالشورای شورای ملی وزیران و تعیین کابینه، همه در گوشه ای نشستیم و مدتی نظاره گر بودیم، اما کارمندان ملت و دولت دستور دادند که جبران شود. گذشته خسارت.

متأسفانه بر خلاف انتظار ایثارگران نتیجه داده است، روز به روز اختلافات همانطور که مشهود است بیشتر شده و ناکامی ها بیشتر شده و جناح های مختلف شکل گرفته است. سازهای ناریه بنا را به خطر انداخته است و این به عشق آن حضرت پوشیده نیست. به همین دلیل پیشگیری به تعویق افتاد و دشمن شروع به عملیات کرد. تقریباً یک ماه پیش علناً یک نفر را کشتند، جلوی او را نگرفتند، به مقامات عالیه حمله کردند و «حجت الاسلام بهبهانی علی روس الشهد» را کشتند که انگیزه اش برای همه مردم کشور معلوم است. تا امروز آنها کاری را انجام دادند که نباید انجام شود. . فداییان دیگر طاقت ندارند و جای تأخیر نیست.

ما بارها درخواست دستگیری قاتل را داریم. آنها قول دادند که پس از تشکیل کابینه به این مهم رسیدگی شود. اکنون خوشبختانه کابینه وزرا تشکیل شده و چند روزی از تشکیل کابینه می گذرد و هیچ اقدامی صورت نگرفته است. لازم است طوماری جداگانه از آستان مقدس از طریق این طومار صادر شود تا سریعاً دستور اخراج افرادی که طرف شبهه ملت هستند و برای این عمل کفرآمیز به آنها داده می شود و اگر خدای ناکرده عهد آن چنان که هست محقق می شود، اگر اقدام فوری صورت نگیرد و هر کس آن شخص را بکشد مجازات نشود، فدائیان بر این باورند که کل حوزه امور کشور سردرگم می شود و جلوگیری از این مفاسد غیرممکن خواهد بود. از آنجایی که ما ارادت خالصانه به پیامبر اکرم (ص) با نیت پاک داریم، لازم دانستیم قبل از اینکه کار به جاهای تنگتر و ترسناکتر برود، علاج را به ایشان ارائه دهیم.

21 رجب 1328 تهران

منبع: هاستان

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=109423

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.