معاون رئیس جمهور دولت اصلاحات معتقد است که برای حوزه زنان و مشکلات آنها نظریه واحدی وجود ندارد.
مهمترین قسمت های گفتگوی زهرا شجاعی را می خوانید:
تلاش هایی که برای بهبود سازمان انجام شد در برخی از دولت ها با موفقیت همراه بود. اما در دولت معجزه آسای هزاره سوم، این سازمان به زوال رفت. به نظر من راه حل این است که سازمان را بدون چسبیدن به قدرت و به دور از روابط حاکمیتی و حاکمیتی افراد و بر اساس نظر کارشناسی ساماندهی کنیم تا مسائل زنان به نحو احسن مدیریت شود.
بعد از این همه سال فهرستی از حقوق و تکالیف زنان در جمهوری اسلامی ایران منتشر شد که کار ارزشمندی بود و نمی خواهم زحمات دوستان را نادیده بگیرم اما نامه نیست و هست. مجموعه ای از فعالیت ها و وظایف زنان.
قسمت تاسف بار ماجرا این است که می خواستند این نامه را با کنوانسیون زنان در کشورهای اسلامی جایگزین کنند. می خواستند متنی را که بر اساس قوانین داخلی کشور نوشته شده بود به کشورهای اسلامی ببرند که از نظر شرعی با ما اختلافات زیادی دارد و متأسفانه با شعار و تبلیغات در مجلس تصویب کردند.
متأسفانه پس از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی، نظریه محکمی که مورد قبول نسبی نظام و گروه های مختلف باشد، نداریم.
آیا هنوز مشخص نیست جمهوری اسلامی با اشتغال زنان موافق است یا خیر؟ هنوز مشخص نیست جمهوری اسلامی چه برنامه ای برای مسئله حجاب دارد.
مسائل زنان نیازمند همگرایی و اتحاد میان گروه های مختلف است. ما باید بر نقاط مشترک تاکید کنیم و مانند مؤتلفه اسلامی زنان دور هم جمع شویم و بپذیریم که مسائل زنان ملی است و عزم جدی ملی می طلبد.
زنان سرمایه اجتماعی و انسانی هستند که امروزه نسبت به گذشته دانا، آگاه و توانمندتر هستند. این سرمایه باید دریافت شود و در صورت غفلت از آن منفجر می شود، همانطور که در ماه های اخیر و در اعتراضات مردمی شاهد بودیم که متأسفانه به دلیل بی احتیاطی باعث هزینه های سنگین شد.
من معتقدم که منافع ملی در گرو توجه جدی به موضوع زنان است. نمی توان به اهداف توسعه دست یافت و زنان را نادیده گرفت یا به آنها به عنوان ابزار نگاه کرد. امور زنان به حجاب محدود نمی شود.
در رسانه ها تصور می شود که همه امور و امور زنان به حجاب اختصاص دارد. اگرچه نباید اینطور باشد.
امور زنان نباید تنها توسط فعالان زن برنامه ریزی و مدیریت شود، همه دولتمردان و دولت های زنان باید در این موضوع متحد شده و مشارکت داشته باشند.
همگرایی و اتحاد میان فعالان این عرصه و تاکید بر نقاط مشترک از موضوعات مهم در حوزه زنان است. ساماندهی سازمان های دولتی امور زنان باید با مطالعات علمی انجام شود.