به گزارش خبرنگار ایلنا، داوود منظور در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: لایحه بودجه 1403 امسال در 2 قسمت بر اساس ماده 182 آیین نامه داخلی ارائه می شود که بخش اول آن مربوط به تصمیمات و تبصره ها و همچنین به قانون اساسی است. ارقام کلان بودجه، به ویژه بودجه عمومی و غیره. مانده های مهم به ویژه عملیاتی بوده و چنین مفروضاتی به جمع آوری وجوه مربوط می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: زمان جلو رفته است، باید قسمت اول را در آبان ماه و قسمت دوم هزینه را ارائه می کردیم. خوشبختانه دولت بخش اول را در زمان مقرر به مجلس ارائه کرد. چون مجلس در برنامه هفتم حضور داشت، آقای رئیس جمهور فرصت ارائه بودجه را نداشتند، انشالله بعد از تعطیلات مجلس، آقای رئیس جمهور در جلسه اول حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: این لایحه ای که ارائه کردیم با دو نوبت همراه بوده است، یکی اینکه بررسی برنامه هفتم را تمام کرده ایم و دیگری احکامی که در بودجه آوردیم در برنامه هفتم آورده شد و 5 سال در نظر گرفتیم. برای آنها تدارک دیده شده است و دیگر در بودجه وجود ندارد. نکته دیگر اینکه احکام مکرر ادغام شد و در 70 ماده برای صدور حکم دائمی به مجلس ارائه شد و متوجه شد که با توجه به اینکه قوانین جدیدی نیستند تصویب آنها زمان زیادی نمی برد.
منظور تاکید کرد: ما سعی می کنیم به ارقام خود به ویژه در منابع درآمدی دولت با دید واقع بینانه نگاه کنیم. درست است که در لایحه 1403 رشد منابع را 18.5 درصد پیش بینی کرده ایم، اما نسبت به لایحه 1402 رشد بیش از 40 درصدی دارد. با لایحه ای که برای سال 1403 تهیه کردیم، پیش بینی ما اجرای بیش از 90 درصدی است. ما سعی کردهایم این آرزوی دیرینه را محقق کنیم که ساختار بودجهمان مبتنی بر درآمد پایدار باشد.
منظور یکی از اصلی ترین نشانه های مربوط به وابستگی بودجه به درآمد پایدار را شاخص تراز عملیاتی دانست که 1402 منهای 454 همات در بودجه است و خاطرنشان کرد: طبق قانون 454 همات درآمد ما کمتر از هزینه های جاری است. . قرار است کسری تراز عملیاتی را با منابع حاصل از دستیابی به کالاهای سرمایه ای جبران کنیم و مهمترین آنها فروش نفت است اما نفت منبع سرمایه برای کشور است اما امسال بخشی از درآمدهای نفتی یا تولید کالاهای عمومی باید صرف امور جاری شود و این قابل قبول نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: در لایحه بودجه 1403 تراز عملیاتی را به منفی 307 رساندیم، یعنی نسبت به قانون بودجه سال گذشته یک سوم کاهش یافته است و امیدواریم در دو مرحله آینده تراز عملیاتی را کاهش دهیم. میتوانیم این تراز عملیاتی را به صفر برسانیم و دولت با درآمد پایدار کار کند و اگر درآمدی از فروش نفت و املاک داریم، آن را صرف کارهای دیگر کنیم نه هزینههای جاری دولت. یکی دیگر از منابع بودجه عمومی، تملک دارایی های مالی است. اگر دولت ها منابع کمی داشته باشند، اوراق قرضه منتشر می کنند. در دولت مجبور نیستیم با آن اوراق بدهیم و حقوق بپردازیم. البته تملک دارایی های مالی افزایش یافته است. در بودجه سال آینده ، این است که امسال و سال آینده باید اوراق فروخته شده در سال های گذشته را به موقع بازپرداخت کنیم.
وی ادامه داد: امسال درآمد خالص ما از انتشار اوراق منفی بود، یعنی از فروش اوراق برای امور جاری استفاده نکردیم و برای پرداخت بدهی سال های گذشته استفاده شد. برای سال آینده رقمی در نظر گرفته شده تا بتوانیم بدهی های سال های گذشته را به موقع پرداخت کنیم و امیدواریم منابع دولت برای پرداخت بدهی های سال های گذشته بدون نیاز به انتشار اوراق به خوبی باشد، اما باید مرحله به مرحله انجام شود و شما نمی توانید همه چیز را یکجا انجام دهید. تکیه بر منابع پایدار، پرهیز از انتشار اوراق قرضه و فروش دارایی های سرمایه ای برای پوشش امور جاری دولت مهم ترین ویژگی لایحه بودجه سال آینده است.
منظور در خصوص درآمد مالیاتی نیز گفت: دولت نباید نسبت به شرکت ها و حقوق بگیران سخت گیری کند، زیرا قوانین مالیاتی ما تغییر نکرده و مالیات ها طبق قانون اخذ می شود. توجه داشته باشید که هیچ یک از این دو مورد در بودجه پیشنهادی اتفاق نیفتاده است و اتفاق جدیدی در مالیات بر دارایی، دستمزد، مشاغل و مشاغل رخ نداده است. منبع رشد درآمدهای مالیاتی به تفصیل محاسبه شد و یکی از منابع ما در امور مالیاتی، گسترش مسیر مالیاتی فراریان مالیاتی است که آرزوی کشور برای تحقق عدالت مالیاتی است.
وی با بیان اینکه اقدام جدی دولت در دو سال گذشته با فراریان مالیاتی باعث افتخار است، گفت: در سال گذشته 457 حمت درآمد مالیاتی جمع آوری و امسال 740 حمت ایجاد شده است. در 2 سال گذشته از افراد دارای حساب خوب مالیات دریافت نکرده ایم و رشد درآمد مالیاتی به دلیل شناسایی مودیان جدید بوده است.
وی افزود: تعداد مودیان 86 درصد رشد داشته است. در بخش شرکتی در سال 1400 معادل 2.9 میلیون مودی بود که در سال گذشته به 4.5 میلیون مودی رسید و امسال با دریافت بازده به 4.5 میلیون مودی افزایش یافت. خوش شانسی است که همه مالیات می پردازند، البته ما مشاغلی داریم که کم درآمد هستند و از آنها مالیات نمی گیریم، بنابراین امسال از 5.5 شغلی که اظهارنامه مالیاتی داده اند، 2 میلیون شغل با صفر مالیات گرفته شده است. مالیات بر درآمد و انصاف است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: امسال آستانه معافیت مالیاتی شرکت های خوب را 40 درصد افزایش دادیم و نظر دولت و رئیس جمهور افزایش 40 درصدی معافیت نسبت به پایه سال گذشته است. .
رئیس سازمان برنامه و بودجه از گزارش برخی نمایندگان مجلس از درخواست دولت برای کسب مجوز از مقام معظم رهبری و خروج از صندوق توسعه ملی خبر داد. عمرانی کند گفت: طرح های تملک که اکثر آنها بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند تکمیل می شود. در سفرهای استانی رئیس جمهور، بخشی از این پروژه های سالانه افتتاح می شود. متوجه شدیم که بسیاری از این طرح ها ظرفیت تکمیل و بهره برداری تا پایان امسال و شش ماه آینده را دارند. حدود 980 پروژه قابل افتتاح است که به طور مساوی در تمام استان ها توزیع شده است و برای تکمیل آنها حدود 250 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: پیش بینی ما این است که در 8 ماهه اول حدود 3000 میلیون دلار از این محل منابع دولتی در اختیار دولت باشد. انشاالله دولت جواب اعتماد مقام معظم رهبری را خواهد داد. در تکمیل طرح ها تحولی خواهیم داشت. ما برنامه زمانبندی بهره برداری از پروژه ها را داریم. کم کم در سفرهای استانی شاهد افتتاح پروژه های زیادی تا پایان سال خواهیم بود.
خبر در حال تکمیل است…