افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
3

ما در برخورد با قدرت‌های بزرگ تصمیم‌گیری نمی‌کنیم

  • کد خبر : 149853
ما در برخورد با قدرت‌های بزرگ تصمیم‌گیری نمی‌کنیم

به گزارش زنهار، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان ۲۵ آذرماه برای دیدار با همتای روس خود به مسکو سفر کرد. سفر رئیس جمهور در حالی انجام شد که این روزها جنگ اسرائیل و حماس در راس اخبار جهانی قرار دارد و با نزدیک شدن به دومین سالگرد جنگ اوکراین، تهران و مسکو همچنان در راستای […]

به گزارش زنهار، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان ۲۵ آذرماه برای دیدار با همتای روس خود به مسکو سفر کرد. سفر رئیس جمهور در حالی انجام شد که این روزها جنگ اسرائیل و حماس در راس اخبار جهانی قرار دارد و با نزدیک شدن به دومین سالگرد جنگ اوکراین، تهران و مسکو همچنان در راستای گسترش روابط در زمینه های مختلف قدم برمی دارند. در همین حال، سید ابراهیم رئیسی پس از یک سفر کاری فشرده یک روزه به روسیه، به تهران بازگشت و موضوع فلسطین را یکی از موضوعات مهم مورد بحث برشمرد و گفت: درباره مسائل دو کشور به ویژه در عرصه میدانی. انرژی، کشاورزی، ترانزیت و همکاری، مسیر شمال به جنوب به عنوان مهمترین محورهای همکاری دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

ناصر نوبری سفیر سابق ایران در شوروی در گفتگو با خبرآنلاین در خصوص اهمیت این سفر گفت: در شرایط حساس کنونی جنگ غزه در سطح منطقه و بین المللی به شدت خطرناک شده است. از سوی دیگر، روسیه درگیر جنگ در اوکراین است. در هر یک از این دو جنگی که در حال حاضر در جهان در جریان است، ایران در جنگ غزه و روسیه در جنگ اوکراین نقش اساسی دارند و هر دو جنگ به بن بست رسیده و آینده آنها نامشخص است. در چنین شرایطی رایزنی بین دو کشور در سطح بالا مهم است و می تواند تعیین کننده باشد.

وی در خصوص اظهارات مدبرانه پوتین گفت: ما باید روابط با هر کشوری را متناسب با نوع کشور تنظیم کنیم، در روابط با بسیاری از کشورها تشریفات می تواند عقب نشینی کند و اصل در رایزنی و محتوای آن است، اما در رابطه با قدرت های بزرگ به دلیل فطرت متکبرانه شان، مناسک از اهمیت ویژه ای برخوردار است، قرآن در مورد فرعون می فرماید (فستخف قومه فتاووه) یعنی فرعون با تحقیر و تحقیر آنها را به پیروی و اطاعت از خود وا می دارد. ماهیت مستکبران که روش های تخفیف را در روابط به کار می برند تا با تحقیر طرف مقابل از آنها سوء استفاده کنند به همین دلیل در روابط با قدرت های بزرگ باید به تشریفات اهمیت ویژه ای داد و حتی تشریفات در نوع مشاوره تاثیرات اساسی دارد. و محتوای روابط با همکاری با ابرقدرت شوروی، اهمیت این مکانیسم را کاملاً تجربه کردم و آن را به طور جدی در روابط خود کنترل کردم. هر کلمه و هر حرکت پوتین مهم است و برای این منظور او آن عبارات را در مقابل خبرنگاران و جهان بیان کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اینکه پوتین به سفر قبلی رئیس جمهور ایران پاسخی نداد، سفر اخیر به مسکو ضروری بود، گفت: همانطور که در سوال قبلی تاکید کردم هنگام کار با قدرت های بزرگ باید از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. به تشریفات وابسته باشد. فرقی نمی کند این قدرت بزرگ دوست ما باشد یا نباشد، استکبار ذاتی قدرت هاست. اگر رایزنی در این مرحله مهم است و نوبت سفر به طرف مقابل است، باید اصرار داشته باشیم که اگر طرف مقابل به ایران آمد، نگران نباشید، مشورت با ایران برای طرف مقابل بسیار مهم است و ما نباید خودمان را دست کم بگیریم ما در برخورد با قدرت های بزرگ مشکل داریم به همین دلیل اعلام می شود که بیش از 30 سفر به مسکو انجام شده است. به محض اینکه توجیه کنیم که از نظر مشورتی و محتوایی به آنها نیاز داریم و مرتب و مکرر به مسکو می رویم، آنها به رابطه اضافه می کنند. ما در دوره بسیار حساسی بودیم که در غرب کشور با سلاح های روسی با عراق می جنگیدیم و در شرق کشور در افغانستان با روس ها جنگ نیابتی داشتیم. تا زمانی که روس ها حتی یک بار هم به ایران نیامده اند، ما حتی یک بار هم به مسکو نرفتیم. حتی گاهی کار خاصی انجام می دادیم که دو بار طرف روسی می آمد و یک بار می رفتیم. انفعال برای حفظ روابط دوستانه نشان داده می شود، در حالی که برعکس، روابط از موضع قدرت و برابری منجر به توسعه و گسترش روابط می شود.

سفیر سابق ایران با ارزیابی پیام وزیر امور خارجه که دیدار و گفتگوی پوتین و رئیسی را مهم توصیف کرد، گفت: قاعدتا در چنین شرایط حساسی، گفتگوها می تواند مهم و تعیین کننده باشد. صهیونیست ها اهمیت ویژه ای برای روابط با روسیه قائل هستند و روسیه را شریک امنیت و بقای اسرائیل می دانند. بر این اساس، اگر روس‌ها اراده سیاسی برای کاهش و پایان دادن به تنش را داشته باشند، ابزاری برای تأثیرگذاری بر آن در این راستا دارند. در غیر این صورت به سمت تعادل تعارض پیش خواهند رفت.

نوبری در پایان در پاسخ به این سوال که توافق ایران و روسیه علیه تحریم های بین المللی تا چه اندازه می تواند روابط دو طرف را خنثی کند یا تهران و مسکو را به هم نزدیک کند، گفت: با توجه به روابط و توانمندی های خوب دو کشور عظمت ایران و روسیه و همسایگی دو کشور و تحریم هر دو کشور، یکی از مواردی که در روابط دو کشور به آن توجه کافی نشده، همکاری دو کشور در خنثی سازی تحریم ها است. . این همکاری ها بسیار منعطف است، به نظر من ضعف همکاری از این نظر غیرعادی است، زیرا پس از مدت ها به دنبال اعلام، اعلامیه و قرارداد برای چنین همکاری هایی هستیم. بیانیه ها و اعلامیه ها و غیره یعنی بدنه کشور حتی با وجود تحریم ها کار لازم را با روسیه انجام نمی دهد، حالا مسئولان سیاسی می خواهند با بیانیه ها این همکاری را برقرار کنند و… با وجود این همه سروصدای دوستی با روسیه، ما با روسیه رابطه داریم. حدود دو یا سه میلیارد دلار است، در حالی که ترکیه عضو ناتو است و عملا مخالف روسیه است، اما رابطه بیست میلیارد دلاری با روسیه دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=149853

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.