به گزارش بازار، روابط عمومی شرکت هواپیمایی پارس در واکنش به تعطیلی دفتر این شرکت هواپیمایی در فرودگاه مهرآباد به منظور تنویر و اطلاع رسانی به عموم مردم توضیحات زیر را منتشر کرد:
شرکت هواپیمایی پارس همسو با سایر ایرلاین ها، با توجه به رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال رأی رئیس تنظیم بازار مبنی بر تعیین تکلیفی قیمت حمل و نقل هوایی بار و مسافر و با با هماهنگی کمیته اقتصادی شرکتهای هواپیمایی اقداماتی را برای اصلاح حداقل نرخ بلیتهای فروش انجام دادند و بلیتهای خطوط هوایی خود را خریداری کردند. اما در بازدید نمایندگان سازمان تعزیرات و وزارت راه و شهرسازی از دفاتر فروش بلیت، دفتر فروش این شرکت بدون توجه به رأی دیوان عدالت اداری و بدون اطلاع قبلی پلمب شد. . اطلاعیه و حکم به فروش بلیط به نرخ عمومی کلیه شرکت های هواپیمایی.
پارس ایر در طول فعالیت خود علیرغم تمامی فشارها و تحریم های ناعادلانه، برای حفظ و توسعه صنعت هوانوردی کشور تلاش می کند و با وجود هزینه های ارزی بسیار بالای شرکت های هواپیمایی از جمله تعمیر و نگهداری هواپیما، با رعایت تمامی دستورالعمل های ایمنی، علاوه بر انجام … پروازهای عادی مفتخر است که پذیرای هموطنان عزیز در مناطق محروم کشور از جمله ایرانشهر، آغاجاری، ماکو و … باشد و برای ارتباط مناطق محروم کشور با مراکز استان ها، پروازهای منظمی برقرار کرده است.
لذا با توجه به افزایش نرخ ارز، هزینه های جاری ناشی از تورم و عدم تناسب قیمت بلیط با هزینه ها، اقدام فوق را غیرحرفه ای می دانید و به نوعی به ایمنی پروازها لطمه می زند. بر این اساس نقش وزارت راه و شهرسازی در گشایش مسیرهای لازم برای تضمین ایمنی هواپیما نقش کلیدی و اساسی است.
از سوی دیگر، با برخورد ناعادلانه با صنعتی که 4 دهه تحت تاثیر تحریم های ناجوانمردانه بوده، صیانت از آن تنها با عرق ملی و تلاش مستمر همه کارکنان و با ورود به سیاست اقتصادی آن میسر شده است. مشکلات ناعادلانه کرایه ها چیزی جز بی توجهی، بی تفاوتی و کم توجهی مسئولان به مشکلات و درخواست های شرکت های هواپیمایی نیست.
در حال حاضر علاوه بر تحریم های بین المللی، شرکت های هواپیمایی نیز مشمول تحریم های داخلی هستند. همچنین در یک ماه گذشته شرکت های هواپیمایی و این شرکت درگیر عدم ترخیص قطعات هواپیماهای زمین گیر شده خود از گمرکات کشور بودند که یکی از دلایل روی زمین ماندن هواپیماها بوده و البته رسیدگی به این موضوع نیز می باشد. یکی از دلایل. از وظایف مهم وزارت راه و شهرسازی است.
همچنین در همین مدت پارس ایر برای افزایش ناوگان حمل و نقل هوایی 3 فروند هواپیمای مسافربری وارد کرد. طبیعتا حفظ و توسعه این صنعت جز با رفع موانع و به روز رسانی قیمت بلیط هواپیما امکان پذیر نیست. بنابراین مسئولان شرکت های هواپیمایی و این شرکت به عنوان خادمان مردم ایران امیدوارند مسئولان نهادهای نظارتی به ویژه وزارت راه و شهرسازی دلایل کاهش شبکه پروازی را بررسی کنند. کاهش تعداد پروازها، کمبود صندلی، توقف هواپیماها و نارضایتی مردم.
بدون شک تجربه و رسیدگی به امور فوق به صورت تخصصی و اقتصادی کمک شایانی به شرکت های هواپیمایی خواهد کرد و قطعا باعث پیشرفت صنعت و رضایت مردم عزیز کشورمان خواهد شد.
در پایان به منظور اطلاع رسانی و یادآوری هموطنان عزیز بخش کوچکی از هزینه های جاری شرکت های هواپیمایی را به عنوان اطلاعات مهم و مالی شرکت هواپیمایی به شرح زیر منتشر می کنیم.
مثال اول: اگر در اثر تغییرات دما، تنها یکی از شیشه های کابین شکسته شود که هزینه آن شامل خسارت بیمه نمی شود، هزینه تعمیر آن 115000 دلار (با نرخ تبدیل نیم 40000 تومان) می باشد. که معادل یک رقم عظیم است. از 4 شرکت هواپیمایی پارس برای فروش حداقل 3500 صندلی برای تامین هزینه ارزی فوق، یعنی انجام 75 پرواز با نرخ مصوب 1.550.000 تومان روی خط، به مبلغ 1000 میلیون و 600 میلیون تومان نیاز دارد. مسیر شیراز با ضریب بار 90% که مبلغ می باشد و درآمد مذکور علاوه بر مالیات و عوارض کسر می گردد.
مثال دوم: هزینه خرید 2 موتور اگر با قیمت مناسب وارد کشور شوید و مشکل تحریم را حل کنید معادل 2.6 میلیون دلار با امکان 4 هزار فرود و برخاست و هزینه هر تیک آف از زمینی معادل 650 دلار برای 2 موتور یعنی 26 میلیون تومان در یک پرواز و اثر مستقیم آن برای هر صندلی 635 هزار تومان است.
مثال سوم: هزینه خرید و تعویض لاستیک هواپیما به ارزش 6500 دلار با عمر مفید تنها 20 روز پرواز که هزینه ماهانه آن بالغ بر 390 میلیون تومان می باشد و برای حفظ ایمنی هواپیما بسیار مهم است.پروازها.
مثال 4: هزینه خرید و تعویض ترمز هواپیما در هر 6 ماه معادل 200000 دلار است. این هزینه معادل 33500 دلار برای هر هواپیما در ماه است. هزینه ریالی تعویض ترمز هر هواپیما ماهیانه یک میلیارد و 340 میلیون تومان و برای هر ساعت نشستن روزانه 135 هزار تومان برآورد شده است.
و مثال آخر: هزینه دریافت خدمات زمینی برای هر پرواز معادل 9 میلیون تومان است که اثر آن حداقل 200 هزار تومان به ازای هر بلیط است.
5 مثال مهم فوق عبارتند از: هزینه های جاری نیروی کار، هزینه های ارزی آموزش خلبانی در شبیه ساز، سوخت موتور، روغن، ایمنی پرواز، اجاره محل، مواد مصرفی، استهلاک هزینه ها، شرکت های فرودگاهی، سوخت خودرو، کترینگ، بیمه هواپیما. پوشاک پرسنل، حمل و نقل، فناوری اطلاعات (نرم افزار و سخت افزار)، هزینه گمرکی و ترخیص قطعات، ادامه صلاحیت پرواز، آماده سازی و به روز رسانی خدمات داخل هواپیما از جمله نشریات پرواز، به روز رسانی سیستم ناوبری، بررسی های فنی دوره ای هواپیما. حقوق کارمندان، بیمه و مالیات، هزینه های عمومی و … نیز اضافه می شود.
در این شرایط فروش بلیت برای هر صندلی کمتر از 2 میلیون تومان است، در شرایطی که همه طرف های مرتبط هزینه های خود را به صورت نقدی از شرکت های هواپیمایی دریافت می کنند، این امر ایرلاین ها را با شکست کامل مواجه می کند و طبیعتا نقدینگی برای آن باقی نمی ماند. تامین قطعات و در نتیجه تامین به موقع قطعات با هزینه فوق امکان پذیر نخواهد بود و این امر ایمنی پرواز را به خطر می اندازد. از سوی دیگر روند اجرای مشارکت هر بخش خصوصی با زیان انباشته برای توسعه ناوگان خود با اختلال جدی مواجه خواهد شد.
روابط عمومی شرکت هواپیمایی پارس ضمن پوزش از تشویش ایجاد شده در اذهان عمومی خواستار پیگیری و استیفای حقوق ایرلاین ها به عنوان خدمتگزار مردم شریف ایران در برابر تحریم های داخلی شد و امیدوار است که این شرکت ها مورد توجه قرار گیرند. اقدامات لازم برای حل مشکلات متعدد مشکلات همه ایرلاین ها و تا حصول نتیجه و اطلاع رسانی عمومی باید به صورت فوری انجام شود. ناگفته های زیادی باقی مانده است.