بیش از ۷۸ میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام آمریکا رای داده اند، اما هنوز مشخص نیست که رئیس جمهور بعدی آمریکا چه کسی خواهد بود. 8 سال پیش دونالد ترامپ نشان داد که سیاستش چیست و چگونه در قبال ایران رفتار می کند. اگرچه کامالا هریس معاون رئیس جمهور بود، اما به عنوان یک دموکرات قضاوت می شود، اما به دلیل رفتار این دو نفر با ایران.
حمیدرضا ترقی، معاون حزب موتلفه و نماینده پنجمین دوره شورای اسلامی در گفتگو با فرارو به بررسی این موضوعات پرداخت:
کامالا هریس یا دونالد ترامپ چه تاثیری بر شرایط کشور ما خواهند داشت؟
حمیدرضا ترقی: ترامپ رئیس جمهور آمریکا باشد یا کمالا هریس فرق خاصی ندارد. به نظر ما سیاست های آمریکا ناشی از تغییر رئیس جمهور آمریکا نیست، بلکه این موضوع به دکترین سیاست خارجی آمریکا مربوط می شود که توسط هیئت حاکمه آمریکا تدوین می شود و معمولا رئیس جمهور مجری این امور است. ، به جای اینکه بتوانید این خط مشی ها را تغییر دهید. اما ممکن است تفاوت هایی بین جمهوری خواهان و دموکرات ها در نحوه اجرای آن وجود داشته باشد. در واقع هر دو از روش های مختلفی برای رسیدن به یک هدف مشترک استفاده می کنند. بر این اساس بعید می دانم که این دو در نوع رفتارشان با جمهوری اسلامی تفاوتی ایجاد کنند.
با وجود همه اینها، سیاست های ترامپ در قبال ایران مبتنی بر فشار حداکثری بود، اما بایدن تا حدودی انعطاف پذیرتر بود. صرف نظر از سیاست های کلی این دو رئیس جمهور، آیا تفاوتی در رفتار آنها وجود ندارد؟
حمیدرضا ترقی: برخی فکر میکنند که یکی از کاندیداها باید نسبت به ایران نرمتر باشد و دیگری سختگیرتر، اما به نظر من سیاستهای این دو تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. نمیتوانیم با قاطعیت بگوییم که یکی از این دو نامزد واقعاً سختتر و دیگری نرمتر است. اکنون برخی از مسلمانان از ترامپ حمایت کرده اند، بنابراین او نیز توجه خود را به مسلمانان افزایش داده است. همچنین هر دو کاندیدا به خوبی می دانند که فشار حداکثری آنها بر مواضع جمهوری اسلامی تأثیری نداشته و جمهوری اسلامی را در مواضع خود پایدارتر کرده است. بنابراین هر دوی آنها در این سیاست به بن بست رسیده اند و می دانند که روش فشار راه درستی برای رسیدن به اهدافشان نیست و باید ایران را با همان شرایط بپذیرند، موضع ایران را بپذیرند و بفهمند که همه چیز به ضرر او خواهد بود. بود.
در خصوص ادامه مذاکرات، به هر حال مذاکرات ایران و کشورهای غربی و آژانس مدت ها متوقف یا تعلیق شده است، به نظر شما با کدام یک از این 2 نامزد امکان مذاکره وجود دارد؟
حمیدرضا ترقی: ما قطعا ترامپ را قاتل سردار سلیمانی میدانیم و در برابر قوه قضائیه جمهوری اسلامی او را محکوم میکنیم و جنایت او کاملاً روشن است و میدانیم چه مجازاتی باید در انتظار او باشد. بنابراین با این بینش و به عنوان یک قاتل نمی توانیم با او مذاکره کنیم و بنابراین باید از این به بعد امکان مذاکره و هرگونه تفاهم با آمریکا را نادیده بگیریم. مگر اینکه کامالا هریس سر کار بیاید که در این صورت ممکن است تفاوتی وجود داشته باشد، هرچند در ابتدا به آن اشاره کردم، اما در نهایت سیاست های کلی آمریکا مانند قبل است و موضع ما نیز مشخص است.