افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 14 November , 2024
0

ما آنتی بیوتیک هایی مانند سیب زمینی و شیرینی می خوریم. خودکشی بدون اینکه بدانی! – خبرگزاری بیشتر از ایران و جهان.

  • کد خبر : 431082
ما آنتی بیوتیک هایی مانند سیب زمینی و شیرینی می خوریم. خودکشی بدون اینکه بدانی! – خبرگزاری بیشتر از ایران و جهان.

به گزارش خبرنگار مهر، متاسفانه فرهنگ مصرف صحیح و صحیح داروها در کشور ما آنچنان که باید و شاید به درستی مورد تشویق قرار نگرفته است و همین موضوع باعث استفاده بیشتر داروها می شود. ضد زیستی برای خودمان ثبت نام کنیم در این میان خطرات و عوارض جدی این گونه داروها; ما خیلی آگاه […]

به گزارش خبرنگار مهر، متاسفانه فرهنگ مصرف صحیح و صحیح داروها در کشور ما آنچنان که باید و شاید به درستی مورد تشویق قرار نگرفته است و همین موضوع باعث استفاده بیشتر داروها می شود. ضد زیستی برای خودمان ثبت نام کنیم در این میان خطرات و عوارض جدی این گونه داروها; ما خیلی آگاه نیستیم و نمی دانیم چه آسیبی به سلامتی ما وارد می کند.

بررسی 10 داروی پرمصرف در کشور نشان می دهد که آمار مصرف آنتی بیوتیک افزایش یافته است آموکسی سیلین پرفروش ترین دارو در ترم اول 1403 بوده است.

سید حیدر محمدی مدیرعامل سازمان غذا و دارو گفت: کپسول آموکسی سیلین سلین 500 میلی گرم در نیمه اول امسال پرفروش ترین داروی بازار از نظر تعداد و کمیت بوده است.

وی با اشاره به آمار پرفروش ترین داروها در بازار دارویی کشور در 6 ماه گذشته افزود: پس از آموکسی سیلینداروهایی مانند ivig، سرم تزریقی، پاراستامول، آزیترومایسین، سفیکسیم، آموکسیکلاو، کلوپیدوگرل، آدالیموماب تزریقی، انسولین آسپارتواکسن آنفولانزا (4 ظرفیتی) و سفازولین تزریقات جزو 10 داروی پرفروش از نظر ریالی بوده است.

به گفته محمدی، با توجه به اینکه در فهرست 10 داروی پرفروش، چهار داروی آن مربوط به ضد زیستی است، نشان می دهد که باید در زمینه تجویز و مصرف خودسرانه این دارو اقدامات فرهنگی بیشتری صورت گیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در بین پرفروش ترین داروها از نظر تعداد همچنان آموکسی سیلین اولین و قرص سرماخوردگی برای بزرگسالان متفورمینپاراستامول کدئین، فاموتیدین، لووتیروکسینآسپرین، لوزارتان(پاراستامول، کافئین، ایبوپروفن) و قرص پانتوپرازول آنها به ترتیب در محدوده های زیر قرار دارند.

ضد زیستی من می بینمآنها انواعی از داروهای قوی هستند که توانایی درمان برخی از انواع باکتری ها را دارند. مصرف ضد زیستی من می بینممی تواند جان انسان ها را نجات دهد.

هنگامی که باکتری ها وارد بدن می شوند، گلبول های سفید خون (WBC) به طور طبیعی قبل از رشد، تکثیر و ایجاد علائم به آنها حمله کرده و آنها را از بین می برند. با این حال، گاهی اوقات تعداد باکتری ها بیش از حد افزایش می یابد و بدن دیگر نمی تواند با آنها مبارزه کند. در چنین مواردی، آنتی بیوتیک ها می توانند به کشتن باکتری ها کمک کنند. انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها وجود دارد که هر کدام در درمان نوع خاصی از باکتری ها موثر هستند.

در صورت ابتلا به عفونت های باکتریایی از آن استفاده کنید. ضد زیستی شروع می شود. تشخیص این نوع بیماری بر عهده پزشک است و در صورت لزوم آنتی بیوتیک تجویز می کند. شما نباید این داروها را به تنهایی و بدون تجویز پزشک تهیه یا مصرف کنید.

بیماری های ناشی از ویروس ها را نمی توان با آنتی بیوتیک درمان کرد. گاهی اوقات پزشک حتی قادر به تشخیص عفونت باکتریایی از ویروسی نیست. در چنین شرایطی ممکن است نیاز به انجام آزمایشی برای تشخیص نوع عفونت باشد و در صورت لزوم بتوان آنتی بیوتیک مصرف کرد.

بنابراین اطلاعیه سازمان غذا و دارو؛ ضد زیستی من می بینم آنها در لیست داروهای بدون نسخه یا بدون نسخه قرار ندارند و بنابراین داروخانه ها نمی توانند چنین داروهایی را بدون نسخه تهیه کنند. این در حالی است که این نوع تخلفات به کرات در برخی داروخانه های کشور مشاهده می شود.

چند روز پیش که برای پر کردن نسخه به داروخانه رفتم و منتظر بودم، دیدیم مشتری وارد شد و چند برگه خواست. آموکسی سیلین سلین مسئول فنی که خانم بود پرسید چرا اینقدر کپسول می خواهی و مرد میانسال گفت وقتی حالمان بد می شود غذا می خوریم.

همینطور مسئول فنی داروخانه قبول کرد و قانع شد که فلان برگه آموکسی سیلین سلین بدون نسخه بدهید.

متأسفانه این نوع صحنه ها در برخی داروخانه ها به وفور دیده می شود و هیچ مسئولی پاسخگو نیست.

مینو محرز، فوق تخصص عفونی مصرف زیاد است ضد زیستی دردی را دوا نمی کند و در بیمارستان ها باید اولویت کنترل عفونت باشد، گفت: به عنوان مثال برای بیمار بستری در آی سی یو فقط یک نوبت نیاز است. ضد زیستی مصرف شود، در حالی که مصرف زیاد باعث تشدید عفونت می شود.

ادامه: مصرف ضد زیستی در بیمارستان ها فاجعه بار است و من هشدار می دهم که زندگی نسل آینده را به خطر می اندازد.

محرز با بیان اینکه فرهنگ مصرف دارو در کشور نداریم، گفت: داروخانه ها هر دارویی را که می خواهند بدون نسخه به مردم ندهند زیرا سلامت آنها را به خطر می اندازد و داروها بدون نسخه مصرف نشود.

در همین حال، آرش سیفی، عضو کمیته ملی کنترل عفونت و مصرف منطقی ضد زیستیسالانه بیش از 100 هزار مورد عفونت بیمارستانی در کشور ثبت می شود و گفت: حدود 20 درصد بیماران به ویژه در بخش مراقبت های ویژه بر اثر عفونت بیمارستانی جان خود را از دست می دهند.

به نظر می رسد برای در امان ماندن از خطرات و عوارض مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در کشور باید تدابیر ویژه ای اتخاذ شود. من در نظر گرفت که چرا غذا بخورد ضد زیستی انگار خودکشی ناخودآگاه بوده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=431082

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.