حزب محافظه کار به رهبری «ریشی سوناک» پس از 13 سال حکومت، حمایت عمومی و مشروعیت خود را از دست داده است و حزب مخالف (کارگر) پیش از شروع جنگ غزه و بر اساس بررسی ها، پیروز انتخابات محسوب می شد.
سید حسن نصرالله: مقاومت اسلامی لبنان به خون شهدای راه قدس افتخار می کند.
کیر استارمر، رهبر حزب کارگر، در سپتامبر گذشته پستهای کلیدی حزب را به اعضای دولت سابق تونی بلر واگذار کرد، اقدامی که ناظران میگویند عزم وی برای به دست گرفتن قدرت در انگلیس را نشان میدهد. وی همچنین نام عناصری مانند جرمی کوربین رهبر سابق حزب کارگر را به دلیل دیدگاه های ضد امپریالیستی و ضد صهیونیستی خود از نامزدی این حزب در انتخابات آتی حذف کرد و اعلام کرد که این افراد در انتخابات جدید جایی ندارند. انتخابات مانیفست حزب کارگر
اما حالا جنگ غزه خواب او را بر هم زده و معادلات سیاسی جزیره را به هم ریخته است. فشار بر استارمر برای استعفا از رهبری حزب کارگر به دلیل سکوت وی در قبال جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، روز به روز بیشتر می شود و امید وی برای ورود به داونینگ استریت برای حفظ رهبری حزب کاهش یافته است. کاهش.
رهبران دو شورای لنکاوی حزب کارگر انگلیس امروز در تازه ترین واکنش ها به مواضع استارمر، استعفای وی از رهبری حزب را خواستار شدند. رهبران شوراهای برنلی و پندل به شدت خواستار تغییر موضع استارمر در مورد جنگ غزه و حمایت از آتش بس دائمی در این منطقه شده اند.
علاوه بر این، بیش از 330 نماینده شوراهای حزب کارگر طی نامه ای سرگشاده به آقای استارمر خواستار حمایت خود از طرح برقراری آتش بس در غزه شده اند. آنها می گویند موضع مغرضانه آقای استارمر در قبال رژیم صهیونیستی منجر به کاهش آرای مسلمانان کارگر شده و هزینه زیادی برای شهرت این حزب داشته است.
جامعه مسلمان انگلستان و اقلیت های قومی و مذهبی به طور سنتی از حزب کارگر حمایت می کنند. اما جنگ غزه نشان داد که مواضع رهبر کنونی این حزب در عرصه سیاست خارجی و مشخصاً در قبال فلسطین، تفاوت چندانی با مواضع دولت ندارد.
حمایت قاطع سوریه از فلسطین/جزئیات آخرین مذاکرات ایران
استارمر هفته گذشته طی یک سخنرانی جنجالی در اندیشکده چتم هاوس موضع دولت ریشی سوناک را در مورد رویدادهای فلسطین تکرار کرد و مدعی شد که برقراری آتش بس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را جسورتر می کند.
وی تصریح کرد: توقف کامل درگیری ها در این منطقه به حماس اجازه می دهد تا از زیرساخت ها و قابلیت های نظامی خود برای ادامه حملات علیه خود استفاده کند. [رژیم] بازسازی اسرائیل رهبر حزب کارگر، توقف های به اصطلاح بشردوستانه را تنها راه حل معتبر برای بحران غزه توصیف کرد.
این در حالی است که دولت سوناک با بی توجهی به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، مخالف برقراری آتش بس در این منطقه است و چنین طرحی را به نفع گروه های مقاومت فلسطین می داند. جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس دیروز در سخنرانی خود اظهار داشت: ما خواهان توقف موقت و محلی بشردوستانه برای تسهیل خروج اتباع خارجی و انتقال کمک های بشردوستانه هستیم.
دیوید لمی، وزیر امور خارجه در سایه، ضمن تایید این مواضع، گفت که حزب کارگر از اقدامات دولت برای خروج بیگانگان از غزه حمایت خواهد کرد و به تلاش ها در این زمینه کمک خواهد کرد. اظهاراتی که خشم حامیان سنتی حزب کارگر را برانگیخته است.
افراسیاب انور، رهبر شورای برنلی گفت: “من به خاطر ارزشهای ایستادن و سردادن بیعدالتیها در سراسر جهان به حزب کارگر پیوستم. اما متأسفانه، کیر استارمر از ارزشهای حزب کارگر و آن دفاع نکرده است. به همین دلیل است که “ما از او می خواهیم استعفا دهد. پیروی کورکورانه از موضع آقای سوناک برای ما و ساکنان این منطقه که ما نماینده آنها هستیم قابل قبول نیست.”
عسجد محمود، رئیس شورای پاندل نیز خواهان استعفای استارمر شد تا ردای رهبری به فردی که «دلسوز است و علیه بی عدالتی و کشتار ناروا مردم بی گناه سخن می گوید» منتقل شود.
گزارش ها حاکی از آن است که آقای استارمر در روزهای اخیر جلسات متعددی با نمایندگان مجلس کارگر مسلمان برگزار کرده است و به شدت به او توصیه شده است که از طرح آتش بس غزه حمایت کند.
پیام روسیه به ناتو درباره بسته شدن دریای بالتیک
دیروز یک نماینده ارشد حزب کارگر در گفتگو با اسکای نیوز گفت: “تعجبی نیست که آقای استارمر مورد بازجویی قرار گرفته است. هر روز صدها کودک در غزه می میرند و او هنوز نمی تواند خواستار آتش بس شود.”
با این حال، یک سخنگوی حزب کارگر گفت که رهبر حزب “به صراحت اقدامات حماس را محکوم کرده و بر لزوم کاهش رنج بشردوستانه در غزه تاکید کرده است”.
وی با بیان اینکه مردم فلسطین حماس نیستند و به طرز وحشتناکی رنج می برند، افزود: به همین دلیل از کمک های بشردوستانه حمایت می کنیم تا کمک ها، سوخت، آب، برق و دارو به سرعت به دست مردم برسد. “.
این سخنگو گفت: ما همچنین باید بپذیریم که اسرائیل هدف یک حمله تروریستی ظالمانه بوده است. اسرائیل حق و وظیفه دارد از خود دفاع کند، گروگان ها را نجات دهد و از انجام این نوع حملات تروریستی حماس جلوگیری کند.»
رهبری استارمر با مو گره خورده است
2 شب پیش استارمر با انتشار یک پیام ویدئویی استیصال خود را از فشارهای سیاسی نشان داد و در مورد موضوع اسلام ستیزی و مشکلات مسلمانان مقیم انگلیس صحبت کرد و اعلام کرد که دولت تحت رهبری وی این موضوع را جدی خواهد گرفت. استارمر در این پیام تلاش کرد تا نظر مساعد مسلمانان را به حزب کارگر جلب کند، اما حواشی این پیام بیشتر از محتوای آن خبرساز بوده است.
در این ویدئو کلیپ “مموریال شقایق” نماد یادبود سربازان انگلیسی را یدک نمی کشد و این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که بدانیم استارمر درست یک روز قبل در سخنرانی خود در اتاق فکر چاتم هاوس این نماد را بر تن کرده بود.
شقایق یادبود یک گل مصنوعی است که از سال 1921 برای یادبود پرسنل نظامی که در جنگ جان باختند و انگلیسی ها یونیفورم خود را به تن می کردند استفاده می شد. نزدیکان استارمر می گویند که این نماد به اشتباه از ژاکت او برداشته شده است و هیچ ارتباطی با محتوای پیام ویدیویی ندارد. اما ناظران از جمله مسلمانان و شخصیت های راست او را به نفاق متهم می کنند.
در هر صورت استارمر روزهای سختی را سپری می کند و به نظر می رسد در این مقطع تغییر موضع او نسبت به جنگ غزه تاثیر چندانی در حفظ موقعیت او خارج از شور و شوق سیاسی نخواهد داشت. شاید چرخش او به سمت جنگ غزه باعث تحریک لابی رژیم صهیونیستی شود و او را به سرنوشت سلف خود (جرمی کوربین) دچار کند.
اعتبار ریشی سوناک، نخست وزیر و رهبر حزب محافظه کار در قدرت، چندان مشخص نیست و بر اساس نظرسنجی ها روز به روز از محبوبیت وی کاسته می شود. در این شرایط کارشناسان پیش بینی می کنند که هیچ یک از دو حزب سیاسی در انتخابات آینده نتوانند حداکثر کرسی های مجلس را به دست آورند.